Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

brodomakete - kompleti kitovi i planovi
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
brodomaketar

Član od: 25 Jul 2008
PorukaUpisano: Pon Jul 27, 2009 12:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nisam zeleo , bas nikoga da uvredim , a barka koju sam tako nazvao je moja vizija barki koje i dan danas prevoze turiste po Jadranu a negde sam nasao da su prve takve bas izgradjene na Korculi, a ako vam je moja maketa bas toliko ruzna a svi su mi rekli da je savrseno uradjena promenicemo joj ime .
svakom bi bilo na ponos da ima takvu tradiciju brodogradnje kao Korcula , pa makar ova moja barka bar malo licila na one koje su gradjene bas tu . sad onda moram da promenim i LEUTU naziv , jer on je isto navodno sa Korcule.....
Eto ja se neljutim i dalje cu pisati na forumu i pomagati svakom ko zeli da se bavi brodomaketarstvom ..pozdrav
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pon Jul 27, 2009 2:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije problem da je barka ružna.
Radi se o slijedećem:
na korčuli se iskustvom došlo do posebnog naćina iscrtavanja brodskih linija za manja plovila. Brodograditelji u to doba nisu koristili nacrte ., već su imali jedu šablonu od tankog drveta zvana -buška- koja najviše slići bumerangu.Kad bi se iscrtavala rebra u radionici je smio biti samo meštar koji je to radio , najčešće vlasnik koji je ljubomorno čuvao tajnu tradicijonalnih brodskih linija.
Te linije su postale prepznatljive i čuvene na ovom području.
Uz to postoji još ćudo sitnih detalja koje razlikuju ove barke od nekih drugih.
Na netu i po privatnim zbirkama sam vidio mnogo uspijelih maketa za koje se može reći da su uspijele kopje tih baraka . leuta itd.Vjerujem da bi ljudi koji su ih radili rado izašli u susret svjetom ili drugom pomoći.
Vaš leut još nisam vidio i bilo bi mi jako drago da slići na ove izvorne ,ali ova barka nema baš ni približnu slićnost.
brodomaketar

PorukaUpisano: Pon Jul 27, 2009 2:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uz svo postovanje vasem poznavanju gradnje barki. vi ste na OVOM FORUMU mogli procitati da sam tu barku nazvao BARKAROLA sa otoka Raba gde sam je i vidjao , a ne Korculanska . taj naziv sam upotrebio na mom sajtu i dao vam objasnjenje zasto , time bih zavrsio diskusiju na ovu temu . ja na mom sajtu postavljam slike maketa koje ja pravim i ni jedan naziv nije uvredljiv , naprotiv .
neznam zasto mi sve ovo treba , ove diskusije ne vode nicemu , nadam se da se slazete samnom bar u tome.
budvaa

Član od: 13 Lip 2008
PorukaUpisano: Pon Jul 27, 2009 8:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo da se i ja kao rodjeni primorac ukljucim u ovu pricu

posto sam podobro preso 40god kao mali sam veslao i plovio sa drvenim barkama . te koje jako slice ovoj smo zvali korculanke . da li su bile ili ne neznam samo znam kako smo ih zvali
posle je elan stigao sa plasticnim i to je to
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
brodomaketar

PorukaUpisano: Ned Kol 23, 2009 4:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav svim brodomaketarima .
u nasoj radionici smo sklopili jos dva interesantna kit kompleta za dva razlicita LEUTA , tako da sad uz ta dva imamo i one stare TRABAKUL , BRACERU .sve to cemo uskoro na forumu postaviti kao gotove makete a i komplet faze izrade . neke makete vec su vidjene na forumu radjene iz nasih kit kompleta i pohvala uradjene su zaista extra .
jer za dobru maketu nije dovoljan samo materijal vec i dobar maketar.
Lale

Član od: 03 Ruj 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Kol 24, 2009 3:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko sam uspia vidit ako je nacrt leuta iz Karake br. 2 ljeto 87. onda je dobar. Naime dotićni gospodin koji je napisao članak i stavio nacrte je moj barba, a srećom imam i originalne nacrte tako da se sigurno radi o Korčulanskom leutu.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
brodomaketar

PorukaUpisano: Pon Kol 24, 2009 8:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav i svaka pohvala za BARBU koji je stavio nacrte u karaku i ti nacrti su stvarno dobri ali nazalost ovi nacrti koje smo koristili za nase LEUTE su malo drugaciji i doradjeni . nismo davali imena LEUTIMA iako jedan stvarno lici na korculanski a drugi je sa zatvorenom palubom , ribarski model inace plan potice od maketara iz IŽA . i ponos mi je ako neko moje radove i planove povezuje sa tako vrsnim maketarima koji su pisali za KARAKU , znaci da su dobri...
jos jednom hvala za Splicanina i da se pohvalim da je vec cetvorica maketara iz Splita pocelo da radi LEUTE po mom planu
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Kol 24, 2009 8:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

brodomaketar Napisao/la:
pozdrav i svaka pohvala za BARBU koji je stavio nacrte u karaku i ti nacrti su stvarno dobri ali nazalost ovi nacrti koje smo koristili za nase LEUTE su malo drugaciji i doradjeni . nismo davali imena LEUTIMA iako jedan stvarno lici na korculanski a drugi je sa zatvorenom palubom , ribarski model inace plan potice od maketara iz IŽA . i ponos mi je ako neko moje radove i planove povezuje sa tako vrsnim maketarima koji su pisali za KARAKU , znaci da su dobri...
jos jednom hvala za Splicanina i da se pohvalim da je vec cetvorica maketara iz Splita pocelo da radi LEUTE po mom planu

Kojeg maketara s Iža ? znam ih nekoliko, imam kucu dole.....
Natrag na vrh
furek

Član od: 08 Sij 2010
PorukaUpisano: Pet Sij 08, 2010 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ptokic6 Napisao/la:
zato sam našao na internetu par firmi s kojima povremeno radim i može se naći dosta maketa sa starog lagera po vrlo niskim cijenama.

Može li URL na PM?
Fala!
Natrag na vrh
brodomaketar

PorukaUpisano: Pet Velj 12, 2010 12:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

postavili smo slike dva nova plana , radi se o SAGITI i CONDURI CROATICI.planovi su uradjeni po starim originalnim nacrtima .pod temom "Hrvatski pioniri mora" ova dva mozda najbitnija broda za nastanak brodogradnje na Hrvatskoj obali.
za par dana cemo postaviti i slike gotove makete BATANE za koju posedujemo detaljan plan u osnovnoj izvedbi kao i batanu sa jarbolom i kormilom. BATANA je 44cm duzine .A uradjen je i plan po starim nacrtima iz KARAKE za Neretvansku trupu , maketa je duzine 41cm.
Svi kosturi su laserski izrezani a oplata se radi sa furnir trakama 1,2 x 5 mm. Sve ove makete se mogu raditi u zeljenoj razmeri , mogu se uvecavati ili smanjivati .Drago nam je da veliki broj maketara radi po nasim planovima i da su zadovoljni a mi cemo se truditi da zadrzimo kvalitet planova i praviti nove.
nelson

Član od: 12 Velj 2010
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Velj 15, 2010 10:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

furek Napisao/la:
ptokic6 Napisao/la:
zato sam našao na internetu par firmi s kojima povremeno radim i može se naći dosta maketa sa starog lagera po vrlo niskim cijenama.

Može li URL na PM?
Fala!

što te zanima,imam JA shine,santa lucia,Sciabecco Francaise,HMS Racehorse Bomb Vesse,HMS Sharke Sloop 1711,Armed Pinnace "Lancia Armata" 1800,
Lynx. Baltimore Schooner 1:62,Whaler "Lancia Baleniera" 1850 1:16,Albatros. US Coastguard Clipper 1:40,ARM 82. Dutch Fishing boat 1:25,
Caesar Roman Bireme 30BC 1:30.HM Endeavour Bark 1768 1:60,Mincio Freelance Mahogany Runabout 1:20,Nina. Caravel of Columbus 1:50,Pinta. Caravel of Columbus 1:50,Adventure Pirate Ship 1760 1:60,Greek Galliot 18th Century 1:65,
ako te što zanima javi na motorin@st.t-com.hr
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 15, 2010 10:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a ima li netko nacrt Slocumovog Spray-a ??
Natrag na vrh
brodomaketar

PorukaUpisano: Uto Svi 10, 2011 11:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav svim maketarima
trenutno je u zavrsnoj fazi izrada planova a i veliki broj maketa brodova koji su za svoj pogon koristili parne masine a i motorni brodovi, kako recni , tako i morski.
vec smo pokazali pocetne faze brodova BAKAR, ZAGREB a u radu su i Kraljica Marija kao i priprema plana za" KRALJICU MORA" Hrvatski skolski brod.Radi se na izradi velikog broja recnih brodova koji su plovili Dunavom i Savom u predhodih dve stotne godina.
sve to ce biti prikazano na ovom forumu , kako sta bude zavrseno.
za vise info mozete nas kontaktirati.
Baraba

Član od: 15 Velj 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Svi 10, 2011 11:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

slider Napisao/la:
hvala ! stavio sam oplatu, i onu za topove, istina, tu je bilo upasivanja...ustvari sad bih trebao stavit palubu, jer sam kobilicu, rebra i one drvene blokove polijepio...i tu stao....
znas kaj sam skuzio - namam vise listova pilice za rezbarski luk...ima to gdje kupit ? imam cirkular, tracnu pilu, vibrirajucu dekupirku i svu tu skalameriju, al rezbarski luk je rezbarski luk..... Very Happy

Ima u bauhausu, i isto tako možeš birati veličinu zuba. Nisu proxxonove nego neke njemačke. Koštaju 16 kn.
dmarkesic

Član od: 19 Svi 2012
PorukaUpisano: Pon Jul 09, 2012 8:13 am    Naslov poruke: CIJENE Citiraj ovaj komentar

GLEDAO SAM VAŠU STRANICU I VIDIM DA IMA SVEGA, JEDINO NEMATE CIJENE.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 4/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma