Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Masterbox Yankee Scout and Tracker 1:35
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Pon Ožu 28, 2011 9:26 pm    Naslov poruke: Masterbox Yankee Scout and Tracker 1:35 Citiraj ovaj komentar

Kad sam ovo vidio poludio sam,da neko proizvede petstotinjak raznih Native Americans (da budemo tolerantni) bilo bi mi malo,sve bi makete ostavio zbog njih.Uspio sam pogubit slike jer mi je komp bio u kvaru,ali evo nešto novih sam napravio,konj od izdajice u koji služi mrskim bljedolikima je danas dobio i smeđu.Maskirao sam ga uz pomoć patafix smjese i skroz je ok,nema oštrih prelaza ni zadebljanja kao nekad sa trakom.konju sam uspio slomit rep Confused a nešto tih mrljica ću poništit jer sad kad ga gledam slići mi na nekakvu pjegavu svinju Laughing ,sugestije,pokude,pohvale,samo naprid

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Pon Ožu 28, 2011 9:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

O da divlji zapad ovo pratim sa velikim zanimanjem
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2011 9:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zanimljivo. Very Happy Konj izgleda OK, ali mu ipak makni koju bijelu mrlju. kad vraćaš polomljeni rep, preporučam ti da izbušiš svrdlom tanke rupice u korjenu repa kao bi unutra ubacio metalno ojačanje od žice, inače će ti rep opet otpasti jer je spoj previše tanak... preporučam ti sjenčenje sa uljanim bojama.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2011 9:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da,meni je ok,osim tih bijelih mrlja,koje malo odstupaju.
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Uto Ožu 29, 2011 9:50 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bjele mrlje i su te koje i meni smetaju,iako su na fotografiji puno gore zbog refleksije blica,rep je već imao žicu ali je naletio na svjetskog prvaka u lomljenju Laughing ,uljane su spremne i najbolje od svega vidim da je oblačno i kišno,samo jedan osvrt na kvalitet plastike od koje su izrađeni,nisam još naletio na neku koja se ovako odupire ljepilu,jedva se malo površinski rastopi a djelovi se odvajaju nakon manjeg pritiska pa sam sve skinio i odradio s pojačanjima šta mi je odužilo posao-za koji nisam plačen Laughing Laughing
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Sri Tra 06, 2011 10:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uspio pogodit boju uniforme kod amera,popravio boje na konju-opet nezadovoljan,obojao drugog i sad pitanje,sjenčenje uljanim bojama,nemam terpentin mogu li koristit uljni razređivać,slike su loše,boje su odlične uživo,ideja za dioramu je mrak,možda malo morbidna al procjenit će se na kraju

ovo je još sirovo ni blizu kraja
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Tra 06, 2011 10:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mos mi rec gdje si nabavio to? zanima me ako ima za kupit maketu samog konja, onako radi poklona ljubitelju tih prekrasnih zivotinja
x wing

PorukaUpisano: Sri Tra 06, 2011 10:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
mos mi rec gdje si nabavio to? zanima me ako ima za kupit maketu samog konja, onako radi poklona ljubitelju tih prekrasnih zivotinja

Uzeo sam na Lucky M,sitno $ za ovako zanimljivu temu,konji su me oduševili,volio bi imat pun stol tih Native Americans-Indijanaca u divljem galopu
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Sri Tra 06, 2011 10:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Toliko muke sa acryl bojama,koristim retarder+akohol ali airbrush se začepi za sekund,ima li još neka čarolija za koju ne znam
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Tra 06, 2011 10:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mozda previse alkohola pa se boja osusi pri izlazu i stvrdne se na igli? ili obrnuto, previse boje
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Tra 06, 2011 11:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E zanimljiva tema!! pratim ovo s guštom.....
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Špicfajer

Član od: 09 Pro 2009
Mjesto: Kastela,Croatia
PorukaUpisano: Čet Tra 07, 2011 3:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Najs Razz , a podloga, oće li bit travnata ili pjeskovita?
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Čet Tra 07, 2011 9:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Špicfajer Napisao/la:
Najs Razz , a podloga, oće li bit travnata ili pjeskovita?

Pjeskovita s kotrljajućim grmljem iz Arizone Laughing ,,imam odavno jedan kamen koji bi moga sve podić na na još višu razinu ako se bude uklopio,danas je puno bojano ali stavit ću svako drugi dan slike,sad je već mrak scena
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 08, 2011 10:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo par savjeta u vezi sa bojanjem. Za akrile treba stavit uz alkohol i vodu-najbolje destiliranu, tj. imaš za kupit po dućanima onu vodu za peglanje, a dobro je i razrjediti sa tekućinom za pranje stakala na autu-autoglas ili sl. proizvodi. Ja ako duže bojam sa akrilom imam i jednu posudicu sa alkoholom i jedan štapić za uši i kad vidim da me gnjavi sušenje boje na dizni, malo umočim vrh AB-a u alkohol i sa štapićem za uši uklonim boju ili lak. Što se tiče rada sa uljenim bojama, ne treba ti terpentin-obični sintetični uljni razređivač je sasvim dobar, a čak i bolji jer se boja brže osuši, iako se u načelu treba pričekat 2-3 dana prije lakiranja, ali ako je toplije vrijeme, a stavio si više razređivača za npr. wash-već za 24 sata se može lakirat preko ulja. Ako ne izmješaš uljanu boju sa razređivačem, može se sušiti mjesecima. Dobra je stvar što se ne moraš žuriti, a ako nešto pogrješiš, samo skineš boju sa krpicom navlaženom u uljnom razređivaču. Naravno, podrazumjeva se da za podlogu imaš akrilni lak. Ako radiš wash, onda podloga za ulje treba biti sjajna, a boja dosta razrjeđena sa razređivačem, tj. wash treba biti tekući, a ako radiš sjenčenja kakva predpostavljam da ćeš radit na figurama, onda podloga treba biti mat, a uljana boja dosta gusta. Kod bojanja ideš umjetničkim principom-ne ideš od najsvjetlije prema najtamnijoj, nego obrnuto, kao da slikaš ulje na platnu.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Pet Tra 08, 2011 9:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Evo par savjeta u vezi sa bojanjem. Za akrile treba stavit uz alkohol i vodu-najbolje destiliranu, tj. imaš za kupit po dućanima onu vodu za peglanje, a dobro je i razrjediti sa tekućinom za pranje stakala na autu-autoglas ili sl. proizvodi. Ja ako duže bojam sa akrilom imam i jednu posudicu sa alkoholom i jedan štapić za uši i kad vidim da me gnjavi sušenje boje na dizni, malo umočim vrh AB-a u alkohol i sa štapićem za uši uklonim boju ili lak. Što se tiče rada sa uljenim bojama, ne treba ti terpentin-obični sintetični uljni razređivač je sasvim dobar, a čak i bolji jer se boja brže osuši, iako se u načelu treba pričekat 2-3 dana prije lakiranja, ali ako je toplije vrijeme, a stavio si više razređivača za npr. wash-već za 24 sata se može lakirat preko ulja. Ako ne izmješaš uljanu boju sa razređivačem, može se sušiti mjesecima. Dobra je stvar što se ne moraš žuriti, a ako nešto pogrješiš, samo skineš boju sa krpicom navlaženom u uljnom razređivaču. Naravno, podrazumjeva se da za podlogu imaš akrilni lak. Ako radiš wash, onda podloga za ulje treba biti sjajna, a boja dosta razrjeđena sa razređivačem, tj. wash treba biti tekući, a ako radiš sjenčenja kakva predpostavljam da ćeš radit na figurama, onda podloga treba biti mat, a uljana boja dosta gusta. Kod bojanja ideš umjetničkim principom-ne ideš od najsvjetlije prema najtamnijoj, nego obrnuto, kao da slikaš ulje na platnu.

Fala na savjetima,čitava knjiga za lošeg učenika Laughing primjetio sam da sa Tamiya +retarder i malo obične vode funkcionira odlično dok sa MM a pogotovo Humbrol bez obzira na količini dodanog imam za par sekundi začepljenje,ali ostavimo to za neki drugi post
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma