Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Tra 04, 2010 8:21 pm Naslov poruke: Ulje za kompresor |
|
|
Živili,
...obzirom da koristim Einhell-ov zračni kompresor, morao bih provjeriti ulje za motor. Zanima me koje ulje bih trebao kupiti za izmjenu i kolika razina mora biti na staklenom "oku" gdje se razina očitava. Da li do polovice ili viša?
Hvala vam unaprijed,
Ivica _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Ned Tra 04, 2010 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa prijatelju za to postoji uputstvo za upotrebu i održavanje........
Što se tiče ulja ako nema ulja za kompresor može se stavit i neko ulje za automobil samo da nije pregusto a količina ako imaš kontrolno oko od polovice na više. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mislav
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 425 | |
|
Upisano: Pon Tra 05, 2010 8:22 am Naslov poruke: |
|
|
U principu, na nadglednom oku trebala bi biti urezana horizontalna linija koja oznacava potrebnu kolicinu ulja. A sto se tice ulja, pokusaj naci bas originalno ulje za kompresre. Ako toga nema uzmi neko auto ulje, samo ga za svaki slucaj nemoj mijesati s onim vec u kompresoru, vec ga potpuno zamijeni. _________________ Mislav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pon Tra 05, 2010 8:26 am Naslov poruke: |
|
|
| Taurus Napisao/la: | | Pa prijatelju za to postoji uputstvo za upotrebu i održavanje..... |
...da je u uputstvu opisano što i kako, vjeruj, ne bi ljude zamarao sa ovim. Piše samo - ..izmjena svakih 10 sati rada a što odvrnuti, kako ispustiti, koje ulje koristiti...ništa. U svakom slučaju hvala na savjetu. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Taurus
 | | Član od: 15 Stu 2009 | | Poruke: 583 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Pon Tra 05, 2010 10:09 am Naslov poruke: |
|
|
Oprosti Einhel,pa Pevec,pa prevedena uputstva....oprosti što sam ipao"duhovit"Ja sam kupio polirku za auto ,mislim da je Hasta i piše"izmjena remena"a od remena ni "R"dodatna oprema par četkica,a o izmjeni četkica ni slova a lijepo piše "pročitati prije prve upotrebe"Zato ja kažem "Uputstva čitaj ali maketara sa foruma pitaj"
Pozdrav Marijan. _________________ SAMO SU MRTVI VIDJELI KRAJ RATA! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Tra 05, 2010 11:06 am Naslov poruke: |
|
|
| Taurus Napisao/la: | | izmjeni četkica ni slova a lijepo piše "pročitati prije prve upotrebe" |
Pa što ćeš čitati o izmjeni četkica i remena prije prve upotrebe!?
Ma čak i da ima sve u uputstvu, te "Pevec" makinje su rađene da traju dok traju, kad prestanu radit - baci i kupi novo.
I ja sam išao rastavit Einhell bušilicu i vjeruj mi... izgleda da imaju zaposlenog inženjera kojem je posao osmislit kako da stroj kojeg jednom rastaviš više ne možeš sastavit!
Ivice, ulje za kompresor imaš za kupit u svakom dućanu auto opreme, možeš koristit i automobilsko ulje, ali neko manjeg viskoziteta i full sintetic (npr. 5W30). _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vukii
 | | Član od: 30 Pro 2006 | | Poruke: 202 | |
|
Upisano: Pon Tra 05, 2010 11:28 am Naslov poruke: |
|
|
pozdrav
imam i ja taj kompresor,čini mi se 25 litri
a kolko ulja ide unutra,meni na staklenom oku ima crta i trenutno je ulje do crte,star je 5 godina,a kolko sati ima nemam pojma |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
|
Upisano: Pon Tra 05, 2010 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala još jednom. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|