Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

S-49C i F-47D
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
M-HOBBY

Član od: 06 Velj 2006
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Čet Ožu 24, 2011 2:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prelude Napisao/la:
Eto, i Morozov dođe na svoje ...

Inače, prvo sam mislio bubnuti Messer, ali mi dođe nešto previsok i preglomazan pa ću glasovati za Il-2. Možda se i varam.
A ima vidim još nešto u pozadini ... Aero-2 ?
Pokušao bi i s lokacijom, ali se baš ne usudim ... Wink Al´ajde - ali ću biti posve pragmatičan - Bata?

Odosmo u off topic! Ali mislim da ce ipak sve ovo biti nekom korisno.

Vrag si ti Roberte Evil or Very Mad Sve se pravis kao ne znas, a ono sve pogodio ...

Dao bih "svasta nesto" za fotku ovoga aviona iza F-47D (pri tom ne mislim na Aero-2).

I oni koji su pomislili da je Messer i oni koji kazu da je Il-2 su donekle u pravu! Wink
To je domaca modifikacija Il-2 sa DB-605!

Btw:

M-HOBBY Napisao/la:
... plus antena iza kabine (ako se na nekoj slici ne vidi dobro novi rep)! ...

Ne i pod obvezno ... Wink[/quote]

Meni, bar dosad nisu poznati drugaciji primeri? Ako mozes da me demantujes, da vidimo argumente (fotku na sunce!) Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ožu 24, 2011 2:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajde ... zaslužio si zbog ovog Iljušin-Benz hibrida ...

Probni pilot VOC-a, Opatijac Ivan Črnjarić u elementu.
Dakle, bit će da su tamo nešto prtljali s tom antenom, odn. s odnosnim radio-uređajem ...

Nžl. ne vidi se evid. broj, ali kladio bih se na 2422 ...

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
slider
Gost
PorukaUpisano: Čet Ožu 24, 2011 2:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ak je to u zagrebu, onda je to moj stari nes sarafio po radiu.... Very Happy
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Čet Ožu 24, 2011 2:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poštovani kolege "piloti"...zaista ste mi puno pomogli...a uvjeren sam i ne samo meni. Nikada ranije nisam pred očima imao toliko različitih fotki tog, za neke, ponosa "naše" zrakoplovne industrije...za neke druge te privremene i ne baš potpuno uspjele zakrpe u obrani "našeg" neba.

A lijep je. Yebomater, jeste. Wink

Mislim da ću uspjeti spojiti Tanderbolta s 49-kom na istoj podlozi...zahvaljujući vama. Smile

I nemojte sada stati s međusobnim nabacivanjem podacima i fotkama...molim vas. Mnogi iz ove teme uče. Wink

Poštovanom kolegi M-hobbiju...pa dobro...pa kako da ga zovem? Primio sam na znanje tvoju tvrdnju da ta "prva" i "druga" serije, u stvari, ne postoje. To je nešto što nisam znao. Sada znam. No, zaista...kako ih nazivati? Na primjer (nešto u što se kužim), SLUŽBENO postoje samo T-34 i T-34-85 (točno tako...minus, a ne kosa crta)...no, barata se s mnogim neslužbenim nazivima pomoću kojih se razlikuju varijante i podvarijante (kojih je toliko da još uvijek ni jedan popis ne sadržava baš sve bez izuzetaka). Kužiš? Wink
prelude

Član od: 23 Stu 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Ožu 24, 2011 4:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

AleksandarMorozov Napisao/la:
Poštovani kolege "piloti"...zaista ste mi puno pomogli...a uvjeren sam i ne samo meni. Nikada ranije nisam pred očima imao toliko različitih fotki tog, za neke, ponosa "naše" zrakoplovne industrije...za neke druge te privremene i ne baš potpuno uspjele zakrpe u obrani "našeg" neba.

