Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lip 19, 2011 5:20 pm Naslov poruke: poziv na premijeru filma |
|
|
Prenosim poziv:
Pozivamo Vas na premijeru filma
"Uvučeno, neutralno, konus"
o preletu zrakoplova MiG-21 iz JRV na hrvatsku stranu,
u Domovinskom ratu (Borović, Selak, Ivandić).
U ponedjeljak 20.6. u 14 sati u
Domu Hrvatske vojske Zvonimir, Zagreb
ulaz Stančićeva 6
Trajanje filma 45 minuta.
UVUČENO – NEUTRALNO – KONUS (press)
Uobičajena poruka u letenju UVUČENO – NEUTRALNO – KONUS bila je dogovoreni signal za prelet pilota Jugoslavenskog ratnog zrakoplovstva na hrvatsku stranu. Ovo je filmska priča o trojici hrabrih ljudi koji su, riskirajući vlastite živote, svoje zrakoplove vratili u Hrvatsku. Tijekom Domovinskog rata Hrvatska nije imala borbene zrakoplove već su ratne zadatke obavljali prenamijenjeni i za ratne zadaće osposobljeni civilni poljoprivredni i sportski zrakoplovi. Dok je prelet Rudolfa Perešina u Klangerfurt u Austriji u listopadu 1991. pridonio internacionalizaciji rata u Hrvatskoj, prelet Danijela Borovića iz Bihaća 4. veljače 1992. donio je Hrvatskoj prvi nadzvučni borbeni zrakoplov.
Unatoč mraku i lošoj vidljivosti zahvaljujući vrhunskoj pilotskoj vještini, Borović je uspješno sletio na pulski aerodrom osvijetljen samo kamionskim svjetlima. Nakon Borovića, u svibnju 1992. još su dvojica hrvatskih pilota Ivan Selak i Ivica Ivandić preletjela sa svojim migovima iz Ponikva u Srbiji na aerodrome u Hrvatskoj. Dok je Selak sletio u Zagreb, Ivandić je svoj MIG prizemljio u Splitu. Zajedno s Borovićevim MiGom, od njih je ustrojena Prva lovačka eskadrila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Osim njihovu podvigu film je posvećen i zrakoplovcima 1. lovačke eskadrile koji su izgubili svoje živote u obrani Hrvatske.
Scenarist i urednik Vladimir Brnardić, redatelj Ivica Dlesk, snimatelj Mario Britvić, montažer Branko Siročić.
Urednik Dokumentarnog programa Ninoslav Lovčević. _________________ ZacP
"StoneHeart"
Ze-Ro Decals
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5802 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Pon Lip 20, 2011 5:01 pm Naslov poruke: |
|
|
bilo odlicno.
dokumentarac je zivotan i emotivan,s obiljem atraktivnih snimaka iz zraka iz privatnih kolekcija borovica,ivandica i selaka.
u svakom slucaju pogledati to u subotu,cini mi se u 20.00h na HTV-u.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vrsa
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2226 | | Mjesto: all over the place |
|
Upisano: Uto Lip 21, 2011 9:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Uh, jedva čekam, prava poslastica.
Jel se ja to varam ili konačno ima nešto zanimljivih dokumentaraca iz naše vojne povijesti. _________________ Tko vrijedi taj maketari.
Tko maketari taj vrijedi.
Tko ne vrijedi taj ne maketari.
MAK REOPLAN - Split |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| TangoHotel
 | | Član od: 10 Velj 2006 | | Poruke: 291 | | Mjesto: Pl.Qu. 66177/14Ost |
|
Upisano: Uto Lip 21, 2011 10:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| vrsa Napisao/la: |
Jel se ja to varam ili konačno ima nešto zanimljivih dokumentaraca iz naše vojne povijesti. |
Izgleda da se nažalost varaš.
Evo najnovijih vijesti
Nažalost moram Vas ovdje sve obavjestiti da je bez ikakvog obrazloženja dokumentarni film "Uvučeno-neutralno-konus" skinut sa programskog rasporeda HTV-a, i to točno dan nakon njegove promocije i pretpremijernog prikazivanja u Domu Hrvatske vojske Zvonimir.
http://raspored.hrt.hr/?raspored=1&mreza=2&datum=2011-06-25
Uredništvo naše nacionalne TV-kuće kao pokorne sluge režima, a prema stilu najvećih totalističkih režima, odlučilo je umjesto ovog odličnog dokumetarca na Dan državnosti u svoj udarni termin staviti prijenos svečanog koncerta. Tako će hrvatska nacija umjesto istinskih heroja Domovinskog rata i pravih ljuskih vrijednosti poput domoljublja, hrabrosti i požrtvovnosti, za Dan državnosti imati priliku gledati naše "velike vođe" i samoprozvanu političku elitu u dvosatnoj glazbenoj ekstazi.
Napominjem da je prikazivanje ovog dokumentaca već tjednima unaprijed bilo dogovoreno te tako i najavljivano u raznim medijima, portalima i forumima, a sada ne da je termin za prikazivanje pomaknut, nego ga više uopće nema!
Osobno, mislim da je ovakvo ponašanje najveća moguća uvreda onima kojima je ovaj film bio posvećen - pilotima koji su dali svoj život u obrani Domovine, te njihovim obiteljima.
SRAMOTA ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Uto Lip 21, 2011 11:15 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, i ja sam to procitao na CAFu. Ne znam sto bih napisao. Taman kada covjek pomisli da ce se moci prisjetiti "dana bolje/ponosne proslosti", dobije se nogom u međunozje od nasih feuda i njihovih poltrona. Kada ce vec jednom zavrsiti ovaj film strave i uzasa kojeg smo glumci a da to ne zelimo  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Sri Lip 22, 2011 10:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Pretpostavljam da na koncertu nastupa trio Terslic, Pusic, Puhlovski? Jedino takav poklon hrvatskom narodu za Dan drzavnosti mi je logican umjesto filma. Ali i bolje. Nemojmo zaboraviti da je potkopavanje borbene spremnosti zemlje ipak kazneno djelo kao i otudjenje imovine Jna, jedine legitimne vojne formacije u SFRJ. A mi bi filmove o njima radili. To nije europski nacin! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| ZacP
 | | Član od: 30 Lis 2005 | | Poruke: 355 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Sri Lip 22, 2011 2:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni su se od 6 mailova čak 4 vratila. Da ali netko zna zašto? _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Lip 22, 2011 4:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Znam da je HTV financirao ali ako to ugovor dozvoljava da autori uzmu film pa neka ga prikaze RTL ili NOVA TV dali bi to bilo moguce?!?!
A ovo je strsno, kao im je trebao taj termin mogli su film pustuti u neko drugo vrijeme...... _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 22, 2011 9:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Karaya Napisao/la: | | ... pa neka ga prikaze RTL ili NOVA TV dali bi to bilo moguce?!?! |
Ti se zajebavaš ili ozbiljno?
Al kad već spominješ ove dvije telke, nemaju oni vremena prikazivati ovako nešto pored najnovijih cajkaških "šou-biz" viesti prikupljenih diljem Balkana - pa kaj ne vidiš da je po njima Hrvatima bitnije šta trenutno rade Ceca i Seka Aleksić ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Sri Lip 22, 2011 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
nejde ni serijal 'Hrvatski kraljevi' a trebao je ic na proljece. cudan je taj HTV zadnje vrijeme.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 22, 2011 10:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Poslao sam im prosvjedno pismo i zamislite, pismo je odbijeno. Izgleda da su sve takve poruke oznacili kao SPAM i ne moze im se dostaviti!? BANDA!!! Zasto ja njima dajem 80kn!!! Da me stalno teroriziraju politicarima!!!!. Evo sto mi javlja google:
"Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 553 553 5.3.0 <hrt@hrt.hr>... Spam blocked see:http://dnsbl.sorbs.net (state 14)." _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|