Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Revell Fokker Dr. I 1/28
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 1:05 pm    Naslov poruke: Revell Fokker Dr. I 1/28 Citiraj ovaj komentar

Evo, nakon 15 godina i bezbroj auto maketa poceh opet da radim maketu aviona... Ajme meni... Laughing

Radim Revellov Fokker Dr. I u merilu 1/28, kojeg sam pre par godina dobio na poklon od kolege iz Maribora Wink Posto je sama maketa groblje po pojmu naleganja delova i tacnosti detalja (kojih detalja?! Laughing ), dosta stvari je vec odradjeno po principu "napravi sam" Wink

Evo jos par slicica...

Delovi iz kutije:

Prvi dry-fit:

Na unutrasnje stene sam nalepio konstrukciju trupa. Sve je radjeno od razlicitih zica, lepljeno sekundnim lepilom i radjeno po nacrtima i referencnim fotkama sa neta Wink

Pa jos druga strana:

Sledece je bilo detajliranje c-pita, izrada "kaveza" i slicno. Palica je doradjena polistirenom i zicom, doradjene su pedale, dno c-pita, ...

Jos u zatvorenom stanju:

Nosac motora i firewall:

Zalepio sam polovine krila:

Na nekim slikama sedez je sav pleten, a na drugim je donji deo od lima, a na taj lim su zakaceni pojasevi... Konfuzija... Trenutno imam odradjen "limeni" deo, a jos nije lepljen za slucaj da me koja fotka sa neta uveri da je 415/17 imao pleten sedez Wink

I opet je isao dry-fit:

Kit na spojevima krila:

Krilca u polozaju za nagib levo:

Pocetak izrade unutrasnjeg firewalll-a:

Par sati brusenja, pa opet dry-fit... Laughing

Najveci problem od svega ce biti pucaljke... Ovo smece koje se nalazi u kitu nije ni slicno pravoj stvari i totalno je neupotrebivo... Zato mi je kolega narucio ovaj setic:

Juce i danas sam stigao da odradim neke detalje na unutrasnjem firewall-u, pogresno zalepim rucice za pomeranje krila, odlomio desno krilce i horizontalac, ........ Rolling Eyes
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 2:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast na volji i trudu. Very Happy Zanimljiv je natpis koji se vidi na unutarnjoj polovici trupa na čijem je kraju godina proizvodnje 1957! Shocked Ovo nije maketa nego antikvitet. Detalji su OK, a da ne bi imao dvojbi oko sjedišta-sjedište je drveno, presvučeno tamnom kožom sa kožnim jastukom za sjedenje. Pojasevi mogu biti isto od tamne kože, a rjeđe i od žućkastog platna. Onaj trokustasti nosač motora nisam vidio osim na suvremenim rekonstukcijama. Još ti nedostaju municijske kutije i rezervar... Hoće li biti obavezni Crveni barun 425/17 ili neka druga varijanta bojenja?

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 2:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda ogromno i hrpu posla vidim na njemu Shocked

Mene zanima kako ćeš riješit instrumente u cockpitu jer vidim da ih nema na pe setu
Natrag na vrh
Bastardo

PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 3:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf:
Da, taj 1957 je meni odma zapeo za oci... Laughing Na sastavnici pise 1981, znaci da je tada odradjen neki reissue... Godinu dana pre mog rodjenja... Laughing

HVALA za info u vezi sedeza. Ovo smece od Revell-a ima kao neku imitaciju platna (totalno off-scale i za 1:1, kamoli 1:28...) i ogroman pin-mark (promera nekih 6-7mm) na donjem delu... Svaka cast, Revell... Rolling Eyes Znaci citav sedez treba da izbusim i napravim kozni jastucic Wink Nasao sam pre neki minut dobru sliku platna iza sedeza. Na nekim maketama je prikazana drvena ploca, a na ovoj zadnjoj je kao platno i super se vide konci, kojima je to platno "prisiveno" na okvir Very Happy To cu da odradim Wink U tom slucaju su pojasevi zakaceni za okvir, koji ujedno i nosi sedez.

Trokutasti nosac motora je, istina, vidjen na slikama "obnovljenih" Fokkera. Znaci ono staro cudo iz 1917 toga nije imalo...? Confused Eh, gotovo je sada... Laughing Sta je, tu je Very Happy

Nedostaju municijske kutije, rezervoar za gorivo (kojeg mozda nece ni biti posto se od pozarnog zida i ne vidi), brdo nekih rucica i polugica, mitraljezi (biti ce iz PE seta) i jos podosta toga Wink Tek sam poceo... Laughing

Andrej:
Pa, nije bas mali... Laughing Ima mu nekih 20 x 20+ cm Wink

Na PE setu nema instrumenata, ali su u original kitu... Stapic sa tri poluokrugle mrlje plastike... Laughing Znaci i to ce biti scratchbuilt Wink
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Sri Ruj 22, 2010 6:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Svaka čast na trudu Very Happy Ovo pratim sa zanimanjem, pošto je i meni (čitaj mojoj boljoj polovici) ta maketa zapela za oko.
Natrag na vrh
pozarart

Član od: 06 Lip 2008
Mjesto: Opatija
PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 12:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam ga i ja u pripremi....dobre stare makete, onakve kakve su nekad bile i kakve je u stvari lijepo radit, malo po malo uz dosta domaćih dijelova!!!

PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 8:33 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala, momci Wink

Da, dobra stara skola - makete, koje su stare ko i moji roditelji... Laughing Malo sam se pribojavao ovog cuda, ali sad mi je toliki gust raditi sve te detalje da razmisljam da kupim jos koju maketu u 1/28 Very Happy
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 8:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bastardo Napisao/la:
Hvala, momci Wink

Da, dobra stara skola - makete, koje su stare ko i moji roditelji... Laughing Malo sam se pribojavao ovog cuda, ali sad mi je toliki gust raditi sve te detalje da razmisljam da kupim jos koju maketu u 1/28 Very Happy
Kažu da je SPAD XIII iz te serije daleko bolji od Fokkera... Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Bastardo

PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 10:05 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To mi radi! Very Happy Sad ga moram samo jos naci... Laughing
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...još jučer sam pregledao cijelu temu i jednostavno nisam znao što napisati. ..

Moj b 131 je Dragon za ovog tvog.

Krasno detaljiranje.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 10:49 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ajme Basto sta ti radis??? Shocked
pa zasto pobogu? zasitio se kromiranih felgi, hrdje po blatnicima, poluraspadnutih kanti u 1/24?
al dobro ti ovo ide Wink

PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 11:21 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala, drustvo Wink

Aranza: Pa napisao sam ti u tvojoj temi:
Bastardo Napisao/la:
A ja sam mislijo, da je moj Revell 1/28 Fokker Dr. I iz 1981 jadna maketa... Laughing ...

Laughing Laughing Laughing

Low: Laughing No sikiriki, care, kad zavrsim ovo, vracam se na rat-rod scenu... Laughing Bit ce opet rust galore Twisted Evil
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 6:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E to majstore samo naprijed!!!!
Fini i detaljni pocetak!

Moj ovakak stoji na polici i vristi za restauracijom, slagan negdje polovicom '90-tih! Rolling Eyes
Bastardo

PorukaUpisano: Čet Ruj 23, 2010 9:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Wink

Cekam temu o restavraciji tvog "drajdekera" Wink
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pet Ruj 24, 2010 12:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a fokker u rat rust stilu ? Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 1/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma