Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| KatarII
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 886 | | Mjesto: ZGB |
|
Upisano: Sri Ruj 22, 2010 9:05 am Naslov poruke: Zvezda Mi-24 usporedba s Hobbybossom |
|
|
Misljah to dodati u recenziju, no zakljucana je, pa ne mogu.
Evo fotke jednog do drugog:
I s unutrasnje strane:
Usporedba urezanih panela:
Zvezda:
HB
I, naposlijetku, pogled odozgora:
Primjeti se znatna razlika oblika otvora za glavni rotor. Dok se HB-ov u potpunosti poklapa sa planovima 4+, Zvezda je znatno kockastija. No, gledajuci fotografije u tom istom 4+, nisam siguran da je Zvezda ta koja je kriva. Vise naginjem da je Zvezda ta koja je ispravna.
Onaj Zvezdin trodjelni nos ce trebati pazljivo slagati... Trenutno mi se cini da je najbolje stranice sa stranicama spojiti, pa dodati donji dio nosa, no to ce se najbolje vidjeti kada dojde do samog sklapanja.
Jos jednom cu ponoviti, ja preferiram Zvezdu. Kod nas ce vjerojatno kostati isto kao u Ukrajini (oko 90 kn - moje nagadjanje!), sto je cijenom stavlja u prednost nad HB-om.
Sada samo fale Hrv. i Makedonske oznake, i netko ambiciozan moze sloziti cijelu eskadrilu borbenih helikoptera...
Edit : zaboravih spomenuti - Zvezda dolazi u kutiji koja se otvara sa strane (a lá Revell), sto je u meni izazvalo reakciju "Zar i ti, sine Brute?", no kada se otvori sa strane, unutra je dobra stara debela kartonska polukutija kakvu smo od Zvezde navikli dobivati  _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
Cartman in the 25th century: No! Nooo!!! Noooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Azagtoth
| | Član od: 04 Svi 2006 | | Poruke: 198 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 22, 2010 10:19 am Naslov poruke: |
|
|
Da ne bi bilo kao MiG-21bis...na prvi pogled gladac, a kad ga stavim na nacrte...hello, Fujimi+Quickboost.jedino od toga sto iskoristih su zracne bremze. _________________ You hear voices too...?!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Sri Ruj 22, 2010 11:14 am Naslov poruke: |
|
|
meni izgledaju obe makete ok.HB mi se ne svidja samo sto nema IC mamce i ona linija od livenja na sred poklopac kabine. _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Ruj 22, 2010 11:17 am Naslov poruke: |
|
|
Odlično! Koliko vidim kvaliteta je ostala na nivou Mi-26, po meni je bitno da je maketa dobra, da liči na Hinda a i da je lako nabavljiva u RH!
Meni nekako HB nikako nije sjedao, zato ga nisam ni nabavljao!
Hura za pakiranjeeee!!! Kada ga Rujo zapakira nema da nema!!!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dorian
 | | Član od: 22 Jul 2010 | | Poruke: 221 | |
|
Upisano: Sri Ruj 22, 2010 9:33 pm Naslov poruke: |
|
|
jel zna netk kada točno dolazi u LOM  _________________
a meni rekli da se ne bojim svemiraca |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Sri Ruj 22, 2010 9:40 pm Naslov poruke: Re: Zvezda Mi-24 usporedba s Hobbybossom |
|
|
| KatarII Napisao/la: | Misljah to dodati u recenziju, no zakljucana je, pa ne mogu.
Evo fotke jednog do drugog:
|
Je se to meni čini ili je zbog leće fotića, ali mi HobbyBoss izgleda puno masivniji, pogotovo ovaj dio kod motora i dio trupa kod krilca  _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
|
Upisano: Sri Ruj 22, 2010 10:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Nije znatno, ali HB stvarno djeluje "nabildanije", ali, ponovo, nisam siguran da tako i treba, temeljeci dijam na fotkama i vlastitom sjecanju...
Kada Zvezda dojde u LoM, slobodno kupi, neces fulati... _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nick
 | | Član od: 26 Stu 2006 | | Poruke: 934 | | Mjesto: VŽ |
|
Upisano: Sri Ruj 22, 2010 11:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| KatarII Napisao/la: | Nije znatno, ali HB stvarno djeluje "nabildanije", ali, ponovo, nisam siguran da tako i treba, temeljeci dijam na fotkama i vlastitom sjecanju...
Kada Zvezda dojde u LoM, slobodno kupi, neces fulati... |
Ma ne, ne velim ja da je HobbyBoss netočan, nego je evidentna razlika između jednog i drugog trupa, pa me zanimalo.
Inače, fala na preporuci, krivo mjerilo  _________________ www.HRCappuccino.org |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Čet Ruj 23, 2010 12:23 am Naslov poruke: |
|
|
| Nešto mi se čini kao da je hobby boss točniji kod poklopaca glavnog stajnog trapa, jel zvezda tu daje još koji dio, pa da se dobije izgled kao na pravom ili ostaje ovako, da gornji rub ostaje jedna ravna crta? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dampamdam
 | | Član od: 12 Stu 2009 | | Poruke: 23 | |
|
Upisano: Sub Ruj 25, 2010 12:50 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala na recenziji
bas sam htio raditi mi-24
pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| airsuba
| | Član od: 20 Ruj 2010 | | Poruke: 39 | |
|
Upisano: Sub Ruj 25, 2010 2:06 pm Naslov poruke: |
|
|
maketa je stigla u Beograd, ali je nisam video
jel može KatarII da spoji polutke dve makete, tako vi se najbolje primetile bidne razlike, naročito u dimenzijama! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Sub Ruj 25, 2010 3:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Ima li tko kakvu insajdersku informaciju da li ce ovu maketu uvoziti LoM? Kad vec imam makete ovog helikoptera od Ki-tech, Revell, HobbyBoss... nece biti naodmet da nabavim i od Zvezde pa si mogu raditi makete od svih zemalja bivse Yu + Ruski  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| KatarII
|
Upisano: Sub Ruj 25, 2010 3:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam u LoM-u pitao, i rekli su da je vec narucena, valjda ce im onda sa slijedecom posiljkom Zvezde stizati (rekli su da ce sigurno biti jedna prije nove godine).
Budem se pozabavio trupovima, pa vidjeti sto i kako to izgleda...
Kaj se stajnog trapa tice, otvor Zvezde je tocan - tj., onaj dio koji se prilikom normalne uporabe i otvara ima ravnu liniju preklapanja, kako je i kod Zvezde. _________________ Shpeck: No, we do not play games. There is no such thing as a Nintendo Wii in our time.
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| daneel
 | | Član od: 12 Lis 2005 | | Poruke: 1301 | |
|
Upisano: Sub Ruj 25, 2010 8:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Možda nisam bio baš najjasniji s pitanjem, evo na slikama se bolje vidi ovo kaj me zanima:
Gornji rub ovog prednjeg poklopca glavnog stajnog trapa je viši od stražnjeg, pa me zanima kak je to zvezda riješila. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Azagtoth
| | Član od: 04 Svi 2006 | | Poruke: 198 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 27, 2010 9:40 am Naslov poruke: |
|
|
Zvezda je radila jedan kalup za dvije makete, tako da uskoro dolazi i kasniji nabrijani (mslim da mu je oznaka MiL-34, jer MiL-35 je eksportna oznaka).Tu bi se mogla sigurno podkrasti pogreska...osim toga, zvezda me je vise od jednom razocarala. _________________ You hear voices too...?!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|