Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Smajser
 | | Član od: 26 Jul 2006 | | Poruke: 112 | | Mjesto: Beograd,Vracar |
|
Upisano: Ned Svi 16, 2010 1:37 pm Naslov poruke: Revell Deutsches U-Boot VII C/41 1:72 |
|
|
Evo mog pocetnickog napretka na polju brodomaketarstva Ova maketa je ''odmor za mozak'' koji sam morao da napravim od mamutskog projekta Tigra II u 1:16.
Eduard set + malo mog petljanja sa zicom. PA topovi i citava nadogradnja jos nisu trajno zalepljeni. Tokom farbanja unutrasnjosti trupa, izletelo je malo crno - sive sto se i vidi na fotografijama.
Kad se farbanje zavrsi, dva seta Warriors podmornicara u 1:72, cekaju da budu ''tresnjica na vrhu torte'' :naughty
Nadam se da lici na nesto Raspalite sa kritikama ;D
Ako neko ima ideju kako da napravim keramicke izolatore za antene, bio bih mu veoma zahvalan. Ono sto sam pronasao po netu nije me bas odusevilo.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sea wolf
 | | Član od: 12 Stu 2005 | | Poruke: 258 | | Mjesto: Mali Lošinj |
|
Upisano: Ned Svi 16, 2010 3:27 pm Naslov poruke: Podmornica |
|
|
Pa ja mislim da se keramički izolatori dobiju sa podmornicom, ja sam ih barem dobio sa VII c imam i VIIC/41 pa ću pogledati unutra li mislim da bi trebali biti sa modelom. _________________ Glavan S. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Smajser
|
Upisano: Ned Svi 16, 2010 3:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobio sam ih uz podmornicu ali su mi oni ''poslednja opcija'', za slucaj da ne mogu da ih napravim.
Poceo sam da po gradu zagledam izolatore po trolebuskoj mrezi, kao da nisam normalan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sea wolf
|
Upisano: Ned Svi 16, 2010 3:55 pm Naslov poruke: VIIC/41 |
|
|
Čuj neznam meni su islai sasvim ok kad sam namotao žicu oko njih i razvuko je put prove i krme ispalo mi je sasvim ok što se mene tiče. No ako ti imaš neku drugu ideju onda probaj nešto drugo. _________________ Glavan S. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 17, 2010 11:07 am Naslov poruke: |
|
|
Sugerirao bi ti da skineš pojaseve za spašavanje, ako ne radiš podmornicu iz faze uvježbavanja, nego da samo ostaviš nosače za njih. Nego, nisi naveo koja će to biti U...? Bez podatka o kojoj se konkretnoj podmornici radi, teško je davati još neke savjete, jer se svaka jedinica ponešto razlikovala od druge, a i same faze pojedinih podmornica koje su duže preživjele u borbi znaju biti totalno drukčije. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sea wolf
|
Upisano: Pon Svi 17, 2010 12:49 pm Naslov poruke: VIIC/41 |
|
|
Bilo je dosta razlika u dosta stvari, a i u farbanju. Već sam naveo u nekim prijašnjim postovima da je bilo hrđe po njima u velikoj mjeri stoga kad netko kaže da je kod podmornica iz perioda WW 2 hrđa pretjerana onda nezna o čemu se točno radi. Imam par slika kamo se jedva prepoznaje boja koliko je podmornica dugo bila u operacijama dok nije izašla u drydock na popravak. _________________ Glavan S. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Smajser
|
Upisano: Pon Svi 17, 2010 1:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Sugerirao bi ti da skineš pojaseve za spašavanje, ako ne radiš podmornicu iz faze uvježbavanja, nego da samo ostaviš nosače za njih. Nego, nisi naveo koja će to biti U...? Bez podatka o kojoj se konkretnoj podmornici radi, teško je davati još neke savjete, jer se svaka jedinica ponešto razlikovala od druge, a i same faze pojedinih podmornica koje su duže preživjele u borbi znaju biti totalno drukčije. |
Zeleo bih da uradim U 955 u njenim ''ratnim bojama''. Planiram da je u Laboeu posetim tokom leta. Vidim da se u kamuflazi i nekim spoljnim detaljima razlikuje od WWII verzije, koju bih ja da napravim.
Svaki savet mi je vise nego dobrodosao. Koristim uglavnom Vallejo Model Air boje, a jos nisam koje su adekvatne maskirnoj semi ove podmornice. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 17, 2010 2:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Smajser Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Sugerirao bi ti da skineš pojaseve za spašavanje, ako ne radiš podmornicu iz faze uvježbavanja, nego da samo ostaviš nosače za njih. Nego, nisi naveo koja će to biti U...? Bez podatka o kojoj se konkretnoj podmornici radi, teško je davati još neke savjete, jer se svaka jedinica ponešto razlikovala od druge, a i same faze pojedinih podmornica koje su duže preživjele u borbi znaju biti totalno drukčije. |
Zeleo bih da uradim U 955 u njenim ''ratnim bojama''. Planiram da je u Laboeu posetim tokom leta. Vidim da se u kamuflazi i nekim spoljnim detaljima razlikuje od WWII verzije, koju bih ja da napravim.
Svaki savet mi je vise nego dobrodosao. Koristim uglavnom Vallejo Model Air boje, a jos nisam koje su adekvatne maskirnoj semi ove podmornice. | U 995 je odlično dokumentirana, jer je i sačuvana, pa tu ne bi trebao imati previše problema. Jedino nikad ne treba vjerovati restauriranim bojama. Ja ne koristim Valejo (tj. prekjučer sam kupio komplet za bojanje lica na figurama, pa nemam još nikakvih iskustava), ali za boju dna (antifouling premaz) Schiffboden grau ti odgovara ekvivalent boje za njemačke tenkove Panzergrau. Za maskirnu boju kakva je na restauriranom primjerku (Dunkelgrau 51) ti odgovara cca ekvivalent RLM 76. Boje su dosta varirale po tonu krajem rata, a kako je rekao Sea Wolf, nakon dva mjeseca krstarenja po Atlantiku je bilo hrđe posvuda po podmornici. Vidio sam i ja poznatu kolor fotografiju podmornice koja se predaje na kraju rata i na kojoj je samo hrđa sa par tragova boje, ali ima i puno fotografija snimljenih prilikom povratka posade sa krstarenja na kojima je boja dosta dobro uščuvana. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sea wolf
|
Upisano: Pon Svi 17, 2010 3:06 pm Naslov poruke: VIIC/41 |
|
|
Evo ti jeftinog riješenja da napraviš točno U 995. Lijepo je to da hoćeš posijetiti Laboe jer uživo je vidjeti podmornicu VII C/41 itekako hvale vrijedno. Ja sam ti bio u Minhenu u Bavaria Studio kamo se snimao film Das Boot i ostao sam zapanjen sa svime što sam tamo vidio. No da se vratim na početak ovaj cd ti je kompletno do detalja podmornica U 995 imaš unutrašnjost, torpeda, nacrte uglavnom dva cd na kojima sve dileme možeš riješiti i nije skup. Ja sam ga nabavio u Singapuru.
 _________________ Glavan S. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Smajser
|
Upisano: Pon Svi 17, 2010 8:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Vrh napadnog periskopa morao sam ponovo da preradjujem . Zice koje sluze za smanjenje vibracija tokom kretanja kroz vodu, nisu bile dobro napravljene.
Bile su predebele i postavljene prenisko. Sada je to makar priblizno originalu.
Cela maketa je prefarbana prajmerom.
Supruga mi je pronasla i odgovarajuci poklopac krmene torpedne cevi. Bakarni cep od velike spenadle.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 17, 2010 9:49 pm Naslov poruke: |
|
|
iskreno ne znam kak ces sve to pofarbat kad si sve polijepio, al dobro...
sto se tice bojenja, dosta sam stvari vec napisao po forumu o tome..
pogledaj pod makete u radu i gotove makete - trazi postove s podmornicama....tamo imas svega, sto Grunfovih opisa, sto mojih, i mislim da ce ti koristit kaj se tice bojenja, da ne pisemo sve ispocetka
slider: poruka promijenjena dana: Uto Svi 18, 2010 4:27 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Svi 17, 2010 10:21 pm Naslov poruke: Re: Revell Deutsches U-Boot VII C/41 1:72 |
|
|
| Smajser Napisao/la: | | PA topovi i citava nadogradnja jos nisu trajno zalepljeni. |
_________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Svi 17, 2010 11:04 pm Naslov poruke: Re: Revell Deutsches U-Boot VII C/41 1:72 |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | | Smajser Napisao/la: | | PA topovi i citava nadogradnja jos nisu trajno zalepljeni. |
|
ok, al svejedno..nece bit ni to lako ofarbat slopljeno, al ko voli nek izvoli  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Smajser
|
Upisano: Uto Svi 18, 2010 2:04 pm Naslov poruke: Re: VIIC/41 |
|
|
| sea wolf Napisao/la: | Evo ti jeftinog riješenja da napraviš točno U 995. Lijepo je to da hoćeš posijetiti Laboe jer uživo je vidjeti podmornicu VII C/41 itekako hvale vrijedno. Ja sam ti bio u Minhenu u Bavaria Studio kamo se snimao film Das Boot i ostao sam zapanjen sa svime što sam tamo vidio. No da se vratim na početak ovaj cd ti je kompletno do detalja podmornica U 995 imaš unutrašnjost, torpeda, nacrte uglavnom dva cd na kojima sve dileme možeš riješiti i nije skup. Ja sam ga nabavio u Singapuru.
|
Posto moram da pocnem sa farbanjem a cd cu cekati minimum par nedelja, mogu li da dobijem od Vas par informacija?
Koje je tacno boje drvena paluba (mat crna ili neka nijansa oljustene braon) i koje su boje unutrasnje stranice komandnog mosta? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Svi 18, 2010 3:37 pm Naslov poruke: |
|
|
I jedno i drugo je bilo drvo , koje je bilo ofarbano uvjetno rečeno crno ( ili tamno sivo ) , i tako bi trebalo biti , a smeđe u boji drveta tamo gdje se boja oljuštila _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|