Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Varaždinec
 | | Član od: 06 Sij 2010 | | Poruke: 199 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Ned Lis 10, 2010 10:50 am Naslov poruke: Boja?! |
|
|
Koja revell boja bi odgovarala Tamiyinoj dark yelow? _________________ Varaždinec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flloater
| | Član od: 02 Lip 2010 | | Poruke: 217 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 10, 2010 11:29 am Naslov poruke: |
|
|
Revell 16 ili 15 _________________ MMK "Savica"
ZMMS
flloater: poruka promijenjena dana: Ned Lis 10, 2010 11:30 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Cehtunger
 | | Član od: 19 Jul 2010 | | Poruke: 44 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lis 10, 2010 11:30 am Naslov poruke: |
|
|
http://scalemodeldb.com/paint
Koliko ovdje vidim nema pravog ekvivalenta, ali na prvi pogled boja mi jako liči na boju kojom sam farbao svog FAMO-a (ima u projektima u radu)
koja je kombinacija revellovih 88 (oker) i 362 (sivo zelena).
Ovu 362 nisam nasao nigdje u Zg pa sam ju morao naručivati preko e-baya
Ovako mi se čini da bi boju mogao dobiti mješanjem neke oker boje sa malo neke maslinaste ili sive |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Varaždinec
|
Upisano: Ned Lis 10, 2010 5:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala momci!! _________________ Varaždinec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Cehtunger
|
Upisano: Ned Lis 10, 2010 6:39 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mala ispravka...referirao sam se samo na navedenu stranicu jer nisam imao prilike jos raditi sa Tamiya bojama, ali kad sam malo bolje pogledao nisam siguran koliko je stranica točna, jer revell 16 na stranici ne izgleda ni blizu kao u stvarnosti, a tamiya koju tražiš čini se zaista odgovara revell 16 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Čet Lis 14, 2010 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Da ne otvaram novi topic stavljam ovdje prijateljevo pitanje:
"zanima me kad kistom nanosim na velike povrsine boju razrjedenu sa uljnim razrjedivacem ne ispadne mi bas ravnomjerno ima tragova gdje se jos uvijek prozire plastika, a ako idem prec drugu ruku preko toga onda mi se skroz skida boja, ako mi mozete dat koji savijet bio bi vam zahvalan . "
I ja se zahvaljujem unaprijed.
LP _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Varaždinec
|
Upisano: Pet Lis 15, 2010 9:34 am Naslov poruke: |
|
|
Pričekaj da se osuši prvi sloj pa onda udri drugi _________________ Varaždinec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Pet Lis 15, 2010 9:49 am Naslov poruke: |
|
|
Nabavi zračni kist ili barem zračni pištolj!
Alternativno, ako možeš naći odgovarajuću boju tj. nijansu, koristi boju u spreju. Ili ako ne možeš, prešpricaj maketu prvo tmeljnim sprejem (Tamiya ili Vallejo), pa onda udri kistom, ali onda opet moraš paziti na razrijeđenost boje i debljinu slojeva. Mnogi čine pogrešku da kistom nanose pregustu boju (da bi bolje prekrila, jel) i onda im ostaju tragovi kista, a ako je površina neprikladna (nedovoljno upijajuća) još im probija plastika od ispod (kao tebi. Pa ssu onda nestrpljivi (kao i ti ) pa idu nanosit novi sloj boje koji im akida prethodni sloj koji se još nije do kraja osušio i.... katastrofa.
Vjeruj mi, zračni kist, pa i najjednostavniji, se itekako isplati gledano na malo dulje razdoblje, pa makar koštao dosta više od običnog kista i makar se morao zezat s traženjem izvora zraka (kompresor, rezervna guma, boca zraka itd) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Cehtunger
|
Upisano: Pet Lis 15, 2010 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
| Ja sam imao potpuno isti problem, nema veze koliko bih ostavio boju da se suši, svaki put bi mi novi sloj rastopio stari jer je boja bila razrijeđena razrjeđivačem. Odlučio sam nakon toga preći na akrilne boje koje su super za kist. Boja se dovoljno razrijedi i nanosi u više slojeva (ako treba i 4-5), sa što manje mazanja kistom,jer se dovoljno razrjeđena boja sama razlije, pa se poslije tragvi kista gotovo i ne primjete. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|