Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Panavia Tornado ECR - početnićki step by step :)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Vajled
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 7:56 pm    Naslov poruke: Panavia Tornado ECR - početnićki step by step :) Citiraj ovaj komentar

Bok svima,
Ohrbljen komentarima i naputcima starijih članova pokrenuo sam novi projekt, Panavia Tornado ECR u Luftwaffe shemi.

------------

------------
Dok sam još farbao po EF 2000, ostalo mi je crne boje u AB i odmah sam riješio kotače, a po shemi ITALERI-ja paneli bi trebali biti u crnoj boji, pa sam i njih ofarbao. No, potican od strane starijih i iskusnijih kolega, počeo sam ovaj puta sa malo boljom pripremom za izradu makete i posjetio airleners.net i google Smile, pa sam uvidio da paneli baš i nisu crni u real-life Tornadima, već su sive boje, sa crnim detaljima. Greška će biti ispravljena večeras Smile, kada i planiram završiti cockpit.
------------
Nastavak slijdi, svi komentari i naputci dobrodošli Smile

Pozz svima
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 8:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pogledaj tu :

http://www.aircraftresourcecenter.com/

pod walkarounds, pa po jet airplanes - imas nekoliko komada, dva tri njemca cak - slika ko u prici
Natrag na vrh
Vajled
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 8:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala, ovo je odličan link Smile
Natrag na vrh
Danny

Član od: 19 Pro 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 8:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nemoj zurit,vidim da si kotace ofarbao jos dok su u okviru,pa sad kad ih skines morat ces pobrusit visak plastike i na taj nacin skinuces boju.
Prvo sve skini lijepo posmirglaj,stavi primer i tek onda farbaj,ja kotace zalijepim sa patafixom za cackalicu pa farbam,al imas jos nacina,pogledaj u trazilici!
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 9:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Daj polako s tim...

Za avione - drži se ovog linka i idi korak po korak. Pusti žurbu i sve dijelove pažljivo obradi prije farbanja.

http://www.primeportal.net/the_airstrip.htm
Vajled
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ok, bit će step by step...
ma to sam napravio jer sam vidio na nekom filmiću, dal na youtube ili negdje kako je netko na taj način ofarbao kotače iuz objašnjenje da je lakše jer ih možeš držati na rivetima... pa lakše koordiniraš njima...

Tuzni da
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 10:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovo je najbolji nacin za ucenje po meni, daleko najbolji... Wink

e sada o avionu, jedan od najlipsih novijih, to sligurno, zato radi polako i nigdje ne zuriti...Wink

evo linkovi
ovaj ti je vec naveo Viking, ali eto...Wink
http://www.primeportal.net/hangar/luc_colin3/tornado_ecr_46+39/

http://www.b-domke.de/AviationImages/Tornado.html

i najvaznije, nikada nemoj slusati sastavnicu, osim ako nisi 100% siguran da je tocno... Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 10:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super projekt...
Linkov imaš ko u priči i priključujem se kolegama, koji put je bolje sporije, ali točno, nego na brzinu i krivo...
Dakle, ona kola (točkovi) kao i neke druge sitne stvarčice, njih i sama sastavnica (upustva) predlažu bojati već na spru ali to je pogrešno, jer gotovo niko od marki u mak. svitu neizrađuje djelove savršeno (obično uvik ima šav kojeg treba pobrusit). Ja masu malenih stvari skinem sa sprua i bojim tek kada ih obradim. Ipak, to češ s vremenom vidit šta i kako radit... Wink
I imaj jednu stvar na pameti (tako je baren meni) ---kokpit je 50% posla... Ostalo je laganini... Twisted Evil
Natrag na vrh
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 10:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vajled Napisao/la:
uz objašnjenje da je lakše jer ih možeš držati na rivetima...

Misliš na spruovima, ne na rivetima, ali i učenje terminologije je dio učenja Wink

Sitne dijelove najlakše se pridržavaju čačkalicama (ako postoji mjesto gdje češ čačkalicu utaknut kao što su npr točkovi), ili priljepljene na čačkalicu patafixom (kako je Dany već rekao). Sve to ubodeš u komadić stiropora i eto ti stalka za bojanje i sušenje. Sad još ako stvar posortiraš dijelove i napikaš u različite komadiće stiropora zavisno od boje u koju se farbaju, eto i načina da uštediš vrijeme i boju...

Pozdrav !
Natrag na vrh
Vajled
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 10:55 pm    Naslov poruke: do sada odrađeno na cockpitu Citiraj ovaj komentar

Moram primjetiti da mu cockpit baš i nije bogat, gledao sam malo revellov i čini mi se puno bolje napravljen.
No, ofarbao ga jesam, malo sam dry brushinga dodao i sljedeće ću probati "oživjeti" pokoji instrument, pogotovo one okrugle (pretpostavljam) radare. Stolci ofarbani u tamno sivu, još ide tam gdje je glava u crno, i sjedište u tamno zelenu. To sam našao na net-u da je ta kombinacija boja. I naravno vrh palice u crno Smile
-------------------

-------------------

-------------------

-------------------

-------------------

Sljedeća slika je kompletirani cockpit Smile[/img]
Natrag na vrh
Vajled
Gost
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 10:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

darko Napisao/la:
Citat:
Misliš na spruovima, ne na rivetima, ali i učenje terminologije je dio učenja Wink

To sam mislio, spruovi Embarassed
Natrag na vrh
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Pon Ožu 22, 2010 11:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tehnika dry-brusha kao cilj ima naglašavanje svjetlijom bojom od osnovne izbočene dijelove koji primaju više svjetla. Tvoja tehnika je obrnuta, i zato rezultat nije "pravi". Ako ti se da, daj sad na ovo dry-brush sa bijelom, ali pazi da dohvatiš samo najizbočenije dijelove, ovo što je crno nek ostane "zaprljano" Wink

BTW: unutrašnjost "čukica" bi trebala bit crna, pa možeš malo jaće razrijedit boju i lagano "kapnut" u krug tako da se boja razlije, ali ipak ostane u krugu...

Pozdrav !
Natrag na vrh
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Uto Ožu 23, 2010 12:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iman tornada od esci-a 1/72 i kokpit je 100 puti drukčiji... Tj, ove bočne instrument table su nešto duže. Hm... Al ok, nego oni ˝čepovi˝ od odljeva kalupa (kroz njih se ubrizgava plastika) su trebali bit izbrušeni, bez obzira šta dolazu iza glavnih ins. tabla, jer nikad neznaš koliko če se nešto vidit ili ne (oni ispod sjedala nesmetaju Twisted Evil ). Pretpostavljam da ise zatvoreni canopy pa se to sve skupa i neče toliko i vidit. No kod večih maketa se vidi...
Natrag na vrh
slider
Gost
PorukaUpisano: Uto Ožu 23, 2010 9:10 am    Naslov poruke: Re: do sada odrađeno na cockpitu Citiraj ovaj komentar

Vajled Napisao/la:
i sljedeće ću probati "oživjeti" pokoji instrument, pogotovo one okrugle (pretpostavljam) radare.

radar je samo onaj u zadnjem kokpitu.... Very Happy
Natrag na vrh
Aces High

Član od: 02 Lip 2009
Mjesto: Đakovo
PorukaUpisano: Uto Ožu 23, 2010 2:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo naprijed! Nadam se da ću i ja uskoro smoći hrabrosti objaviti neke svoje radove. Laughing
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma