Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 7:56 pm Naslov poruke: Panavia Tornado ECR - početnićki step by step :) |
|
|
Bok svima,
Ohrbljen komentarima i naputcima starijih članova pokrenuo sam novi projekt, Panavia Tornado ECR u Luftwaffe shemi.
------------
------------
Dok sam još farbao po EF 2000, ostalo mi je crne boje u AB i odmah sam riješio kotače, a po shemi ITALERI-ja paneli bi trebali biti u crnoj boji, pa sam i njih ofarbao. No, potican od strane starijih i iskusnijih kolega, počeo sam ovaj puta sa malo boljom pripremom za izradu makete i posjetio airleners.net i google , pa sam uvidio da paneli baš i nisu crni u real-life Tornadima, već su sive boje, sa crnim detaljima. Greška će biti ispravljena večeras , kada i planiram završiti cockpit.
------------
Nastavak slijdi, svi komentari i naputci dobrodošli
Pozz svima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 8:07 pm Naslov poruke: |
|
|
pogledaj tu :
http://www.aircraftresourcecenter.com/
pod walkarounds, pa po jet airplanes - imas nekoliko komada, dva tri njemca cak - slika ko u prici |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 8:15 pm Naslov poruke: |
|
|
hvala, ovo je odličan link  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 8:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemoj zurit,vidim da si kotace ofarbao jos dok su u okviru,pa sad kad ih skines morat ces pobrusit visak plastike i na taj nacin skinuces boju.
Prvo sve skini lijepo posmirglaj,stavi primer i tek onda farbaj,ja kotace zalijepim sa patafixom za cackalicu pa farbam,al imas jos nacina,pogledaj u trazilici! _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 10:06 pm Naslov poruke: |
|
|
ok, bit će step by step...
ma to sam napravio jer sam vidio na nekom filmiću, dal na youtube ili negdje kako je netko na taj način ofarbao kotače iuz objašnjenje da je lakše jer ih možeš držati na rivetima... pa lakše koordiniraš njima...
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 10:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Super projekt...
Linkov imaš ko u priči i priključujem se kolegama, koji put je bolje sporije, ali točno, nego na brzinu i krivo...
Dakle, ona kola (točkovi) kao i neke druge sitne stvarčice, njih i sama sastavnica (upustva) predlažu bojati već na spru ali to je pogrešno, jer gotovo niko od marki u mak. svitu neizrađuje djelove savršeno (obično uvik ima šav kojeg treba pobrusit). Ja masu malenih stvari skinem sa sprua i bojim tek kada ih obradim. Ipak, to češ s vremenom vidit šta i kako radit...
I imaj jednu stvar na pameti (tako je baren meni) ---kokpit je 50% posla... Ostalo je laganini...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 10:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vajled Napisao/la: | | uz objašnjenje da je lakše jer ih možeš držati na rivetima... |
Misliš na spruovima, ne na rivetima, ali i učenje terminologije je dio učenja
Sitne dijelove najlakše se pridržavaju čačkalicama (ako postoji mjesto gdje češ čačkalicu utaknut kao što su npr točkovi), ili priljepljene na čačkalicu patafixom (kako je Dany već rekao). Sve to ubodeš u komadić stiropora i eto ti stalka za bojanje i sušenje. Sad još ako stvar posortiraš dijelove i napikaš u različite komadiće stiropora zavisno od boje u koju se farbaju, eto i načina da uštediš vrijeme i boju...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 10:55 pm Naslov poruke: do sada odrađeno na cockpitu |
|
|
Moram primjetiti da mu cockpit baš i nije bogat, gledao sam malo revellov i čini mi se puno bolje napravljen.
No, ofarbao ga jesam, malo sam dry brushinga dodao i sljedeće ću probati "oživjeti" pokoji instrument, pogotovo one okrugle (pretpostavljam) radare. Stolci ofarbani u tamno sivu, još ide tam gdje je glava u crno, i sjedište u tamno zelenu. To sam našao na net-u da je ta kombinacija boja. I naravno vrh palice u crno
-------------------
-------------------
-------------------
-------------------
-------------------
Sljedeća slika je kompletirani cockpit [/img] |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 10:57 pm Naslov poruke: |
|
|
darko Napisao/la:
| Citat: | | Misliš na spruovima, ne na rivetima, ali i učenje terminologije je dio učenja Wink |
To sam mislio, spruovi  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pon Ožu 22, 2010 11:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Tehnika dry-brusha kao cilj ima naglašavanje svjetlijom bojom od osnovne izbočene dijelove koji primaju više svjetla. Tvoja tehnika je obrnuta, i zato rezultat nije "pravi". Ako ti se da, daj sad na ovo dry-brush sa bijelom, ali pazi da dohvatiš samo najizbočenije dijelove, ovo što je crno nek ostane "zaprljano"
BTW: unutrašnjost "čukica" bi trebala bit crna, pa možeš malo jaće razrijedit boju i lagano "kapnut" u krug tako da se boja razlije, ali ipak ostane u krugu...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 12:41 am Naslov poruke: |
|
|
Iman tornada od esci-a 1/72 i kokpit je 100 puti drukčiji... Tj, ove bočne instrument table su nešto duže. Hm... Al ok, nego oni ˝čepovi˝ od odljeva kalupa (kroz njih se ubrizgava plastika) su trebali bit izbrušeni, bez obzira šta dolazu iza glavnih ins. tabla, jer nikad neznaš koliko če se nešto vidit ili ne (oni ispod sjedala nesmetaju ). Pretpostavljam da ise zatvoreni canopy pa se to sve skupa i neče toliko i vidit. No kod večih maketa se vidi... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 9:10 am Naslov poruke: Re: do sada odrađeno na cockpitu |
|
|
| Vajled Napisao/la: | | i sljedeće ću probati "oživjeti" pokoji instrument, pogotovo one okrugle (pretpostavljam) radare. |
radar je samo onaj u zadnjem kokpitu....  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aces High
 | | Član od: 02 Lip 2009 | | Poruke: 197 | | Mjesto: Đakovo |
|
Upisano: Uto Ožu 23, 2010 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Samo naprijed! Nadam se da ću i ja uskoro smoći hrabrosti objaviti neke svoje radove.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|