Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

GB "Zvezda" BM 13 1/35 update 1
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 12:53 am    Naslov poruke: GB "Zvezda" BM 13 1/35 update 1 Citiraj ovaj komentar

Svima nam poznate Katyusha,ovaj puta u revellovoj kutiji kao prepak Zvezde sa Revellovim decalima. Maketa je izvrsna i jako mi se dopada po ovome kaj sam vidio u kutiji. Detalji su solidni i nadam se da se sklapa dobro
Nažalost gume su doista loše tako da bum si neki aftermarket priuštio i možda pe set. Radovi su već počeli na maketi tako da uskoro nove fotke

Bit će berlinski primjerak sa podlogom i dvije tri figure

Također bi zamolio ako netko ima kakve literature o navedenim vozilima,da me svakako PM-a Very Happy

Andrej: poruka promijenjena dana: Pet Tra 23, 2010 11:18 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 1:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jel to dođu i figure u kitu ili mi se samo čini?
Kakve su kavalitete ako jesu?
Natrag na vrh
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 1:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dakle, rijeć je o kopiji Zvezdine makete, s istim vojnicima (3 kom.). Kako iman obe (točnije Zvezdinog Zis-a i Revellovog BM-13) znam da je kvaliteta izrade identična. Jedina stvar koju zamjeram jednom i drugom kitu su nedovoljno dobro obrađeni štitnici za farove (mrežice za svitla).
Sretno ti u izradi.
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 10:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:
Jel to dođu i figure u kitu ili mi se samo čini?
Kakve su kavalitete ako jesu?
Dobre se tri figurice,ali nisu vrijedne spomena,rezinske ću koristit
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Pet Tra 23, 2010 11:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali update

Od ove makete će biti mala diorama. Berlin poslije rata dva tri dana. Tako da sam nabavio fogiruce za slaganje. Pola su resin pola kombinacija italeri-a i miniarta. Moram pohvalit miniart,figure su im fantastične Very Happy Jedini minus je to kaj imaju velike rupe na spojevima ali apsolutno ništa što se nemre sredit sa malo kita i acetona Very Happy . Ove rezinske kopije koje sam kupio,niakon malo kopanja saznao sam da su od ruskog proizvođača TANK. Siguran sam da je netko vidio te figure pošto su svugdje po stranim forumima linkane uz ostale brandove

I na samom vozilu malo je napravljeno, inače maketa je izvrsna samo ima puno pin markova i na vidljivim mjestima. Nabavio sam i pe set za njega Very Happy

Eto fotke nisu baš nekaj,ali nije se baš ni radilo puno,tek toliko da se zna da je ovaj projekt živ kad mi se već neda završiti KV Rolling Eyes
Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pet Tra 23, 2010 11:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej pa zar mogu i zvezdine makete u revell izdanju????
Natrag na vrh
Andrej

PorukaUpisano: Pet Tra 23, 2010 11:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mariok Napisao/la:
Andrej pa zar mogu i zvezdine makete u revell izdanju????
Sa dogovorom može Very Happy

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=13936&start=30
Natrag na vrh
Marco Polo HR

Član od: 13 Velj 2010
Mjesto: ZAGREB,Gajnice
PorukaUpisano: Pet Tra 23, 2010 11:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Figure su super ispale Very Happy
Prvi http://www.youtube.com/watch?v=YXRH50fvHWA
Drugi http://www.youtube.com/watch?v=hM3jzlyNIpc&feature=related
Power of admin
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 23, 2010 5:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za sada sve super izgleda... Imas sa tom maketom samo jednu kvaku... Navodno se oba vozila dosta razlikuju i koliko sam citao po forumima nije ih bilo u Berlinu... No, ak ti se ne da s tim zamarati sam radi po svome i uzivaj Cool
kaj se tice figura TANK i Miniart imaju istog sculptora pa su zato toliko kvalitetne

Bumble bee: poruka promijenjena dana: Sub Tra 24, 2010 2:08 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Tra 23, 2010 5:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

zasad dobro,sretno u daljnjem radu Very Happy
Andrej

PorukaUpisano: Pet Tra 23, 2010 7:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bumble bee Napisao/la:
Za sada sve super izgleda... Imas sa tom maketom samo jednu kvaku... Naime doticno vozilo se proizvodilo tek nakon rata kao kopija americkog Studebakera koji se koristio kao jedna od platformi za vrijeme rata... Navodno se oba vozila dosta razlikuju i koliko sam citao po forumima nije ih bilo u Berlinu... No, ak ti se ne da s tim zamarati sam radi po svome i uzivaj Cool
kaj se tice figura TANK i Miniart imaju istog sculptora pa su zato toliko kvalitetne
Nemoj zezat Question Shocked Dakle ovo nije Studebaker?

Jel imaš možda kakve fotke gdje se vidi razlika između dva dotična vozila.

Moja diorama i je poslijeratna jer za vrijeme bitaka nije bilo katyusha u Berlinu tako da ovo je neznam. Tjedan dana poslije kapitulacije

Ali svejedno nebudem micao sada tu katyushu jer ona ostaje na diorami
Natrag na vrh
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Tra 23, 2010 9:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa to je ZIL-151 (u početku zvan i ZIS-151 dok tvornica nije promijenila ime)...koji je u proizvodnji OD 1956. godine. Kakva kopija Studebakera? Pobogu. Laughing

Btw...ta Italeri/Zvezda/Revell maketa "Staljinovih orgulja" je valjda najveća prijevara u svijetu maketarstva ikada. Prodaje se pod imenom "BM-13 Kaćuša" alias "Staljinove orgulje"...a ušla je u naoružanje nakon Staljinove smrti kad je taj lanser prvi puta ugrađen na ZIL-151. Wink

Mnogi neupućeni nasjednu. Wink
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Tra 23, 2010 10:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hm, na mnogo mjesta se spominje da su Rusi istrazili Lend-Lease kamione pa po njima napravili svoje... Barem tako pise ovdje

http://www.cybermodeler.com/hobby/ref/wwp/book_wwp_zil-157.shtml
'The GMC CCKW and Studebaker US6 with their 6 x 6 configurations and reliable drivelines and brakes were a shock.
After the war, the Soviet truck industry built its own version of the two American trucks as the ZIS-151.'

http://www.dvsm.org/Cookies2000Reviews.html
'The ZiS/ZiL-151/157 3 ton 6 x 6 cargo vehicles were directly copied from Lead-Lease cargo trucks after the end of WWII, entering service in 1947.'

priznajem nisam neki veliki strucnjak na tom podrucju, ali nekako vjerujem Cookie Sewellu Very Happy
AleksandarMorozov

Član od: 03 Stu 2006
Mjesto: Petrova rupa
PorukaUpisano: Pet Tra 23, 2010 11:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

entering service in 1947.'

Toliko o pouzdanosti izvora. Laughing

Naravno da su američki kamioni utjecali na mnoge sovjetske ratne i posljeratne konstrukcije...no, kopija je ipak malo previše pretenciozan izraz.Wink

Uglavnom...konkretna Kaćuša, koja je i glavni akter ovog topica...NIJE vidjela Vjeljikaju Otjećestvjenaju Vajnu...i samo o tome pričamo. Zar ne? Wink
Andrej

PorukaUpisano: Sub Tra 24, 2010 2:27 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I kaj da ja sada radim? Da mu stavim Angoline oznake Rolling Eyes

Jer mi debili nemamo pojma jel,glavno da je Revell uredno stavio unutra oznake iz Stalingrada Laughing Rolling Eyes Shocked a debila
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma