Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| brodomaketar
 | | Član od: 25 Jul 2008 | | Poruke: 120 | |
|
Upisano: Pon Jul 27, 2009 12:07 am Naslov poruke: |
|
|
nisam zeleo , bas nikoga da uvredim , a barka koju sam tako nazvao je moja vizija barki koje i dan danas prevoze turiste po Jadranu a negde sam nasao da su prve takve bas izgradjene na Korculi, a ako vam je moja maketa bas toliko ruzna a svi su mi rekli da je savrseno uradjena promenicemo joj ime .
svakom bi bilo na ponos da ima takvu tradiciju brodogradnje kao Korcula , pa makar ova moja barka bar malo licila na one koje su gradjene bas tu . sad onda moram da promenim i LEUTU naziv , jer on je isto navodno sa Korcule.....
Eto ja se neljutim i dalje cu pisati na forumu i pomagati svakom ko zeli da se bavi brodomaketarstvom ..pozdrav _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Pon Jul 27, 2009 2:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije problem da je barka ružna.
Radi se o slijedećem:
na korčuli se iskustvom došlo do posebnog naćina iscrtavanja brodskih linija za manja plovila. Brodograditelji u to doba nisu koristili nacrte ., već su imali jedu šablonu od tankog drveta zvana -buška- koja najviše slići bumerangu.Kad bi se iscrtavala rebra u radionici je smio biti samo meštar koji je to radio , najčešće vlasnik koji je ljubomorno čuvao tajnu tradicijonalnih brodskih linija.
Te linije su postale prepznatljive i čuvene na ovom području.
Uz to postoji još ćudo sitnih detalja koje razlikuju ove barke od nekih drugih.
Na netu i po privatnim zbirkama sam vidio mnogo uspijelih maketa za koje se može reći da su uspijele kopje tih baraka . leuta itd.Vjerujem da bi ljudi koji su ih radili rado izašli u susret svjetom ili drugom pomoći.
Vaš leut još nisam vidio i bilo bi mi jako drago da slići na ove izvorne ,ali ova barka nema baš ni približnu slićnost. _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
|
Upisano: Pon Jul 27, 2009 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
uz svo postovanje vasem poznavanju gradnje barki. vi ste na OVOM FORUMU mogli procitati da sam tu barku nazvao BARKAROLA sa otoka Raba gde sam je i vidjao , a ne Korculanska . taj naziv sam upotrebio na mom sajtu i dao vam objasnjenje zasto , time bih zavrsio diskusiju na ovu temu . ja na mom sajtu postavljam slike maketa koje ja pravim i ni jedan naziv nije uvredljiv , naprotiv .
neznam zasto mi sve ovo treba , ove diskusije ne vode nicemu , nadam se da se slazete samnom bar u tome. _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| budvaa
| | Član od: 13 Lip 2008 | | Poruke: 107 | |
|
Upisano: Pon Jul 27, 2009 8:16 pm Naslov poruke: |
|
|
evo da se i ja kao rodjeni primorac ukljucim u ovu pricu
posto sam podobro preso 40god kao mali sam veslao i plovio sa drvenim barkama . te koje jako slice ovoj smo zvali korculanke . da li su bile ili ne neznam samo znam kako smo ih zvali
posle je elan stigao sa plasticnim i to je to |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
|
Upisano: Ned Kol 23, 2009 4:07 pm Naslov poruke: |
|
|
pozdrav svim brodomaketarima .
u nasoj radionici smo sklopili jos dva interesantna kit kompleta za dva razlicita LEUTA , tako da sad uz ta dva imamo i one stare TRABAKUL , BRACERU .sve to cemo uskoro na forumu postaviti kao gotove makete a i komplet faze izrade . neke makete vec su vidjene na forumu radjene iz nasih kit kompleta i pohvala uradjene su zaista extra .
jer za dobru maketu nije dovoljan samo materijal vec i dobar maketar. _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pon Kol 24, 2009 3:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Koliko sam uspia vidit ako je nacrt leuta iz Karake br. 2 ljeto 87. onda je dobar. Naime dotićni gospodin koji je napisao članak i stavio nacrte je moj barba, a srećom imam i originalne nacrte tako da se sigurno radi o Korčulanskom leutu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
|
Upisano: Pon Kol 24, 2009 8:26 pm Naslov poruke: |
|
|
pozdrav i svaka pohvala za BARBU koji je stavio nacrte u karaku i ti nacrti su stvarno dobri ali nazalost ovi nacrti koje smo koristili za nase LEUTE su malo drugaciji i doradjeni . nismo davali imena LEUTIMA iako jedan stvarno lici na korculanski a drugi je sa zatvorenom palubom , ribarski model inace plan potice od maketara iz IŽA . i ponos mi je ako neko moje radove i planove povezuje sa tako vrsnim maketarima koji su pisali za KARAKU , znaci da su dobri...
jos jednom hvala za Splicanina i da se pohvalim da je vec cetvorica maketara iz Splita pocelo da radi LEUTE po mom planu _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Kol 24, 2009 8:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| brodomaketar Napisao/la: | pozdrav i svaka pohvala za BARBU koji je stavio nacrte u karaku i ti nacrti su stvarno dobri ali nazalost ovi nacrti koje smo koristili za nase LEUTE su malo drugaciji i doradjeni . nismo davali imena LEUTIMA iako jedan stvarno lici na korculanski a drugi je sa zatvorenom palubom , ribarski model inace plan potice od maketara iz IŽA . i ponos mi je ako neko moje radove i planove povezuje sa tako vrsnim maketarima koji su pisali za KARAKU , znaci da su dobri...
jos jednom hvala za Splicanina i da se pohvalim da je vec cetvorica maketara iz Splita pocelo da radi LEUTE po mom planu |
Kojeg maketara s Iža ? znam ih nekoliko, imam kucu dole..... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| furek
| | Član od: 08 Sij 2010 | | Poruke: 4 | |
|
Upisano: Pet Sij 08, 2010 1:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| ptokic6 Napisao/la: | | zato sam našao na internetu par firmi s kojima povremeno radim i može se naći dosta maketa sa starog lagera po vrlo niskim cijenama. |
Može li URL na PM?
Fala! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
|
Upisano: Pet Velj 12, 2010 12:07 am Naslov poruke: |
|
|
postavili smo slike dva nova plana , radi se o SAGITI i CONDURI CROATICI.planovi su uradjeni po starim originalnim nacrtima .pod temom "Hrvatski pioniri mora" ova dva mozda najbitnija broda za nastanak brodogradnje na Hrvatskoj obali.
za par dana cemo postaviti i slike gotove makete BATANE za koju posedujemo detaljan plan u osnovnoj izvedbi kao i batanu sa jarbolom i kormilom. BATANA je 44cm duzine .A uradjen je i plan po starim nacrtima iz KARAKE za Neretvansku trupu , maketa je duzine 41cm.
Svi kosturi su laserski izrezani a oplata se radi sa furnir trakama 1,2 x 5 mm. Sve ove makete se mogu raditi u zeljenoj razmeri , mogu se uvecavati ili smanjivati .Drago nam je da veliki broj maketara radi po nasim planovima i da su zadovoljni a mi cemo se truditi da zadrzimo kvalitet planova i praviti nove. _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nelson
| | Član od: 12 Velj 2010 | | Poruke: 5 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Velj 15, 2010 10:27 am Naslov poruke: |
|
|
| furek Napisao/la: | | ptokic6 Napisao/la: | | zato sam našao na internetu par firmi s kojima povremeno radim i može se naći dosta maketa sa starog lagera po vrlo niskim cijenama. |
Može li URL na PM?
Fala! |
što te zanima,imam JA shine,santa lucia,Sciabecco Francaise,HMS Racehorse Bomb Vesse,HMS Sharke Sloop 1711,Armed Pinnace "Lancia Armata" 1800,
Lynx. Baltimore Schooner 1:62,Whaler "Lancia Baleniera" 1850 1:16,Albatros. US Coastguard Clipper 1:40,ARM 82. Dutch Fishing boat 1:25,
Caesar Roman Bireme 30BC 1:30.HM Endeavour Bark 1768 1:60,Mincio Freelance Mahogany Runabout 1:20,Nina. Caravel of Columbus 1:50,Pinta. Caravel of Columbus 1:50,Adventure Pirate Ship 1760 1:60,Greek Galliot 18th Century 1:65,
ako te što zanima javi na motorin@st.t-com.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Velj 15, 2010 10:49 am Naslov poruke: |
|
|
| a ima li netko nacrt Slocumovog Spray-a ?? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
|
Upisano: Uto Svi 10, 2011 11:16 am Naslov poruke: |
|
|
pozdrav svim maketarima
trenutno je u zavrsnoj fazi izrada planova a i veliki broj maketa brodova koji su za svoj pogon koristili parne masine a i motorni brodovi, kako recni , tako i morski.
vec smo pokazali pocetne faze brodova BAKAR, ZAGREB a u radu su i Kraljica Marija kao i priprema plana za" KRALJICU MORA" Hrvatski skolski brod.Radi se na izradi velikog broja recnih brodova koji su plovili Dunavom i Savom u predhodih dve stotne godina.
sve to ce biti prikazano na ovom forumu , kako sta bude zavrseno.
za vise info mozete nas kontaktirati. _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
 | | Član od: 15 Velj 2011 | | Poruke: 105 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 10, 2011 11:27 am Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: | hvala ! stavio sam oplatu, i onu za topove, istina, tu je bilo upasivanja...ustvari sad bih trebao stavit palubu, jer sam kobilicu, rebra i one drvene blokove polijepio...i tu stao....
znas kaj sam skuzio - namam vise listova pilice za rezbarski luk...ima to gdje kupit ? imam cirkular, tracnu pilu, vibrirajucu dekupirku i svu tu skalameriju, al rezbarski luk je rezbarski luk.....  |
Ima u bauhausu, i isto tako možeš birati veličinu zuba. Nisu proxxonove nego neke njemačke. Koštaju 16 kn. _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dmarkesic
| | Član od: 19 Svi 2012 | | Poruke: 13 | |
|
Upisano: Pon Jul 09, 2012 8:13 am Naslov poruke: CIJENE |
|
|
GLEDAO SAM VAŠU STRANICU I VIDIM DA IMA SVEGA, JEDINO NEMATE CIJENE. _________________ TIGAR |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|