Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| blaž
 | | Član od: 21 Tra 2010 | | Poruke: 54 | | Mjesto: Ivanić-Grad |
|
Upisano: Sub Svi 08, 2010 9:11 pm Naslov poruke: BOJA I LJEPILO!! |
|
|
| pozdrav svima!ja sam novi ovdje pa baš neam blage veze u zrakoplovne makete pa me zanima s kojom bojom bi trebao farbati revell 1:72 f 14A tomcat,luftwaffe mi je dao popis boja:light gull gray MM,bjela MM,crna MM,žuta MM chrome yellow,a neam nikakve sheme za bojanje,a boje sam tražio u chipoteci,mercatoru i chromosu al nemaju i pitao bih vas za ljepilo,gdje bi bilo najbolje kupiti!,pomozite,hvala! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Ned Svi 09, 2010 9:45 am Naslov poruke: |
|
|
| Kameraden Napisao/la: |
Chipoteka i Mercator nemaju boje koje trazis? Trebali bi imati, cudno! |
ni Chipoteka ni Mercator ne drze MM boje samo revell
a MM boje imas u Land of magicu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| blaž
|
Upisano: Uto Svi 11, 2010 5:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| malo sam dosadan,al dobio sam jedno 7 boja za typhoon 1:48 revell,zanima me dal da kupujem ove ostale boje a ima ih brdo koje su korištene za tu maketu,a i dosta su skupe,zanima me vaše mišljenje da l da kupujem ih,il bi nekako mogao iskoristiti ove koje imam |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marco Polo HR
 | | Član od: 13 Velj 2010 | | Poruke: 291 | | Mjesto: ZAGREB,Gajnice |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| blaž
|
Upisano: Sub Svi 15, 2010 11:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| uf lupit ću se šakom,daj te mi recite ovaj s kakvim sredstvom bi bilo najbolje razrjediti revellove enamelke i koliki mora bit omjer,ovi izrazi preshading, postshading... ,ne kužim,dal mogu ja onda direktno nabaciti boju kad razrjedim,recimo detalje ne moram razređivati? i naručio sam od tamiye ultratanko cement ljepilo 40 ml za veće površine pa me zanima dal to paše na sve makete?,inače dobio sam za ročkas 2 makete,al 1.budem radil revell typhoon 1:48 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sneni
 | | Član od: 05 Svi 2008 | | Poruke: 446 | | Mjesto: Banjaluka |
|
Upisano: Ned Svi 16, 2010 1:10 am Naslov poruke: |
|
|
Revell boje možeš razrijediti bilo kojim uljanim razrjeđivačem, ali je ubjedljivo najbolji za to originalni Revellov razrjeđivač "Color Mix", potraži ga tamo gdje kupuješ boje.
Inače, te boje su iz nekog razloga jako guste, ne mogu se koristiti nerazrjeđene, ja ih razrjeđujem otprilike 1:1, možda čak i više u korist razrjeđivača (ovo se odnosi na rad s kistom) i nanosim ih u 3-4 tanka sloja, čekajući da se svaki sloj dobro osuši prije nanošenja sljedećeg.
Prvo ofarbaj dijelove koje nećeš moći farbati nakon sklapanja (kokpit, unutrašnjost usisnika i sl.), Zatim sastavi maketu, pa je tek onda farbaj u glavne boje, a detalje kao što su rakete, bombe, stajni trap i slično ofarbaj posebno i nakači na maketu tek nakon što je ofarbaš.
Ako je ljepilo za plastiku polistiren, ljepiće ti sve makete od te plastike (a većina maketa je takva, sasvim sigurno i te koje imaš)
| Citat: | | ovi izrazi preshading, postshading |
Za početak se uopšte nemoj gnjaviti s tim.
Usput, čini mi se da sam negdje pročitao kako je taj Revellov Tajfun 1/48 prilično nezgodan za sklapanje (ako je to Eurofighter Typhoon a ne propelerac Typhoon), možda da za početak kreneš s nečim lakšim? Koja je druga maketa koju imaš? _________________ To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| blaž
|
Upisano: Ned Svi 16, 2010 11:26 am Naslov poruke: |
|
|
| hvala na savjetima,a 2. maketa je f-14A tomcat revell 1:72 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Svi 16, 2010 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| blaž Napisao/la: | | ... i naručio sam od tamiye ultratanko cement ljepilo 40 ml za veće površine pa me zanima dal to paše na sve makete.. |
Tamiya Ultra Thin ljepilo se obično koristi tako da se (ali ne uvijek, dakle nije pravilo) dvije površine koje se lijepe spoje na suho i onda u tanak prosjek između njih kistom koji dobiješ sa ljepilom to ljepilo nanosi po cijeloj dužini, ali ne da kaplje sa kista , dodatno pritisne i tako pritisnuto ostavi da ljepilo učini svoje (rastopi plastiku sa obadvije strane i tako ostvari spoj koji je nakon sušenja vrlo čvrst) Kod upotrebe vrijedi pravilo: manje je puno bolje.Dakle bolje je više puta lagano preći spoj nego "zaliti" sa ljepilom i upropastiti maketu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Ned Svi 16, 2010 8:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| blaž Napisao/la: | | naručio sam od tamiye ultratanko cement ljepilo 40 ml |
Ako već ne barataš finesama nekog jezika, bolje je ne prevodit nego napisat ono što piše na proizvodu. U konkretnom primjeru "Thin" ne znači "tanko" nego "rijetko ili razrijeđeno"!  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|