Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Revell Deutsches U-Boot VII C/41 1:72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Smajser

Član od: 26 Jul 2006
Mjesto: Beograd,Vracar
PorukaUpisano: Ned Svi 16, 2010 1:37 pm    Naslov poruke: Revell Deutsches U-Boot VII C/41 1:72 Citiraj ovaj komentar

Evo mog pocetnickog napretka na polju brodomaketarstva Smile Ova maketa je ''odmor za mozak'' koji sam morao da napravim od mamutskog projekta Tigra II u 1:16.

Eduard set + malo mog petljanja sa zicom. PA topovi i citava nadogradnja jos nisu trajno zalepljeni. Tokom farbanja unutrasnjosti trupa, izletelo je malo crno - sive sto se i vidi na fotografijama.
Kad se farbanje zavrsi, dva seta Warriors podmornicara u 1:72, cekaju da budu ''tresnjica na vrhu torte'' :naughty

Nadam se da lici na nesto Smile Raspalite sa kritikama ;D

Ako neko ima ideju kako da napravim keramicke izolatore za antene, bio bih mu veoma zahvalan. Ono sto sam pronasao po netu nije me bas odusevilo.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
sea wolf

Član od: 12 Stu 2005
Mjesto: Mali Lošinj
PorukaUpisano: Ned Svi 16, 2010 3:27 pm    Naslov poruke: Podmornica Citiraj ovaj komentar

Pa ja mislim da se keramički izolatori dobiju sa podmornicom, ja sam ih barem dobio sa VII c imam i VIIC/41 pa ću pogledati unutra li mislim da bi trebali biti sa modelom.
Smajser

PorukaUpisano: Ned Svi 16, 2010 3:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobio sam ih uz podmornicu ali su mi oni ''poslednja opcija'', za slucaj da ne mogu da ih napravim.
Poceo sam da po gradu zagledam izolatore po trolebuskoj mrezi, kao da nisam normalan Very Happy
Natrag na vrh
sea wolf

PorukaUpisano: Ned Svi 16, 2010 3:55 pm    Naslov poruke: VIIC/41 Citiraj ovaj komentar

Čuj neznam meni su islai sasvim ok kad sam namotao žicu oko njih i razvuko je put prove i krme ispalo mi je sasvim ok što se mene tiče. No ako ti imaš neku drugu ideju onda probaj nešto drugo.
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Svi 17, 2010 11:07 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sugerirao bi ti da skineš pojaseve za spašavanje, ako ne radiš podmornicu iz faze uvježbavanja, nego da samo ostaviš nosače za njih. Nego, nisi naveo koja će to biti U...? Bez podatka o kojoj se konkretnoj podmornici radi, teško je davati još neke savjete, jer se svaka jedinica ponešto razlikovala od druge, a i same faze pojedinih podmornica koje su duže preživjele u borbi znaju biti totalno drukčije.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
sea wolf

PorukaUpisano: Pon Svi 17, 2010 12:49 pm    Naslov poruke: VIIC/41 Citiraj ovaj komentar

Bilo je dosta razlika u dosta stvari, a i u farbanju. Već sam naveo u nekim prijašnjim postovima da je bilo hrđe po njima u velikoj mjeri stoga kad netko kaže da je kod podmornica iz perioda WW 2 hrđa pretjerana onda nezna o čemu se točno radi. Imam par slika kamo se jedva prepoznaje boja koliko je podmornica dugo bila u operacijama dok nije izašla u drydock na popravak.
Smajser

PorukaUpisano: Pon Svi 17, 2010 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Sugerirao bi ti da skineš pojaseve za spašavanje, ako ne radiš podmornicu iz faze uvježbavanja, nego da samo ostaviš nosače za njih. Nego, nisi naveo koja će to biti U...? Bez podatka o kojoj se konkretnoj podmornici radi, teško je davati još neke savjete, jer se svaka jedinica ponešto razlikovala od druge, a i same faze pojedinih podmornica koje su duže preživjele u borbi znaju biti totalno drukčije.

Zeleo bih da uradim U 955 u njenim ''ratnim bojama''. Planiram da je u Laboeu posetim tokom leta. Vidim da se u kamuflazi i nekim spoljnim detaljima razlikuje od WWII verzije, koju bih ja da napravim.

Svaki savet mi je vise nego dobrodosao. Koristim uglavnom Vallejo Model Air boje, a jos nisam koje su adekvatne maskirnoj semi ove podmornice.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Svi 17, 2010 2:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Smajser Napisao/la:
Grunf Napisao/la:

Zeleo bih da uradim U 955 u njenim ''ratnim bojama''. Planiram da je u Laboeu posetim tokom leta. Vidim da se u kamuflazi i nekim spoljnim detaljima razlikuje od WWII verzije, koju bih ja da napravim.

Svaki savet mi je vise nego dobrodosao. Koristim uglavnom Vallejo Model Air boje, a jos nisam koje su adekvatne maskirnoj semi ove podmornice.
U 995 je odlično dokumentirana, jer je i sačuvana, pa tu ne bi trebao imati previše problema. Jedino nikad ne treba vjerovati restauriranim bojama. Ja ne koristim Valejo (tj. prekjučer sam kupio komplet za bojanje lica na figurama, pa nemam još nikakvih iskustava), ali za boju dna (antifouling premaz) Schiffboden grau ti odgovara ekvivalent boje za njemačke tenkove Panzergrau. Za maskirnu boju kakva je na restauriranom primjerku (Dunkelgrau 51) ti odgovara cca ekvivalent RLM 76. Boje su dosta varirale po tonu krajem rata, a kako je rekao Sea Wolf, nakon dva mjeseca krstarenja po Atlantiku je bilo hrđe posvuda po podmornici. Vidio sam i ja poznatu kolor fotografiju podmornice koja se predaje na kraju rata i na kojoj je samo hrđa sa par tragova boje, ali ima i puno fotografija snimljenih prilikom povratka posade sa krstarenja na kojima je boja dosta dobro uščuvana.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
sea wolf

PorukaUpisano: Pon Svi 17, 2010 3:06 pm    Naslov poruke: VIIC/41 Citiraj ovaj komentar

Evo ti jeftinog riješenja da napraviš točno U 995. Lijepo je to da hoćeš posijetiti Laboe jer uživo je vidjeti podmornicu VII C/41 itekako hvale vrijedno. Ja sam ti bio u Minhenu u Bavaria Studio kamo se snimao film Das Boot i ostao sam zapanjen sa svime što sam tamo vidio. No da se vratim na početak ovaj cd ti je kompletno do detalja podmornica U 995 imaš unutrašnjost, torpeda, nacrte uglavnom dva cd na kojima sve dileme možeš riješiti i nije skup. Ja sam ga nabavio u Singapuru.

Smajser

PorukaUpisano: Pon Svi 17, 2010 8:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vrh napadnog periskopa morao sam ponovo da preradjujem . Zice koje sluze za smanjenje vibracija tokom kretanja kroz vodu, nisu bile dobro napravljene.
Bile su predebele i postavljene prenisko. Sada je to makar priblizno originalu.

Cela maketa je prefarbana prajmerom.

Supruga mi je pronasla i odgovarajuci poklopac krmene torpedne cevi. Bakarni cep od velike spenadle.

Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 17, 2010 9:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

iskreno ne znam kak ces sve to pofarbat kad si sve polijepio, al dobro...
sto se tice bojenja, dosta sam stvari vec napisao po forumu o tome..
pogledaj pod makete u radu i gotove makete - trazi postove s podmornicama....tamo imas svega, sto Grunfovih opisa, sto mojih, i mislim da ce ti koristit kaj se tice bojenja, da ne pisemo sve ispocetka

slider: poruka promijenjena dana: Uto Svi 18, 2010 4:27 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pon Svi 17, 2010 10:21 pm    Naslov poruke: Re: Revell Deutsches U-Boot VII C/41 1:72 Citiraj ovaj komentar

Smajser Napisao/la:
PA topovi i citava nadogradnja jos nisu trajno zalepljeni.

slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Svi 17, 2010 11:04 pm    Naslov poruke: Re: Revell Deutsches U-Boot VII C/41 1:72 Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
Smajser Napisao/la:
PA topovi i citava nadogradnja jos nisu trajno zalepljeni.

ok, al svejedno..nece bit ni to lako ofarbat slopljeno, al ko voli nek izvoli Cool
Natrag na vrh
Smajser

PorukaUpisano: Uto Svi 18, 2010 2:04 pm    Naslov poruke: Re: VIIC/41 Citiraj ovaj komentar

sea wolf Napisao/la:
Evo ti jeftinog riješenja da napraviš točno U 995. Lijepo je to da hoćeš posijetiti Laboe jer uživo je vidjeti podmornicu VII C/41 itekako hvale vrijedno. Ja sam ti bio u Minhenu u Bavaria Studio kamo se snimao film Das Boot i ostao sam zapanjen sa svime što sam tamo vidio. No da se vratim na početak ovaj cd ti je kompletno do detalja podmornica U 995 imaš unutrašnjost, torpeda, nacrte uglavnom dva cd na kojima sve dileme možeš riješiti i nije skup. Ja sam ga nabavio u Singapuru.

Posto moram da pocnem sa farbanjem a cd cu cekati minimum par nedelja, mogu li da dobijem od Vas par informacija?

Koje je tacno boje drvena paluba (mat crna ili neka nijansa oljustene braon) i koje su boje unutrasnje stranice komandnog mosta?
Natrag na vrh
cromodeler

Član od: 18 Lis 2005
PorukaUpisano: Uto Svi 18, 2010 3:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I jedno i drugo je bilo drvo , koje je bilo ofarbano uvjetno rečeno crno ( ili tamno sivo ) , i tako bi trebalo biti , a smeđe u boji drveta tamo gdje se boja oljuštila
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma