Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ulje za kompresor

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Tra 04, 2010 8:21 pm    Naslov poruke: Ulje za kompresor Citiraj ovaj komentar

Živili,

...obzirom da koristim Einhell-ov zračni kompresor, morao bih provjeriti ulje za motor. Zanima me koje ulje bih trebao kupiti za izmjenu i kolika razina mora biti na staklenom "oku" gdje se razina očitava. Da li do polovice ili viša?
Hvala vam unaprijed,
Ivica

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Ned Tra 04, 2010 9:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa prijatelju za to postoji uputstvo za upotrebu i održavanje........
Što se tiče ulja ako nema ulja za kompresor može se stavit i neko ulje za automobil samo da nije pregusto a količina ako imaš kontrolno oko od polovice na više.
mislav

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Tra 05, 2010 8:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

U principu, na nadglednom oku trebala bi biti urezana horizontalna linija koja oznacava potrebnu kolicinu ulja. A sto se tice ulja, pokusaj naci bas originalno ulje za kompresre. Ako toga nema uzmi neko auto ulje, samo ga za svaki slucaj nemoj mijesati s onim vec u kompresoru, vec ga potpuno zamijeni.
Aranza

PorukaUpisano: Pon Tra 05, 2010 8:26 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Taurus Napisao/la:
Pa prijatelju za to postoji uputstvo za upotrebu i održavanje.....

...da je u uputstvu opisano što i kako, vjeruj, ne bi ljude zamarao sa ovim. Wink Piše samo - ..izmjena svakih 10 sati rada a što odvrnuti, kako ispustiti, koje ulje koristiti...ništa. U svakom slučaju hvala na savjetu.

Španac
Natrag na vrh
Taurus

Član od: 15 Stu 2009
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Pon Tra 05, 2010 10:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Oprosti Einhel,pa Pevec,pa prevedena uputstva....oprosti što sam ipao"duhovit"Ja sam kupio polirku za auto ,mislim da je Hasta i piše"izmjena remena"a od remena ni "R"dodatna oprema par četkica,a o izmjeni četkica ni slova a lijepo piše "pročitati prije prve upotrebe"Zato ja kažem "Uputstva čitaj ali maketara sa foruma pitaj"
Pozdrav Marijan.
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Tra 05, 2010 11:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Taurus Napisao/la:
izmjeni četkica ni slova a lijepo piše "pročitati prije prve upotrebe"

Pa što ćeš čitati o izmjeni četkica i remena prije prve upotrebe!? Laughing

Ma čak i da ima sve u uputstvu, te "Pevec" makinje su rađene da traju dok traju, kad prestanu radit - baci i kupi novo.
I ja sam išao rastavit Einhell bušilicu i vjeruj mi... izgleda da imaju zaposlenog inženjera kojem je posao osmislit kako da stroj kojeg jednom rastaviš više ne možeš sastavit! Laughing

Ivice, ulje za kompresor imaš za kupit u svakom dućanu auto opreme, možeš koristit i automobilsko ulje, ali neko manjeg viskoziteta i full sintetic (npr. 5W30).
vukii

Član od: 30 Pro 2006
PorukaUpisano: Pon Tra 05, 2010 11:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav
imam i ja taj kompresor,čini mi se 25 litri
a kolko ulja ide unutra,meni na staklenom oku ima crta i trenutno je ulje do crte,star je 5 godina,a kolko sati ima nemam pojma
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Aranza

PorukaUpisano: Pon Tra 05, 2010 12:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala još jednom.

Španac
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma