Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Zvezda Mi-24 usporedba s Hobbybossom
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
KatarII

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: ZGB
PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 9:05 am    Naslov poruke: Zvezda Mi-24 usporedba s Hobbybossom Citiraj ovaj komentar

Misljah to dodati u recenziju, no zakljucana je, pa ne mogu.

Evo fotke jednog do drugog:

I s unutrasnje strane:

Usporedba urezanih panela:

Zvezda:

HB

I, naposlijetku, pogled odozgora:

Primjeti se znatna razlika oblika otvora za glavni rotor. Dok se HB-ov u potpunosti poklapa sa planovima 4+, Zvezda je znatno kockastija. No, gledajuci fotografije u tom istom 4+, nisam siguran da je Zvezda ta koja je kriva. Vise naginjem da je Zvezda ta koja je ispravna.

Onaj Zvezdin trodjelni nos ce trebati pazljivo slagati... Trenutno mi se cini da je najbolje stranice sa stranicama spojiti, pa dodati donji dio nosa, no to ce se najbolje vidjeti kada dojde do samog sklapanja.

Jos jednom cu ponoviti, ja preferiram Zvezdu. Kod nas ce vjerojatno kostati isto kao u Ukrajini (oko 90 kn - moje nagadjanje!), sto je cijenom stavlja u prednost nad HB-om.

Sada samo fale Hrv. i Makedonske oznake, i netko ambiciozan moze sloziti cijelu eskadrilu borbenih helikoptera...

Edit : zaboravih spomenuti - Zvezda dolazi u kutiji koja se otvara sa strane (a lá Revell), sto je u meni izazvalo reakciju "Zar i ti, sine Brute?", no kada se otvori sa strane, unutra je dobra stara debela kartonska polukutija kakvu smo od Zvezde navikli dobivati Smile
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Azagtoth

Član od: 04 Svi 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 10:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da ne bi bilo kao MiG-21bis...na prvi pogled gladac, a kad ga stavim na nacrte...hello, Fujimi+Quickboost.jedino od toga sto iskoristih su zracne bremze.
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 11:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni izgledaju obe makete ok.HB mi se ne svidja samo sto nema IC mamce i ona linija od livenja na sred poklopac kabine.
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 11:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično! Koliko vidim kvaliteta je ostala na nivou Mi-26, po meni je bitno da je maketa dobra, da liči na Hinda a i da je lako nabavljiva u RH!

Meni nekako HB nikako nije sjedao, zato ga nisam ni nabavljao!

Cool

Hura za pakiranjeeee!!! Kada ga Rujo zapakira nema da nema!!! Cool
Natrag na vrh
dorian

Član od: 22 Jul 2010
PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 9:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

jel zna netk kada točno dolazi u LOM Rolling Eyes
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 9:40 pm    Naslov poruke: Re: Zvezda Mi-24 usporedba s Hobbybossom Citiraj ovaj komentar

KatarII Napisao/la:
Misljah to dodati u recenziju, no zakljucana je, pa ne mogu.

Evo fotke jednog do drugog:

Je se to meni čini ili je zbog leće fotića, ali mi HobbyBoss izgleda puno masivniji, pogotovo ovaj dio kod motora i dio trupa kod krilca Question
KatarII

PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 10:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije znatno, ali HB stvarno djeluje "nabildanije", ali, ponovo, nisam siguran da tako i treba, temeljeci dijam na fotkama i vlastitom sjecanju...

Kada Zvezda dojde u LoM, slobodno kupi, neces fulati...
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 11:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

KatarII Napisao/la:
Nije znatno, ali HB stvarno djeluje "nabildanije", ali, ponovo, nisam siguran da tako i treba, temeljeci dijam na fotkama i vlastitom sjecanju...

Kada Zvezda dojde u LoM, slobodno kupi, neces fulati...

Ma ne, ne velim ja da je HobbyBoss netočan, nego je evidentna razlika između jednog i drugog trupa, pa me zanimalo.
Inače, fala na preporuci, krivo mjerilo Wink
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 12:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nešto mi se čini kao da je hobby boss točniji kod poklopaca glavnog stajnog trapa, jel zvezda tu daje još koji dio, pa da se dobije izgled kao na pravom ili ostaje ovako, da gornji rub ostaje jedna ravna crta?
Natrag na vrh
dampamdam

Član od: 12 Stu 2009
PorukaUpisano: Sub Ruj 25, 2010 12:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala na recenziji
bas sam htio raditi mi-24
pozz
Natrag na vrh
airsuba

Član od: 20 Ruj 2010
PorukaUpisano: Sub Ruj 25, 2010 2:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

maketa je stigla u Beograd, ali je nisam video

jel može KatarII da spoji polutke dve makete, tako vi se najbolje primetile bidne razlike, naročito u dimenzijama!
Natrag na vrh
SZVO

Član od: 07 Pro 2005
Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb
PorukaUpisano: Sub Ruj 25, 2010 3:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ima li tko kakvu insajdersku informaciju da li ce ovu maketu uvoziti LoM? Kad vec imam makete ovog helikoptera od Ki-tech, Revell, HobbyBoss... nece biti naodmet da nabavim i od Zvezde Very Happy pa si mogu raditi makete od svih zemalja bivse Yu + Ruski Very Happy Very Happy

PorukaUpisano: Sub Ruj 25, 2010 3:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam u LoM-u pitao, i rekli su da je vec narucena, valjda ce im onda sa slijedecom posiljkom Zvezde stizati (rekli su da ce sigurno biti jedna prije nove godine).

Budem se pozabavio trupovima, pa vidjeti sto i kako to izgleda...

Kaj se stajnog trapa tice, otvor Zvezde je tocan - tj., onaj dio koji se prilikom normalne uporabe i otvara ima ravnu liniju preklapanja, kako je i kod Zvezde.
daneel

Član od: 12 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Ruj 25, 2010 8:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možda nisam bio baš najjasniji s pitanjem, evo na slikama se bolje vidi ovo kaj me zanima:

Gornji rub ovog prednjeg poklopca glavnog stajnog trapa je viši od stražnjeg, pa me zanima kak je to zvezda riješila.
Natrag na vrh
Azagtoth

Član od: 04 Svi 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 27, 2010 9:40 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zvezda je radila jedan kalup za dvije makete, tako da uskoro dolazi i kasniji nabrijani (mslim da mu je oznaka MiL-34, jer MiL-35 je eksportna oznaka).Tu bi se mogla sigurno podkrasti pogreska...osim toga, zvezda me je vise od jednom razocarala.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma