Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

hobbyeasy pitanjca

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Sri Jul 26, 2006 10:23 pm    Naslov poruke: hobbyeasy pitanjca Citiraj ovaj komentar

pitanja u vezi ovog shopa
http://www.hobbyeasy.com/Home.do?status=yes

koliko dugo traje dolazak paketa i koji oblik dostave je najbolje uzeti. ima ih 6-7.

Član od: 08 Tra 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Jul 26, 2006 11:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo jednom sam od njih narucivao, paket je stigao za 14 dana (neocarinjen). Ako se ne varam oblik dostave je bio nesto tipa Small Package - airmail (ili nesto slicno). Radilo se o dvije makete, ne pre velikih dimenzija.
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
suba
Gost
PorukaUpisano: Čet Jul 27, 2006 2:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovde u Beogradu je izmedju nas nekoliko (uglavnom ekipa sa foruma Vitrina) taj on-line store bio glavni i najomiljeniji Very Happy
Svi koji su narucivali su bili zadovoljni, imas stalni kontakt sa ljudima tamo preko svog naloga i obavestavaju te sta ima, sta salje, i ako nema sta hoce umesto toga i sl. Najvaznije je nama bilo da su cene za stvari kojih ovde nema bile izuzetno povoljne (i dalje jesu) i da su troskovi postarine sasvim ok.

Dakle najvaznije je da bez obzira kako narucis, svaki paket stigne! Avionom stize sa 7 do 14 dana, dok kopnom ide 60-ak. Ako ti nije hitno porucivanje 'surface' postom ti moze ustedeti i vise od 10 evra!

Pisem ovo uglavnom u proslom vremenu jer su nam nedavno potpuno promenili sistem carinjenja pa samo sada mozda i u gorem polozaju od vas Crying or Very sad
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Čet Jul 27, 2006 3:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

suba Napisao/la:
... Pisem ovo uglavnom u proslom vremenu jer su nam nedavno potpuno promenili sistem carinjenja pa samo sada mozda i u gorem polozaju od vas Crying or Very sad

Koliko znam, kod vas je bilo bez carine do 100US$ po paketu, a kako je sada?
Kod nas je koma, zakon propisuje da se svi paketi komercijalnog sadržaja (pošiljatelj pravna osoba) imaju pravo cariniti, čak i kada je vrijednost npr. samo 5,00 EURA, jer to cariniku zakon omogucava. U praksi se ne provodi toliko striktno, ali je ipak dosta cesto da opale dadžbine od 30-50%, kako kada i kako kome. Confused
Natrag na vrh
Low
Gazda
PorukaUpisano: Čet Jul 27, 2006 3:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

najveca razlika izmadju oblika dostave je small package - air i small package - surface. razlika je 10 eura. znam da ovaj stize avijonom a ovaj drugi 'transsibirskom zeljeznicom' ali me zanima koliko dugo stize ovaj surface s obzirom da je Tanelorn napisao da air stize za 14 dana.? Suba??
Gost
PorukaUpisano: Čet Jul 27, 2006 11:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

oko 2 meseca, tj. 60+ dana.... ja sam nekoliko puta tako narucivao i svaki put mi je stiglo neosteceno i celo.... cak nije bilo ni izguzvano Very Happy
veruj mi da prija kada nesto platis malo, pa ti to stigne posle dva meseca kada i zaboravis na narudzbinu - kao neki iznenadni poklon Wink

mislim da je sada isto kao kod vas, zvanicno je 20 evra limit za privatna lica, a 0 za pravna, ali je primena zakona 'slobodna volja pojedinca' Very Happy

maketa-dve mogu da stignu bez carine ako je sve do ili oko 20 evra...
Natrag na vrh
Low
Gazda
PorukaUpisano: Pet Jul 28, 2006 3:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hmmmm..... 2 mjeseca je ipak dosta dugo. usparat 10 eura na dostavi za dvije makete i cekat ih 2 mjeseca u usporedbi sa 2 tjedna......
puno hvala Suba.
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma