Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 12:53 am Naslov poruke: GB "Zvezda" BM 13 1/35 update 1 |
|
|
Svima nam poznate Katyusha,ovaj puta u revellovoj kutiji kao prepak Zvezde sa Revellovim decalima. Maketa je izvrsna i jako mi se dopada po ovome kaj sam vidio u kutiji. Detalji su solidni i nadam se da se sklapa dobro
Nažalost gume su doista loše tako da bum si neki aftermarket priuštio i možda pe set. Radovi su već počeli na maketi tako da uskoro nove fotke
Bit će berlinski primjerak sa podlogom i dvije tri figure
Također bi zamolio ako netko ima kakve literature o navedenim vozilima,da me svakako PM-a

Andrej: poruka promijenjena dana: Pet Tra 23, 2010 11:18 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 1:44 am Naslov poruke: |
|
|
Jel to dođu i figure u kitu ili mi se samo čini?
Kakve su kavalitete ako jesu? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 1:59 am Naslov poruke: |
|
|
Dakle, rijeć je o kopiji Zvezdine makete, s istim vojnicima (3 kom.). Kako iman obe (točnije Zvezdinog Zis-a i Revellovog BM-13) znam da je kvaliteta izrade identična. Jedina stvar koju zamjeram jednom i drugom kitu su nedovoljno dobro obrađeni štitnici za farove (mrežice za svitla).
Sretno ti u izradi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 10:06 am Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | Jel to dođu i figure u kitu ili mi se samo čini?
Kakve su kavalitete ako jesu? | Dobre se tri figurice,ali nisu vrijedne spomena,rezinske ću koristit |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Pet Tra 23, 2010 11:17 am Naslov poruke: |
|
|
Mali update
Od ove makete će biti mala diorama. Berlin poslije rata dva tri dana. Tako da sam nabavio fogiruce za slaganje. Pola su resin pola kombinacija italeri-a i miniarta. Moram pohvalit miniart,figure su im fantastične Jedini minus je to kaj imaju velike rupe na spojevima ali apsolutno ništa što se nemre sredit sa malo kita i acetona . Ove rezinske kopije koje sam kupio,niakon malo kopanja saznao sam da su od ruskog proizvođača TANK. Siguran sam da je netko vidio te figure pošto su svugdje po stranim forumima linkane uz ostale brandove
I na samom vozilu malo je napravljeno, inače maketa je izvrsna samo ima puno pin markova i na vidljivim mjestima. Nabavio sam i pe set za njega
Eto fotke nisu baš nekaj,ali nije se baš ni radilo puno,tek toliko da se zna da je ovaj projekt živ kad mi se već neda završiti KV  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pet Tra 23, 2010 11:37 am Naslov poruke: |
|
|
| Andrej pa zar mogu i zvezdine makete u revell izdanju???? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Marco Polo HR
 | | Član od: 13 Velj 2010 | | Poruke: 291 | | Mjesto: ZAGREB,Gajnice |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 23, 2010 5:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Za sada sve super izgleda... Imas sa tom maketom samo jednu kvaku... Navodno se oba vozila dosta razlikuju i koliko sam citao po forumima nije ih bilo u Berlinu... No, ak ti se ne da s tim zamarati sam radi po svome i uzivaj
kaj se tice figura TANK i Miniart imaju istog sculptora pa su zato toliko kvalitetne _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf
Bumble bee: poruka promijenjena dana: Sub Tra 24, 2010 2:08 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| josipww2
 | | Član od: 04 Lis 2009 | | Poruke: 1356 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Tra 23, 2010 5:46 pm Naslov poruke: |
|
|
zasad dobro,sretno u daljnjem radu  _________________ nisam zgodan,al sam nezgodan |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Pet Tra 23, 2010 7:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bumble bee Napisao/la: | Za sada sve super izgleda... Imas sa tom maketom samo jednu kvaku... Naime doticno vozilo se proizvodilo tek nakon rata kao kopija americkog Studebakera koji se koristio kao jedna od platformi za vrijeme rata... Navodno se oba vozila dosta razlikuju i koliko sam citao po forumima nije ih bilo u Berlinu... No, ak ti se ne da s tim zamarati sam radi po svome i uzivaj
kaj se tice figura TANK i Miniart imaju istog sculptora pa su zato toliko kvalitetne | Nemoj zezat Dakle ovo nije Studebaker?
Jel imaš možda kakve fotke gdje se vidi razlika između dva dotična vozila.
Moja diorama i je poslijeratna jer za vrijeme bitaka nije bilo katyusha u Berlinu tako da ovo je neznam. Tjedan dana poslije kapitulacije
Ali svejedno nebudem micao sada tu katyushu jer ona ostaje na diorami |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pet Tra 23, 2010 9:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa to je ZIL-151 (u početku zvan i ZIS-151 dok tvornica nije promijenila ime)...koji je u proizvodnji OD 1956. godine. Kakva kopija Studebakera? Pobogu.
Btw...ta Italeri/Zvezda/Revell maketa "Staljinovih orgulja" je valjda najveća prijevara u svijetu maketarstva ikada. Prodaje se pod imenom "BM-13 Kaćuša" alias "Staljinove orgulje"...a ušla je u naoružanje nakon Staljinove smrti kad je taj lanser prvi puta ugrađen na ZIL-151.
Mnogi neupućeni nasjednu.  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Tra 23, 2010 10:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Hm, na mnogo mjesta se spominje da su Rusi istrazili Lend-Lease kamione pa po njima napravili svoje... Barem tako pise ovdje
http://www.cybermodeler.com/hobby/ref/wwp/book_wwp_zil-157.shtml
'The GMC CCKW and Studebaker US6 with their 6 x 6 configurations and reliable drivelines and brakes were a shock.
After the war, the Soviet truck industry built its own version of the two American trucks as the ZIS-151.'
http://www.dvsm.org/Cookies2000Reviews.html
'The ZiS/ZiL-151/157 3 ton 6 x 6 cargo vehicles were directly copied from Lead-Lease cargo trucks after the end of WWII, entering service in 1947.'
priznajem nisam neki veliki strucnjak na tom podrucju, ali nekako vjerujem Cookie Sewellu  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Pet Tra 23, 2010 11:50 pm Naslov poruke: |
|
|
entering service in 1947.'
Toliko o pouzdanosti izvora.
Naravno da su američki kamioni utjecali na mnoge sovjetske ratne i posljeratne konstrukcije...no, kopija je ipak malo previše pretenciozan izraz.
Uglavnom...konkretna Kaćuša, koja je i glavni akter ovog topica...NIJE vidjela Vjeljikaju Otjećestvjenaju Vajnu...i samo o tome pričamo. Zar ne?  _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Sub Tra 24, 2010 2:27 am Naslov poruke: |
|
|
I kaj da ja sada radim? Da mu stavim Angoline oznake
Jer mi debili nemamo pojma jel,glavno da je Revell uredno stavio unutra oznake iz Stalingrada a debila |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|