A lijep je. Yebomater, jeste. Wink

Mislim da ću uspjeti spojiti Tanderbolta s 49-kom na istoj podlozi...zahvaljujući vama. Smile

I nemojte sada stati s međusobnim nabacivanjem podacima i fotkama...molim vas. Mnogi iz ove teme uče. Wink

Poštovanom kolegi M-hobbiju...pa dobro...pa kako da ga zovem? Primio sam na znanje tvoju tvrdnju da ta "prva" i "druga" serije, u stvari, ne postoje. To je nešto što nisam znao. Sada znam. No, zaista...kako ih nazivati? Na primjer (nešto u što se kužim), SLUŽBENO postoje samo T-34 i T-34-85 (točno tako...minus, a ne kosa crta)...no, barata se s mnogim neslužbenim nazivima pomoću kojih se razlikuju varijante i podvarijante (kojih je toliko da još uvijek ni jedan popis ne sadržava baš sve bez izuzetaka). Kužiš? Wink

Hvala na zahvali.

Nego vezano za ovo "nazivlje", poštedit ću Mikija odgovora, nek on rađe "troši energiju" na postanje fotki, he-he ... pa ću ti reći kako sam to ja zamislio ... Jer iskreno nisam niti ja znao (ili bolje rečeno nisam dovoljno pažljivo čitao njegov članak u "Odbrani" Smile ) ovo vezano za (ne)postojanje oficijelne i tzv. "druge" serije ili tranše. Pa s obzirom nema niti službenog, pače ni neslužbenog (budi u to uvjeren) naziva te modifikacije, ja sam u međuvremenu unutar postojećeg jednostavno oformio novi folder koji sam nazvao "S-49C modificirani". Pa ako ti je to dugačko pisati, a ti napiši "S-49C (modif.)" ili "S-49C (mod. 1956)" ... Premda ponavljam, zaključio sam da je uporabni naziv za obje (pod)inačice bio jednostavno S-49C, bio on s perajom ili "perajaless", sa štap antenom ili bez nje ...
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
AleksandarMorozov

PorukaUpisano: Čet Ožu 24, 2011 7:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nema na čemu. Čak što više. Hvala tebi/vama na ovome do sada...i unaprijed na onome što ćete još postati. Smile

Dakle...imamo li konsenzus oko toga da to budu S-49C i S-49C modificirani? Ja sam za. Što ti kažeš poštovani kolega M-bobby (koji si sve ovo oko nazivlja i zakuhao)? Ako se ti slažeš, mislim da nema razloga da se ne slože i ostali. Wink
AleksandarMorozov

PorukaUpisano: Sub Ožu 26, 2011 5:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E znao sam da ćete sada stati. Razz
AleksandarMorozov

PorukaUpisano: Pet Tra 22, 2011 7:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Počelo je. Moja prva kompletna rezinska maketa. Objavljujem fotke kad budem imao čime slikati. Smile

Radi se o S-49C modificirani u mjerilu 1:72 proizvodnje L&M resin kits...made in Croatia. Kao što rekoh, namjera mi je upariti ga s F-47D na istoj podlozi. Paralelno s njime je u izradi i naknadno nabavljen S-49C ali njega čeka druga sudbina. No, tijekom izrade je moguće da se predomislim i s F-47D ipak uparim S-49C, a S-49C modificirani stavim samostalno na podlogu...ili čak i na stalak u njegovo prirodno okruženje...u zrak.
No, polako. Nekoliko komada meni omiljenog crvenog čelika je također u izradi pa si nisam postavio nikakav rok završetka ovog projekta.

Sada je i službeno. Zaista više volim stiren nego smolu. Wink

Eh da...ono nespretno nekorisno smeće od Italerijevog kita (mu Iruda i tko ga izmisli)...potpuno mijenja svojstva i sasvim je uporabljiv ako mu se doda koja kap skidača laka za nokte S ACETONOM (9%). Cool

Btw...cijanofix U GELU je definitivno bolji za maketarenje od onog klasičnog strašnog "lijepimprsteumilisekundi" otrova. Cool
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3
Stranica 3/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma