Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Franc
 | | Član od: 22 Lis 2010 | | Poruke: 243 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Svi 11, 2011 10:18 pm Naslov poruke: Dragon Panther D (w. zimmerit), 1/35 |
|
|
Evo, da podijelim s vama uspješan početak radova na novoj mrcini. O maketi mogu izreći samo hvalospjeve, ali sve je već ranije izrečeno:
http://www.ipmsusa2.org/reviews/Kits/Armor/dragon_35_panther-d/dragon_35_panther-d.htm
http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=Reviews&file=index&req=showcontent&id=3247
Također, fantastičan thread jednog Poljaka, koji je zaista inspirativan (kolege stuka i tasma su nedavno skrenuli pažnju na isti link):
http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=5898
Naravno, popularna dva-tri-dvojka, čija se shema nalazi u sastavnici, a dekali u kutiji, ne dolazi u obzir zbog najmanje dva razloga: 1. ova maketa ima horizontalni zimm, a 232 vertikalni; 2. maketa je kasniji tip Pantera D, bez komunikacijskog porta na desnoj strani kupole (za razliku od 232-ojke). Panteri iz bitke kod Kurska također ne dolaze u obzir jer nisu imali zimm, itd. Ukratko, teško je naći referencu, ali nema veze, bit će generički. Jetkovine ima na kile; iskoristio sam jednu četvrtinu. Čudno je jedino, da se pored svih dodataka, nisu dosjetili u kutiju staviti sajle, pa sad čekam da mi dođu Karayine rezinske.
Sve primjedbe i prijedlozi su dobrodošli.
 _________________ U teoriji nema razlike između teorije i prakse, ali u praksi ima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Sri Svi 11, 2011 10:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| Fino ti ide. Nisi baš sretnik što se tiče referenci ali izgledati će super ako ga napraviš i generički. Kao na boxartu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Svi 12, 2011 8:00 am Naslov poruke: |
|
|
Dok ne bude i ovaj puta kasno, ako može samo napomena, da su decali za taj 232 u krivoj boji. Ne bi trebali biti crni već crveni, pa eto, ako ti što znaći.
Sretno u radu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Čet Svi 12, 2011 2:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedva cekam bojanje ZAsada izvrsno |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1019 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Čet Svi 12, 2011 8:37 pm Naslov poruke: |
|
|
superiška |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Franc
|
Upisano: Pet Svi 20, 2011 9:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Prajmer:
Dunkelgelb:
Pokušaj kolor modulacije:
 _________________ U teoriji nema razlike između teorije i prakse, ali u praksi ima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sub Svi 21, 2011 12:15 am Naslov poruke: |
|
|
Ne slažem baš oklop, pa me čisto zanima - zašto se uvijek sve ovako zalijepi prije bojanja... kako sada obojati ove članke gusjenica, alate i sl. Kod aviona se takve stvari nekak uvijek posebno farbaju... _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Sub Svi 21, 2011 12:37 am Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Ne slažem baš oklop, pa me čisto zanima - zašto se uvijek sve ovako zalijepi prije bojanja... kako sada obojati ove članke gusjenica, alate i sl. Kod aviona se takve stvari nekak uvijek posebno farbaju... |
To ovisi od maketara do maketara.
Recimo Gosp.Bero sve boja posebno,tako je lakše.
Dok neki na karju sve to obojaju kistom.
Lp. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Svi 21, 2011 7:34 am Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Ne slažem baš oklop, pa me čisto zanima - zašto se uvijek sve ovako zalijepi prije bojanja... kako sada obojati ove članke gusjenica, alate i sl. Kod aviona se takve stvari nekak uvijek posebno farbaju... |
Kao što killa reče, pristupi su različiti. Ja sam probao sve, od bojanja svakog dijela posebno pa do kompletno sastavljene makete tenka (čak i gusjenica) prije bojanja. Sve u biti zavisi od toga koja maketa se slaže, neke je lakše bojat sastavljene a neke u dijelovima. meni odgovara tenk ili neko drugo vozilo sastavit što je više moguće prije bojanja, ali nije pravilo. Tako mi je lakše a i izbjegavam korištenje više vrsta ljepila (posebno ne volim radit sa CA ljepilima, a njihova upotreba je skoro nužna pri sastavljanju već obojanih dijelova). Jako je teško izbjeć tragove ljepila kad ljepiš već obojanje dijelove, pa se više volim malo pomučit s tankim kistom nego se poslije nervirat zbog tragova ljepila koje moram sakrivat dodatnim bojanjem ili prašenjem. Detalji na tenku (gusjenice, točkovi, alat i ostale sitnice) kad su već na maketi bojaju se kistom. Pristup je bitno različit od sastavljanja zrakoplova, kod kojih se uglavnom većina detalja mora prethodno obojat prije sastavljanja. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Franc
|
Upisano: Sub Svi 21, 2011 11:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| Boris G. Napisao/la: | | 0viking0 Napisao/la: | | Ne slažem baš oklop, pa me čisto zanima - zašto se uvijek sve ovako zalijepi prije bojanja... kako sada obojati ove članke gusjenica, alate i sl. Kod aviona se takve stvari nekak uvijek posebno farbaju... |
Kao što killa reče, pristupi su različiti. Ja sam probao sve, od bojanja svakog dijela posebno pa do kompletno sastavljene makete tenka (čak i gusjenica) prije bojanja. Sve u biti zavisi od toga koja maketa se slaže, neke je lakše bojat sastavljene a neke u dijelovima. meni odgovara tenk ili neko drugo vozilo sastavit što je više moguće prije bojanja, ali nije pravilo. Tako mi je lakše a i izbjegavam korištenje više vrsta ljepila (posebno ne volim radit sa CA ljepilima, a njihova upotreba je skoro nužna pri sastavljanju već obojanih dijelova). Jako je teško izbjeć tragove ljepila kad ljepiš već obojanje dijelove, pa se više volim malo pomučit s tankim kistom nego se poslije nervirat zbog tragova ljepila koje moram sakrivat dodatnim bojanjem ili prašenjem. Detalji na tenku (gusjenice, točkovi, alat i ostale sitnice) kad su već na maketi bojaju se kistom. Pristup je bitno različit od sastavljanja zrakoplova, kod kojih se uglavnom većina detalja mora prethodno obojat prije sastavljanja. |
Eto kolege su sve rekli, prije nego što sam ti stigao odgovoriti. Nemam što ovome dodati. Ja uglavnom polijepim i prajmam sve, onda detalje kistom. Ponekad, ali rijetko, nešto dodam na kraju - recimo kod ovog pantera ću samo sajlu i gusjenice dodati na kraju. _________________ U teoriji nema razlike između teorije i prakse, ali u praksi ima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Plavac
 | | Član od: 01 Stu 2009 | | Poruke: 270 | | Mjesto: Novi Sad |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antonio
 | | Član od: 24 Sij 2006 | | Poruke: 550 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Svi 27, 2011 7:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Oho!
Vidim uzeo si referencu bojanja od Poljaka (Sergionex) .
Da li to znači da si se bacio u izazov bojanja kao kod njegovog Panthera?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Franc
|
Upisano: Pet Svi 27, 2011 11:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Antonio Napisao/la: | Oho!
Vidim uzeo si referencu bojanja od Poljaka (Sergionex) .
Da li to znači da si se bacio u izazov bojanja kao kod njegovog Panthera?  |
Ako misliš istu shemu bojanja, onda ne. Bit će drugačiji u trobojnoj shemi. _________________ U teoriji nema razlike između teorije i prakse, ali u praksi ima. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|