Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Dragon Panther D (w. zimmerit), 1/35
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Franc

Član od: 22 Lis 2010
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Svi 11, 2011 10:18 pm    Naslov poruke: Dragon Panther D (w. zimmerit), 1/35 Citiraj ovaj komentar

Evo, da podijelim s vama uspješan početak radova na novoj mrcini. O maketi mogu izreći samo hvalospjeve, ali sve je već ranije izrečeno:
http://www.ipmsusa2.org/reviews/Kits/Armor/dragon_35_panther-d/dragon_35_panther-d.htm
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=3247
Također, fantastičan thread jednog Poljaka, koji je zaista inspirativan (kolege stuka i tasma su nedavno skrenuli pažnju na isti link):
http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=5898
Naravno, popularna dva-tri-dvojka, čija se shema nalazi u sastavnici, a dekali u kutiji, ne dolazi u obzir zbog najmanje dva razloga: 1. ova maketa ima horizontalni zimm, a 232 vertikalni; 2. maketa je kasniji tip Pantera D, bez komunikacijskog porta na desnoj strani kupole (za razliku od 232-ojke). Panteri iz bitke kod Kurska također ne dolaze u obzir jer nisu imali zimm, itd. Ukratko, teško je naći referencu, ali nema veze, bit će generički. Jetkovine ima na kile; iskoristio sam jednu četvrtinu. Čudno je jedino, da se pored svih dodataka, nisu dosjetili u kutiju staviti sajle, pa sad čekam da mi dođu Karayine rezinske.
Sve primjedbe i prijedlozi su dobrodošli.

Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Sri Svi 11, 2011 10:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fino ti ide. Nisi baš sretnik što se tiče referenci ali izgledati će super ako ga napraviš i generički. Kao na boxartu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
tiger
Gost
PorukaUpisano: Čet Svi 12, 2011 8:00 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dok ne bude i ovaj puta kasno, ako može samo napomena, da su decali za taj 232 u krivoj boji. Ne bi trebali biti crni već crveni, pa eto, ako ti što znaći.
Sretno u radu.
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Svi 12, 2011 2:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jedva cekam bojanje Very Happy ZAsada izvrsno
Natrag na vrh
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Čet Svi 12, 2011 8:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy superiška
Natrag na vrh
Franc

PorukaUpisano: Pet Svi 20, 2011 9:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Prajmer:

Dunkelgelb:

Pokušaj kolor modulacije:

Zlikovac

Član od: 10 Stu 2010
PorukaUpisano: Pet Svi 20, 2011 11:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dooooooobarr! Sad samo pametno izaberi nijansu za detalje.
Jedva cekam da na red dodju chipping i sitni detalji!
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Sub Svi 21, 2011 12:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ne slažem baš oklop, pa me čisto zanima - zašto se uvijek sve ovako zalijepi prije bojanja... kako sada obojati ove članke gusjenica, alate i sl. Kod aviona se takve stvari nekak uvijek posebno farbaju...
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Sub Svi 21, 2011 12:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:
Ne slažem baš oklop, pa me čisto zanima - zašto se uvijek sve ovako zalijepi prije bojanja... kako sada obojati ove članke gusjenica, alate i sl. Kod aviona se takve stvari nekak uvijek posebno farbaju...

To ovisi od maketara do maketara.
Recimo Gosp.Bero sve boja posebno,tako je lakše.
Dok neki na karju sve to obojaju kistom.

Lp.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sub Svi 21, 2011 7:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:

Kao što killa reče, pristupi su različiti. Ja sam probao sve, od bojanja svakog dijela posebno pa do kompletno sastavljene makete tenka (čak i gusjenica) prije bojanja. Sve u biti zavisi od toga koja maketa se slaže, neke je lakše bojat sastavljene a neke u dijelovima. meni odgovara tenk ili neko drugo vozilo sastavit što je više moguće prije bojanja, ali nije pravilo. Tako mi je lakše a i izbjegavam korištenje više vrsta ljepila (posebno ne volim radit sa CA ljepilima, a njihova upotreba je skoro nužna pri sastavljanju već obojanih dijelova). Jako je teško izbjeć tragove ljepila kad ljepiš već obojanje dijelove, pa se više volim malo pomučit s tankim kistom nego se poslije nervirat zbog tragova ljepila koje moram sakrivat dodatnim bojanjem ili prašenjem. Detalji na tenku (gusjenice, točkovi, alat i ostale sitnice) kad su već na maketi bojaju se kistom. Pristup je bitno različit od sastavljanja zrakoplova, kod kojih se uglavnom većina detalja mora prethodno obojat prije sastavljanja.
Franc

PorukaUpisano: Sub Svi 21, 2011 11:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Boris G. Napisao/la:
0viking0 Napisao/la:

Kao što killa reče, pristupi su različiti. Ja sam probao sve, od bojanja svakog dijela posebno pa do kompletno sastavljene makete tenka (čak i gusjenica) prije bojanja. Sve u biti zavisi od toga koja maketa se slaže, neke je lakše bojat sastavljene a neke u dijelovima. meni odgovara tenk ili neko drugo vozilo sastavit što je više moguće prije bojanja, ali nije pravilo. Tako mi je lakše a i izbjegavam korištenje više vrsta ljepila (posebno ne volim radit sa CA ljepilima, a njihova upotreba je skoro nužna pri sastavljanju već obojanih dijelova). Jako je teško izbjeć tragove ljepila kad ljepiš već obojanje dijelove, pa se više volim malo pomučit s tankim kistom nego se poslije nervirat zbog tragova ljepila koje moram sakrivat dodatnim bojanjem ili prašenjem. Detalji na tenku (gusjenice, točkovi, alat i ostale sitnice) kad su već na maketi bojaju se kistom. Pristup je bitno različit od sastavljanja zrakoplova, kod kojih se uglavnom većina detalja mora prethodno obojat prije sastavljanja.

Eto kolege su sve rekli, prije nego što sam ti stigao odgovoriti. Nemam što ovome dodati. Ja uglavnom polijepim i prajmam sve, onda detalje kistom. Ponekad, ali rijetko, nešto dodam na kraju - recimo kod ovog pantera ću samo sajlu i gusjenice dodati na kraju.
Plavac

Član od: 01 Stu 2009
Mjesto: Novi Sad
PorukaUpisano: Ned Svi 22, 2011 3:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično za sada,samo tako nastavi Wink

http://mkns.ipmssrbija.com/
http://models.modelart7.com/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Antonio

Član od: 24 Sij 2006
PorukaUpisano: Pet Svi 27, 2011 7:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Oho! Smile

Vidim uzeo si referencu bojanja od Poljaka (Sergionex) .
Da li to znači da si se bacio u izazov bojanja kao kod njegovog Panthera? Smile
Natrag na vrh
Franc

PorukaUpisano: Pet Svi 27, 2011 11:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Antonio Napisao/la:
Oho! Smile

Vidim uzeo si referencu bojanja od Poljaka (Sergionex) .
Da li to znači da si se bacio u izazov bojanja kao kod njegovog Panthera? Smile

Ako misliš istu shemu bojanja, onda ne. Bit će drugačiji u trobojnoj shemi.
Zlikovac

Član od: 10 Stu 2010
PorukaUpisano: Sub Svi 28, 2011 2:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To Franc, samo napred!
Hoces li se boriti sa visestrukim bojenjem-posvetljavanjem detalja?
Ja to nikako nisam mogao da izvucem u trobojnoj kamuflazi.
Imas li neki striktni kolor profil ili genericki?
Naravno da pratim sa paznjom!
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma