Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

poziv na premijeru filma
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
ZacP

Član od: 30 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Lip 19, 2011 5:20 pm    Naslov poruke: poziv na premijeru filma Citiraj ovaj komentar

Prenosim poziv:

Pozivamo Vas na premijeru filma

"Uvučeno, neutralno, konus"

o preletu zrakoplova MiG-21 iz JRV na hrvatsku stranu,
u Domovinskom ratu (Borović, Selak, Ivandić).

U ponedjeljak 20.6. u 14 sati u
Domu Hrvatske vojske Zvonimir, Zagreb
ulaz Stančićeva 6

Trajanje filma 45 minuta.

UVUČENO – NEUTRALNO – KONUS (press)
Uobičajena poruka u letenju UVUČENO – NEUTRALNO – KONUS bila je dogovoreni signal za prelet pilota Jugoslavenskog ratnog zrakoplovstva na hrvatsku stranu. Ovo je filmska priča o trojici hrabrih ljudi koji su, riskirajući vlastite živote, svoje zrakoplove vratili u Hrvatsku. Tijekom Domovinskog rata Hrvatska nije imala borbene zrakoplove već su ratne zadatke obavljali prenamijenjeni i za ratne zadaće osposobljeni civilni poljoprivredni i sportski zrakoplovi. Dok je prelet Rudolfa Perešina u Klangerfurt u Austriji u listopadu 1991. pridonio internacionalizaciji rata u Hrvatskoj, prelet Danijela Borovića iz Bihaća 4. veljače 1992. donio je Hrvatskoj prvi nadzvučni borbeni zrakoplov.
Unatoč mraku i lošoj vidljivosti zahvaljujući vrhunskoj pilotskoj vještini, Borović je uspješno sletio na pulski aerodrom osvijetljen samo kamionskim svjetlima. Nakon Borovića, u svibnju 1992. još su dvojica hrvatskih pilota Ivan Selak i Ivica Ivandić preletjela sa svojim migovima iz Ponikva u Srbiji na aerodrome u Hrvatskoj. Dok je Selak sletio u Zagreb, Ivandić je svoj MIG prizemljio u Splitu. Zajedno s Borovićevim MiGom, od njih je ustrojena Prva lovačka eskadrila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Osim njihovu podvigu film je posvećen i zrakoplovcima 1. lovačke eskadrile koji su izgubili svoje živote u obrani Hrvatske.
Scenarist i urednik Vladimir Brnardić, redatelj Ivica Dlesk, snimatelj Mario Britvić, montažer Branko Siročić.
Urednik Dokumentarnog programa Ninoslav Lovčević.
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Zond

Član od: 25 Sij 2009
PorukaUpisano: Ned Lip 19, 2011 5:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za sve one koji neće moći doći na premijeru, HRT će emitirati dokumentarac 25.06.2011. na prvom programu u 20:10h.

http://raspored.hrt.hr/?raspored=1&mreza=2&datum=2011-06-25

Namjestite svoje snimalice! Very Happy
Natrag na vrh
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Lip 19, 2011 10:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlicno!!!!!!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
sgt.dautanec

Član od: 28 Lis 2005
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Pon Lip 20, 2011 5:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bilo odlicno.

dokumentarac je zivotan i emotivan,s obiljem atraktivnih snimaka iz zraka iz privatnih kolekcija borovica,ivandica i selaka.

u svakom slucaju pogledati to u subotu,cini mi se u 20.00h na HTV-u.

Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Lip 21, 2011 9:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uh, jedva čekam, prava poslastica.

Jel se ja to varam ili konačno ima nešto zanimljivih dokumentaraca iz naše vojne povijesti.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
TangoHotel

Član od: 10 Velj 2006
Mjesto: Pl.Qu. 66177/14Ost
PorukaUpisano: Uto Lip 21, 2011 10:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:

Jel se ja to varam ili konačno ima nešto zanimljivih dokumentaraca iz naše vojne povijesti.

Izgleda da se nažalost varaš.
Evo najnovijih vijesti

Nažalost moram Vas ovdje sve obavjestiti da je bez ikakvog obrazloženja dokumentarni film "Uvučeno-neutralno-konus" skinut sa programskog rasporeda HTV-a, i to točno dan nakon njegove promocije i pretpremijernog prikazivanja u Domu Hrvatske vojske Zvonimir.

http://raspored.hrt.hr/?raspored=1&mreza=2&datum=2011-06-25

Uredništvo naše nacionalne TV-kuće kao pokorne sluge režima, a prema stilu najvećih totalističkih režima, odlučilo je umjesto ovog odličnog dokumetarca na Dan državnosti u svoj udarni termin staviti prijenos svečanog koncerta. Tako će hrvatska nacija umjesto istinskih heroja Domovinskog rata i pravih ljuskih vrijednosti poput domoljublja, hrabrosti i požrtvovnosti, za Dan državnosti imati priliku gledati naše "velike vođe" i samoprozvanu političku elitu u dvosatnoj glazbenoj ekstazi.

Napominjem da je prikazivanje ovog dokumentaca već tjednima unaprijed bilo dogovoreno te tako i najavljivano u raznim medijima, portalima i forumima, a sada ne da je termin za prikazivanje pomaknut, nego ga više uopće nema!

Osobno, mislim da je ovakvo ponašanje najveća moguća uvreda onima kojima je ovaj film bio posvećen - pilotima koji su dali svoj život u obrani Domovine, te njihovim obiteljima.

SRAMOTA !
Natrag na vrh
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Uto Lip 21, 2011 11:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, i ja sam to procitao na CAFu. Ne znam sto bih napisao. Taman kada covjek pomisli da ce se moci prisjetiti "dana bolje/ponosne proslosti", dobije se nogom u međunozje od nasih feuda i njihovih poltrona. Kada ce vec jednom zavrsiti ovaj film strave i uzasa kojeg smo glumci a da to ne zelimo Sad

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Sri Lip 22, 2011 10:04 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pretpostavljam da na koncertu nastupa trio Terslic, Pusic, Puhlovski? Jedino takav poklon hrvatskom narodu za Dan drzavnosti mi je logican umjesto filma. Ali i bolje. Nemojmo zaboraviti da je potkopavanje borbene spremnosti zemlje ipak kazneno djelo kao i otudjenje imovine Jna, jedine legitimne vojne formacije u SFRJ. A mi bi filmove o njima radili. To nije europski nacin!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
ZacP

Član od: 30 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Lip 22, 2011 10:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Slobodno napišite što mislite i onima koji su to skuhali. Evo dostupnih e-adresa:

hrt@hrt.hr
odnosi_s_javnoscu@hrt.hr
povjerenik@hrt.hr
sluzba.gledatelja@hrt.hr
Gordana.Mrdjen@hrt.hr
dokumentarni@hrt.hr

Možda ne bi bilo loše koju spomenuti i drugim medijima, ovi bi to mogli i prešutit.

@Tomo
Selak je lijepo objasnio - oni su samo vratili (samo mali) dio onoga što smo mi i naši roditelji platili.
F. William Engdahl "Stoljeće rata" - pročitati
Natrag na vrh
Mario Raguž

Član od: 09 Stu 2005
Mjesto: Dubrovnik
PorukaUpisano: Sri Lip 22, 2011 2:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni su se od 6 mailova čak 4 vratila. Da ali netko zna zašto?
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Lip 22, 2011 4:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Znam da je HTV financirao ali ako to ugovor dozvoljava da autori uzmu film pa neka ga prikaze RTL ili NOVA TV dali bi to bilo moguce?!?!

A ovo je strsno, kao im je trebao taj termin mogli su film pustuti u neko drugo vrijeme......
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Sri Lip 22, 2011 6:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mario Raguž Napisao/la:
Meni su se od 6 mailova čak 4 vratila. Da ali netko zna zašto?

Interesantno , ne mogu se načudit Surprised
prelude

Član od: 23 Stu 2005
PorukaUpisano: Sri Lip 22, 2011 9:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Karaya Napisao/la:
... pa neka ga prikaze RTL ili NOVA TV dali bi to bilo moguce?!?!

Ti se zajebavaš ili ozbiljno?
Al kad već spominješ ove dvije telke, nemaju oni vremena prikazivati ovako nešto pored najnovijih cajkaških "šou-biz" viesti prikupljenih diljem Balkana - pa kaj ne vidiš da je po njima Hrvatima bitnije šta trenutno rade Ceca i Seka Aleksić ...
Natrag na vrh
sgt.dautanec

Član od: 28 Lis 2005
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Sri Lip 22, 2011 10:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nejde ni serijal 'Hrvatski kraljevi' a trebao je ic na proljece. cudan je taj HTV zadnje vrijeme.

Confused
Natrag na vrh
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lip 22, 2011 10:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poslao sam im prosvjedno pismo i zamislite, pismo je odbijeno. Izgleda da su sve takve poruke oznacili kao SPAM i ne moze im se dostaviti!? BANDA!!! Puca Bananabang Zasto ja njima dajem 80kn!!! Da me stalno teroriziraju politicarima!!!!. Evo sto mi javlja google:

"Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the recipient domain. We recommend contacting the other email provider for further information about the cause of this error. The error that the other server returned was: 553 553 5.3.0 <hrt@hrt.hr>... Spam blocked see:http://dnsbl.sorbs.net (state 14)."
Započni novu temu   Tema je zaključana od strane administratora    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma