Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Ned Ožu 04, 2012 10:41 pm Naslov poruke: AB |
|
|
pozdrav!
trebam ozbiljan savjet!
kupio bih si AB, ova igračka koju sam do sad imao je double action i ima zatvoren spremnik za boju pa bi si uzeo isto takav AB da se ne moram ispočetka učit baratat..
na alphi sam pročitao onaj članak o AB-ima i prema tome što piše za mene bi najbolji bio omni 4000 ili 6000..
dakle- ima li ko iskustava s njima? preciznost? održavanje? čišćenje? dijelovi? itd..
i kakva su vaša iskustva općenito sa vega ili omni ili renegade AB-ima?
i naravno recite ako imate bolji savjet za mene! što vi mislite? omni 4000, omni 6000 ili nešto treće, npr. ova renegade serija? cijena nije bitna... bitno je samo da je double action, da je kantica zatvorena, da je gravity feed i da je jako dobar za sve AB radnje (tanko, široko...)  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
|
Upisano: Ned Ožu 04, 2012 11:20 pm Naslov poruke: |
|
|
tek sam sad prokužio renegade spirit i velocity! to mi se za sad najviše sviđa i pucam na jedan od ta 2..... samo ne mogu skužiti da li je posudica zatvorena ili otvorena! je li to na slikama rub ili poklopac?
zna netko?
i ako neko ima nešto protiv tih AB-a, ili neki savjet za mene, molim da mi odmah kaže jer uskoro kupujem!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Ožu 04, 2012 11:23 pm Naslov poruke: |
|
|
ja ti imam Velocity, posuda ima normalno cep metalni da je prolijes boju dok farbas.
AB je odlican, double action, 0,2 dizna, rastavlja se lagano, dizna je na konus tako da nemas problema oko toga.
Jedina zamjerka sto je dosta skup kod Hanicha, nezz koliko dode vani, provjeri _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Scalpel
 | | Član od: 10 Pro 2009 | | Poruke: 320 | |
|
Upisano: Pon Ožu 05, 2012 12:57 am Naslov poruke: |
|
|
http://www.juricek.hr/
Zastupnik za Iwatu, normalne cijene, rezervni dijelovi i dodatna oprema kompresori i sl; brush za cijeli život, nenormalno otporan na agresivna sredstva, padove itd...
Milina za raditi, šprica sve vrste boja, kitova, lakova, čišćenje smješno...
Otkada sam prešao na iwatu kist mi je na drugom mjestu.
Pozdrav. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 05, 2012 1:02 am Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | ja ti imam Velocity, posuda ima normalno cep metalni da je prolijes boju dok farbas.
AB je odlican, double action, 0,2 dizna, rastavlja se lagano, dizna je na konus tako da nemas problema oko toga.
Jedina zamjerka sto je dosta skup kod Hanicha, nezz koliko dode vani, provjeri |
.......i ja ga imam i dijelim misljenje sa velikim piletom....odlican AB.... _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 05, 2012 8:38 am Naslov poruke: |
|
|
Zatvorena posuda je bolje rješenje. AB bi trebao biti gravity feed . I Omni 4000 i 6000 kao i Renegade i Iwata su dobri brash-evi , lako rukovanje i čišćenje. Sada je na tebi da odlučiš koliko novaca želiš/možeš potrošiti.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pon Ožu 05, 2012 9:17 am Naslov poruke: |
|
|
Moj Revell master class nema pokrova za posudicu sa farbom i do sada nisam prosuo jos ni jednu jedinu kap, a ofarbao sam ohohoooo maketa, delova, sitnica, radio pre- i post-shading, airbrushao grafiku na citav frizider u 1:1, ...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pon Ožu 05, 2012 11:03 am Naslov poruke: |
|
|
imam OMNI 4000 i vrijedi svaku kunu, lagano se cisti, valja sa svim bojama, jedino jos nisam nasao rjesenje za revell akrilke, ali najvjerojatnije je to do mene i razrjeđivanja, ne do ab-a.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 05, 2012 11:28 am Naslov poruke: |
|
|
| Bastardo Napisao/la: | Moj Revell master class nema pokrova za posudicu sa farbom i do sada nisam prosuo jos ni jednu jedinu kap, a ofarbao sam ohohoooo maketa, delova, sitnica, radio pre- i post-shading, airbrushao grafiku na citav frizider u 1:1, ...  |
...pa , meni se dogodilo , valjda sam nepažljiviji od tebe a možda i podosta stariji . Ovako , sa poklopcem ne brinem .  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| supersxvmoto
 | | Član od: 20 Tra 2011 | | Poruke: 248 | | Mjesto: 10000 |
|
Upisano: Pon Ožu 05, 2012 2:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Imaju dobru ponudu i cijene...
http://www.chicagoairbrushsupply.com/
samo je pitanje koliko imaš sreče sa našim carinicima na pošti, ja bio kupio za 600 kn i za čudo nisam ništa platio državi  _________________ working on: TRUMP Strela-10 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| bojanko
|
Upisano: Pon Ožu 05, 2012 3:13 pm Naslov poruke: |
|
|
e tu baš nemam sreće, svaki put pljunem lovu na carinu
hvala svima na infu! čini mi se za sad da će bit velocity, makar mi se spirit i omni 6000 zbog te bočne kantice čine bolji za mene ali se bojim da će se rasklimat nakon korištenja.. a kod omni mi se ne sviđa što je 'otvoren' tamo kod regulatora u sredini.. teško mi je odlučit pošto nikad nisam rukovao sa dobrim AB-om.. možda bude na eci peci pec  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mskukan
 | | Član od: 08 Svi 2007 | | Poruke: 1680 | |
|
Upisano: Pon Ožu 05, 2012 3:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Preporučam.
naručio sam iwatu i cijena je bila bolja nego na vecini mjesta okolo, jos se ne moras zezati s postarinom i slično.
Ako imaš para uzmi mikron. to je alfa i omega svega. potpuno mi je jasno zašto taj ab toliko košta.
Ako imaš manje para uzmi HP-B plus ili HP-C plus, ovisi koliku posudicu želiš. _________________ Skuki
Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Scalpel
|
Upisano: Pon Ožu 05, 2012 5:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| mskukan Napisao/la: |
Preporučam.
naručio sam iwatu i cijena je bila bolja nego na vecini mjesta okolo, jos se ne moras zezati s postarinom i slično.
Ako imaš para uzmi mikron. to je alfa i omega svega. potpuno mi je jasno zašto taj ab toliko košta.
Ako imaš manje para uzmi HP-B plus ili HP-C plus, ovisi koliku posudicu želiš. |
Obzirom da je napisao da cijena nije bitna, Micron je Amen... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Scalpel
|
Upisano: Pon Ožu 05, 2012 5:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| supersxvmoto Napisao/la: | Imaju dobru ponudu i cijene...
http://www.chicagoairbrushsupply.com/
samo je pitanje koliko imaš sreče sa našim carinicima na pošti, ja bio kupio za 600 kn i za čudo nisam ništa platio državi :D |
Dobar site, ovi GREX-ovi izgledaju zanimljivo... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|