Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| M-HOBBY
| | Član od: 06 Velj 2006 | | Poruke: 42 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2011 2:39 am Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | Eto, i Morozov dođe na svoje ...
Inače, prvo sam mislio bubnuti Messer, ali mi dođe nešto previsok i preglomazan pa ću glasovati za Il-2. Možda se i varam.
A ima vidim još nešto u pozadini ... Aero-2 ?
Pokušao bi i s lokacijom, ali se baš ne usudim ... Al´ajde - ali ću biti posve pragmatičan - Bata? |
Odosmo u off topic! Ali mislim da ce ipak sve ovo biti nekom korisno.
Vrag si ti Roberte Sve se pravis kao ne znas, a ono sve pogodio ...
Dao bih "svasta nesto" za fotku ovoga aviona iza F-47D (pri tom ne mislim na Aero-2).
I oni koji su pomislili da je Messer i oni koji kazu da je Il-2 su donekle u pravu!
To je domaca modifikacija Il-2 sa DB-605!
Btw:
| M-HOBBY Napisao/la: | | ... plus antena iza kabine (ako se na nekoj slici ne vidi dobro novi rep)! ... |
Ne i pod obvezno ... [/quote]
Meni, bar dosad nisu poznati drugaciji primeri? Ako mozes da me demantujes, da vidimo argumente (fotku na sunce!)  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2011 2:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajde ... zaslužio si zbog ovog Iljušin-Benz hibrida ...
Probni pilot VOC-a, Opatijac Ivan Črnjarić u elementu.
Dakle, bit će da su tamo nešto prtljali s tom antenom, odn. s odnosnim radio-uređajem ...
Nžl. ne vidi se evid. broj, ali kladio bih se na 2422 ...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2011 2:39 pm Naslov poruke: |
|
|
ak je to u zagrebu, onda je to moj stari nes sarafio po radiu....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2011 2:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Poštovani kolege "piloti"...zaista ste mi puno pomogli...a uvjeren sam i ne samo meni. Nikada ranije nisam pred očima imao toliko različitih fotki tog, za neke, ponosa "naše" zrakoplovne industrije...za neke druge te privremene i ne baš potpuno uspjele zakrpe u obrani "našeg" neba.
A lijep je. Yebomater, jeste.
Mislim da ću uspjeti spojiti Tanderbolta s 49-kom na istoj podlozi...zahvaljujući vama.
I nemojte sada stati s međusobnim nabacivanjem podacima i fotkama...molim vas. Mnogi iz ove teme uče.
Poštovanom kolegi M-hobbiju...pa dobro...pa kako da ga zovem? Primio sam na znanje tvoju tvrdnju da ta "prva" i "druga" serije, u stvari, ne postoje. To je nešto što nisam znao. Sada znam. No, zaista...kako ih nazivati? Na primjer (nešto u što se kužim), SLUŽBENO postoje samo T-34 i T-34-85 (točno tako...minus, a ne kosa crta)...no, barata se s mnogim neslužbenim nazivima pomoću kojih se razlikuju varijante i podvarijante (kojih je toliko da još uvijek ni jedan popis ne sadržava baš sve bez izuzetaka). Kužiš?  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2011 4:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| AleksandarMorozov Napisao/la: | Poštovani kolege "piloti"...zaista ste mi puno pomogli...a uvjeren sam i ne samo meni. Nikada ranije nisam pred očima imao toliko različitih fotki tog, za neke, ponosa "naše" zrakoplovne industrije...za neke druge te privremene i ne baš potpuno uspjele zakrpe u obrani "našeg" neba.
A lijep je. Yebomater, jeste.
Mislim da ću uspjeti spojiti Tanderbolta s 49-kom na istoj podlozi...zahvaljujući vama.
I nemojte sada stati s međusobnim nabacivanjem podacima i fotkama...molim vas. Mnogi iz ove teme uče.
Poštovanom kolegi M-hobbiju...pa dobro...pa kako da ga zovem? Primio sam na znanje tvoju tvrdnju da ta "prva" i "druga" serije, u stvari, ne postoje. To je nešto što nisam znao. Sada znam. No, zaista...kako ih nazivati? Na primjer (nešto u što se kužim), SLUŽBENO postoje samo T-34 i T-34-85 (točno tako...minus, a ne kosa crta)...no, barata se s mnogim neslužbenim nazivima pomoću kojih se razlikuju varijante i podvarijante (kojih je toliko da još uvijek ni jedan popis ne sadržava baš sve bez izuzetaka). Kužiš?  |
Hvala na zahvali.
Nego vezano za ovo "nazivlje", poštedit ću Mikija odgovora, nek on rađe "troši energiju" na postanje fotki, he-he ... pa ću ti reći kako sam to ja zamislio ... Jer iskreno nisam niti ja znao (ili bolje rečeno nisam dovoljno pažljivo čitao njegov članak u "Odbrani" ) ovo vezano za (ne)postojanje oficijelne i tzv. "druge" serije ili tranše. Pa s obzirom nema niti službenog, pače ni neslužbenog (budi u to uvjeren) naziva te modifikacije, ja sam u međuvremenu unutar postojećeg jednostavno oformio novi folder koji sam nazvao "S-49C modificirani". Pa ako ti je to dugačko pisati, a ti napiši "S-49C (modif.)" ili "S-49C (mod. 1956)" ... Premda ponavljam, zaključio sam da je uporabni naziv za obje (pod)inačice bio jednostavno S-49C, bio on s perajom ili "perajaless", sa štap antenom ili bez nje ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Čet Ožu 24, 2011 7:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Nema na čemu. Čak što više. Hvala tebi/vama na ovome do sada...i unaprijed na onome što ćete još postati.
Dakle...imamo li konsenzus oko toga da to budu S-49C i S-49C modificirani? Ja sam za. Što ti kažeš poštovani kolega M-bobby (koji si sve ovo oko nazivlja i zakuhao)? Ako se ti slažeš, mislim da nema razloga da se ne slože i ostali.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Sub Ožu 26, 2011 5:07 pm Naslov poruke: |
|
|
E znao sam da ćete sada stati.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
|
Upisano: Pet Tra 22, 2011 7:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Počelo je. Moja prva kompletna rezinska maketa. Objavljujem fotke kad budem imao čime slikati.
Radi se o S-49C modificirani u mjerilu 1:72 proizvodnje L&M resin kits...made in Croatia. Kao što rekoh, namjera mi je upariti ga s F-47D na istoj podlozi. Paralelno s njime je u izradi i naknadno nabavljen S-49C ali njega čeka druga sudbina. No, tijekom izrade je moguće da se predomislim i s F-47D ipak uparim S-49C, a S-49C modificirani stavim samostalno na podlogu...ili čak i na stalak u njegovo prirodno okruženje...u zrak.
No, polako. Nekoliko komada meni omiljenog crvenog čelika je također u izradi pa si nisam postavio nikakav rok završetka ovog projekta.
Sada je i službeno. Zaista više volim stiren nego smolu.
Eh da...ono nespretno nekorisno smeće od Italerijevog kita (mu Iruda i tko ga izmisli)...potpuno mijenja svojstva i sasvim je uporabljiv ako mu se doda koja kap skidača laka za nokte S ACETONOM (9%).
Btw...cijanofix U GELU je definitivno bolji za maketarenje od onog klasičnog strašnog "lijepimprsteumilisekundi" otrova.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|