Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5160 | |
|
Upisano: Sri Jul 26, 2006 10:23 pm Naslov poruke: hobbyeasy pitanjca |
|
|
pitanja u vezi ovog shopa
http://www.hobbyeasy.com/Home.do?status=yes
koliko dugo traje dolazak paketa i koji oblik dostave je najbolje uzeti. ima ih 6-7. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tanelorn
 | | Član od: 08 Tra 2005 | | Poruke: 784 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Jul 26, 2006 11:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo jednom sam od njih narucivao, paket je stigao za 14 dana (neocarinjen). Ako se ne varam oblik dostave je bio nesto tipa Small Package - airmail (ili nesto slicno). Radilo se o dvije makete, ne pre velikih dimenzija. _________________ Last night fear knocked on my back door. Faith answered!
There was no one there! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Jul 27, 2006 2:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovde u Beogradu je izmedju nas nekoliko (uglavnom ekipa sa foruma Vitrina) taj on-line store bio glavni i najomiljeniji
Svi koji su narucivali su bili zadovoljni, imas stalni kontakt sa ljudima tamo preko svog naloga i obavestavaju te sta ima, sta salje, i ako nema sta hoce umesto toga i sl. Najvaznije je nama bilo da su cene za stvari kojih ovde nema bile izuzetno povoljne (i dalje jesu) i da su troskovi postarine sasvim ok.
Dakle najvaznije je da bez obzira kako narucis, svaki paket stigne! Avionom stize sa 7 do 14 dana, dok kopnom ide 60-ak. Ako ti nije hitno porucivanje 'surface' postom ti moze ustedeti i vise od 10 evra!
Pisem ovo uglavnom u proslom vremenu jer su nam nedavno potpuno promenili sistem carinjenja pa samo sada mozda i u gorem polozaju od vas  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Jul 27, 2006 3:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| suba Napisao/la: | ... Pisem ovo uglavnom u proslom vremenu jer su nam nedavno potpuno promenili sistem carinjenja pa samo sada mozda i u gorem polozaju od vas  |
Koliko znam, kod vas je bilo bez carine do 100US$ po paketu, a kako je sada?
Kod nas je koma, zakon propisuje da se svi paketi komercijalnog sadržaja (pošiljatelj pravna osoba) imaju pravo cariniti, čak i kada je vrijednost npr. samo 5,00 EURA, jer to cariniku zakon omogucava. U praksi se ne provodi toliko striktno, ali je ipak dosta cesto da opale dadžbine od 30-50%, kako kada i kako kome.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Čet Jul 27, 2006 3:55 pm Naslov poruke: |
|
|
najveca razlika izmadju oblika dostave je small package - air i small package - surface. razlika je 10 eura. znam da ovaj stize avijonom a ovaj drugi 'transsibirskom zeljeznicom' ali me zanima koliko dugo stize ovaj surface s obzirom da je Tanelorn napisao da air stize za 14 dana.? Suba?? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Jul 27, 2006 11:53 pm Naslov poruke: |
|
|
oko 2 meseca, tj. 60+ dana.... ja sam nekoliko puta tako narucivao i svaki put mi je stiglo neosteceno i celo.... cak nije bilo ni izguzvano
veruj mi da prija kada nesto platis malo, pa ti to stigne posle dva meseca kada i zaboravis na narudzbinu - kao neki iznenadni poklon
mislim da je sada isto kao kod vas, zvanicno je 20 evra limit za privatna lica, a 0 za pravna, ali je primena zakona 'slobodna volja pojedinca'
maketa-dve mogu da stignu bez carine ako je sve do ili oko 20 evra... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Jul 28, 2006 3:18 pm Naslov poruke: |
|
|
hmmmm..... 2 mjeseca je ipak dosta dugo. usparat 10 eura na dostavi za dvije makete i cekat ih 2 mjeseca u usporedbi sa 2 tjedna......
puno hvala Suba. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|