Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Dida
 | | Član od: 05 Velj 2007 | | Poruke: 1054 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sri Ožu 16, 2011 3:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobra stvar! Gdje si nabavio elektromotor? _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
 | | Član od: 15 Velj 2011 | | Poruke: 105 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ožu 16, 2011 5:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Stari mi je električar a nekada davno je radio u prvomajskoj pa kaže da je u to vrijeme platio taj motor nekih 10-ak kuna pošto su ga htjeli baciti. Od elektokovine je 0,37 kW i 2600 o/min i veli da je nepoderiv Sva sreća što je stari ko hrčak, samo skuplja gluposti a vidiš nikad ne znaš kad će ti trebati  _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dovla
 | | Član od: 30 Pro 2009 | | Poruke: 38 | | Mjesto: Gradište |
|
Upisano: Sri Ožu 16, 2011 6:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| svaka čast majstore,odlicno! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Sri Ožu 16, 2011 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Baraba Napisao/la: | Stari mi je električar a nekada davno je radio u prvomajskoj pa kaže da je u to vrijeme platio taj motor nekih 10-ak kuna pošto su ga htjeli baciti. Od elektokovine je 0,37 kW i 2600 o/min i veli da je nepoderiv Sva sreća što je stari ko hrčak, samo skuplja gluposti a vidiš nikad ne znaš kad će ti trebati  |
Sada vidiš da je vrijeme da se ugledaš na staroga! Nije on bez veze "hrčak". Lijepo ga pozdravi.  _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Sub Ožu 26, 2011 9:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Pojavio mi se mali problemčić. Kad pilim sa savojom ljutom mašinom, pila u jednom trenu počne vraćati obradak nazad i ne pili uopce.
Da li se to događa jer se pila puni piljevinom jer su mali zubi?
Možda da uzmem onu pilicu sa super oštrim zubima?
Jel netko imao sličnu situaciju? _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Lale
 | | Član od: 03 Ruj 2008 | | Poruke: 436 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sub Ožu 26, 2011 9:41 pm Naslov poruke: |
|
|
Triba si uzet onu Super Cut, ova mala je dobra samo za furnir. _________________ www.aquosus.net , u škveru Bounty i Cutty Sark, na čekanju Wasa i Royal William |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Sub Ožu 26, 2011 10:29 pm Naslov poruke: |
|
|
List pile izgleda kao da je bio pregrijan po obodu. Da ti se pila nije istupila? Ako je prije pilila kako treba, a sada ne - mogla bi biti tupa? _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2011 12:10 am Naslov poruke: |
|
|
mislim da se i to možda dogodilo, ali onda je upitne kvalitete pošto sam ispilio jako, jako malo toga. Budem kupio drugu pilu s drugačijim zubima pa ćemo vidjeti rezultat, a ako neće ići morat ću povećati broj okretaja. _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2011 12:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Baraba Napisao/la: | | mislim da se i to možda dogodilo, ali onda je upitne kvalitete pošto sam ispilio jako, jako malo toga. Budem kupio drugu pilu s drugačijim zubima pa ćemo vidjeti rezultat, a ako neće ići morat ću povećati broj okretaja. |
Prvo provjeri da li ti se list pile pregrijava. Ako je odgovor potvrdan, povećaš li broj okretaja, grijat će se još i više. Osjećaš li miris spaljenog drveta?
Pokušaj smanjiti posmak radnog komada prema pili. _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2011 12:35 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim da se zato list i zacrnio jer je spalio drvo, ali nije mi jasno zašto se to događa pošto ne guram obradak jako na pilu nego lagano.Pila u jednom trenutku ko da se zacvika i počne obradak vraćati nazad, bez obzira koliko polako, ili jako gurao obradak na nju.
Mislio sam da je u vodilici problem ali kad sam i nju promjenio događala se ista stvar. Pila je dobro centrirana i ne baca ni na jednu stranu. _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dida
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2011 1:53 am Naslov poruke: |
|
|
Ako je list pile spaljen, onda su se zubi istupili, pa ih treba naoštriti. Ako su zubi, usto, još i sitni a drvo meko, onda se prostor među zubima začas napuni strugotinom i pila više ne može rezati. Ako zubi još nisu ni razvrnuti, onda to nije pila za drvo. Pila za drvo ima jedan zub malo zakrenut na desnu stranu, a slijedeći na lijevu. I tako u krug. Radi toga pila pravi širi rez nego što je debljina lista pile. Radi toga se list pile manje tare uz drvo koje reže, pa se i manje grije.
Pila za metal nema razvrnute zube, ali se hladi zalijevanjem s emulzijom. Pila za drvo radi na suho! _________________ Pozdrav,
Dida |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Ned Ožu 27, 2011 2:42 am Naslov poruke: |
|
|
Kužim sve to da mora imati razvraku i manje više sam upućen u te stvari što se pila teoretski tiče, ali teorija bez prakse ne ide Mene je to isto bunilo što je razvraka jako mala i da li je to pila za drvo? ne mogu vjerovati da se pohabala u tako kratkom roku.
Vjerojatno su se zubi pohabali na tvrdom materijalu (pilio sam hrastovinu 5 mm) jer nije namjenjena za to.
Najbolje ću vidjeti kad kupim drugačiju pilu
Hvala na pomoći  _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Baraba
|
Upisano: Pon Ožu 28, 2011 11:18 am Naslov poruke: |
|
|
Namontirao sam "super cut" proxxonovu pilu i pili bez problema. Ide sad ko zmaj i u hrastovinu  _________________ Kad ploviš životom punim jedrima, pazi da ti bure i gusari ne poderu jedra  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|