Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| x wing
| | Član od: 08 Stu 2009 | | Poruke: 813 | | Mjesto: Makarska |
|
Upisano: Pon Ožu 28, 2011 9:26 pm Naslov poruke: Masterbox Yankee Scout and Tracker 1:35 |
|
|
Kad sam ovo vidio poludio sam,da neko proizvede petstotinjak raznih Native Americans (da budemo tolerantni) bilo bi mi malo,sve bi makete ostavio zbog njih.Uspio sam pogubit slike jer mi je komp bio u kvaru,ali evo nešto novih sam napravio,konj od izdajice u koji služi mrskim bljedolikima je danas dobio i smeđu.Maskirao sam ga uz pomoć patafix smjese i skroz je ok,nema oštrih prelaza ni zadebljanja kao nekad sa trakom.konju sam uspio slomit rep a nešto tih mrljica ću poništit jer sad kad ga gledam slići mi na nekakvu pjegavu svinju ,sugestije,pokude,pohvale,samo naprid
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Pon Ožu 28, 2011 9:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| O da divlji zapad ovo pratim sa velikim zanimanjem |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 9:27 am Naslov poruke: |
|
|
Zanimljivo. Konj izgleda OK, ali mu ipak makni koju bijelu mrlju. kad vraćaš polomljeni rep, preporučam ti da izbušiš svrdlom tanke rupice u korjenu repa kao bi unutra ubacio metalno ojačanje od žice, inače će ti rep opet otpasti jer je spoj previše tanak... preporučam ti sjenčenje sa uljanim bojama. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 9:28 am Naslov poruke: |
|
|
| Da,meni je ok,osim tih bijelih mrlja,koje malo odstupaju. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Uto Ožu 29, 2011 9:50 am Naslov poruke: |
|
|
Bjele mrlje i su te koje i meni smetaju,iako su na fotografiji puno gore zbog refleksije blica,rep je već imao žicu ali je naletio na svjetskog prvaka u lomljenju ,uljane su spremne i najbolje od svega vidim da je oblačno i kišno,samo jedan osvrt na kvalitet plastike od koje su izrađeni,nisam još naletio na neku koja se ovako odupire ljepilu,jedva se malo površinski rastopi a djelovi se odvajaju nakon manjeg pritiska pa sam sve skinio i odradio s pojačanjima šta mi je odužilo posao-za koji nisam plačen  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Sri Tra 06, 2011 10:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Uspio pogodit boju uniforme kod amera,popravio boje na konju-opet nezadovoljan,obojao drugog i sad pitanje,sjenčenje uljanim bojama,nemam terpentin mogu li koristit uljni razređivać,slike su loše,boje su odlične uživo,ideja za dioramu je mrak,možda malo morbidna al procjenit će se na kraju
ovo je još sirovo ni blizu kraja |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Tra 06, 2011 10:31 pm Naslov poruke: |
|
|
mos mi rec gdje si nabavio to? zanima me ako ima za kupit maketu samog konja, onako radi poklona ljubitelju tih prekrasnih zivotinja _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Sri Tra 06, 2011 10:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | | mos mi rec gdje si nabavio to? zanima me ako ima za kupit maketu samog konja, onako radi poklona ljubitelju tih prekrasnih zivotinja |
Uzeo sam na Lucky M,sitno $ za ovako zanimljivu temu,konji su me oduševili,volio bi imat pun stol tih Native Americans-Indijanaca u divljem galopu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Sri Tra 06, 2011 10:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Toliko muke sa acryl bojama,koristim retarder+akohol ali airbrush se začepi za sekund,ima li još neka čarolija za koju ne znam |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sri Tra 06, 2011 10:52 pm Naslov poruke: |
|
|
mozda previse alkohola pa se boja osusi pri izlazu i stvrdne se na igli? ili obrnuto, previse boje _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5802 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Špicfajer
| | Član od: 09 Pro 2009 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Kastela,Croatia |
|
Upisano: Čet Tra 07, 2011 3:37 pm Naslov poruke: |
|
|
Najs , a podloga, oće li bit travnata ili pjeskovita? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Čet Tra 07, 2011 9:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Špicfajer Napisao/la: | Najs , a podloga, oće li bit travnata ili pjeskovita? |
Pjeskovita s kotrljajućim grmljem iz Arizone ,,imam odavno jedan kamen koji bi moga sve podić na na još višu razinu ako se bude uklopio,danas je puno bojano ali stavit ću svako drugi dan slike,sad je već mrak scena |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 10:36 am Naslov poruke: |
|
|
Evo par savjeta u vezi sa bojanjem. Za akrile treba stavit uz alkohol i vodu-najbolje destiliranu, tj. imaš za kupit po dućanima onu vodu za peglanje, a dobro je i razrjediti sa tekućinom za pranje stakala na autu-autoglas ili sl. proizvodi. Ja ako duže bojam sa akrilom imam i jednu posudicu sa alkoholom i jedan štapić za uši i kad vidim da me gnjavi sušenje boje na dizni, malo umočim vrh AB-a u alkohol i sa štapićem za uši uklonim boju ili lak. Što se tiče rada sa uljenim bojama, ne treba ti terpentin-obični sintetični uljni razređivač je sasvim dobar, a čak i bolji jer se boja brže osuši, iako se u načelu treba pričekat 2-3 dana prije lakiranja, ali ako je toplije vrijeme, a stavio si više razređivača za npr. wash-već za 24 sata se može lakirat preko ulja. Ako ne izmješaš uljanu boju sa razređivačem, može se sušiti mjesecima. Dobra je stvar što se ne moraš žuriti, a ako nešto pogrješiš, samo skineš boju sa krpicom navlaženom u uljnom razređivaču. Naravno, podrazumjeva se da za podlogu imaš akrilni lak. Ako radiš wash, onda podloga za ulje treba biti sjajna, a boja dosta razrjeđena sa razređivačem, tj. wash treba biti tekući, a ako radiš sjenčenja kakva predpostavljam da ćeš radit na figurama, onda podloga treba biti mat, a uljana boja dosta gusta. Kod bojanja ideš umjetničkim principom-ne ideš od najsvjetlije prema najtamnijoj, nego obrnuto, kao da slikaš ulje na platnu. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| x wing
|
Upisano: Pet Tra 08, 2011 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Evo par savjeta u vezi sa bojanjem. Za akrile treba stavit uz alkohol i vodu-najbolje destiliranu, tj. imaš za kupit po dućanima onu vodu za peglanje, a dobro je i razrjediti sa tekućinom za pranje stakala na autu-autoglas ili sl. proizvodi. Ja ako duže bojam sa akrilom imam i jednu posudicu sa alkoholom i jedan štapić za uši i kad vidim da me gnjavi sušenje boje na dizni, malo umočim vrh AB-a u alkohol i sa štapićem za uši uklonim boju ili lak. Što se tiče rada sa uljenim bojama, ne treba ti terpentin-obični sintetični uljni razređivač je sasvim dobar, a čak i bolji jer se boja brže osuši, iako se u načelu treba pričekat 2-3 dana prije lakiranja, ali ako je toplije vrijeme, a stavio si više razređivača za npr. wash-već za 24 sata se može lakirat preko ulja. Ako ne izmješaš uljanu boju sa razređivačem, može se sušiti mjesecima. Dobra je stvar što se ne moraš žuriti, a ako nešto pogrješiš, samo skineš boju sa krpicom navlaženom u uljnom razređivaču. Naravno, podrazumjeva se da za podlogu imaš akrilni lak. Ako radiš wash, onda podloga za ulje treba biti sjajna, a boja dosta razrjeđena sa razređivačem, tj. wash treba biti tekući, a ako radiš sjenčenja kakva predpostavljam da ćeš radit na figurama, onda podloga treba biti mat, a uljana boja dosta gusta. Kod bojanja ideš umjetničkim principom-ne ideš od najsvjetlije prema najtamnijoj, nego obrnuto, kao da slikaš ulje na platnu. |
Fala na savjetima,čitava knjiga za lošeg učenika primjetio sam da sa Tamiya +retarder i malo obične vode funkcionira odlično dok sa MM a pogotovo Humbrol bez obzira na količini dodanog imam za par sekundi začepljenje,ali ostavimo to za neki drugi post |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|