Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Danny
 | | Član od: 19 Pro 2008 | | Poruke: 931 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 1:57 pm Naslov poruke: P-39N airacobra,hasegawa 1:48 |
|
|
Kaj se tice makete sve super,lijepo se slaze i nema potrebe
za puno kitanja,ali kad su na red dosli decali,e to mi je popilo zivce,
toliko silveringa nisam vidio dosad,pogotovo na natpisima za krila.
Probao sam ih rijesit na sve moguce nacine koje sam uspio pronac tu na forumu,ali jednostavno nije islo,pa sam se odlucio maknut ih
jer su stvarno odskakali i vidli se iz aviona.A sad kaj je tu je,evo slikica:
 _________________ Overhead the albatross hangs motionless upon the air,and deep beneath the rolling waves in labyrinths of coral caves
The echo of a distant time comes willowing across the sand,and everything is green and submarine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 2:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Super izgleda, sa ili bez stencila, meni se svidja  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CCCP Administrator
 | | Član od: 14 Ožu 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 2:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlično!  _________________ MK David Schwarz
ZMMS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 3:46 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlićno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 6:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Rad je više nego odličan. Vidim da si je postarao pošteno što je i karakteristično za njena bojišta. Bravo Dannny. Tih par servisnih oznaka uopće ne mjenja na ukupnom izgledi nimalo. _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 8:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Rad je prilično dobar koliko vidim ali ovo je najružniji avion ikada  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 9:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako lijepo uradjeno, iste probleme sa decalima sam ja imao sa Fw-190, ali vise tretmana toplom vodom i alkoholnim ocatom, i MM solvetom je donekle rijesilo problem...
kazem, bez obzira na te stencile, odlicno izgleda!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kamaz
| | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 548 | |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 11:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Super rad! Inače mi se Aircobra dosta sviđa i nije mi jasno zašto je tako zanemarena u 1/32....
kamaz: poruka promijenjena dana: Pon Velj 22, 2010 1:10 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Miros
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1046 | | Mjesto: Osijek/Tenja |
|
Upisano: Ned Velj 21, 2010 11:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro napravljena maketa, sviđa mi se, a još i sama airacobra mi je cool dizajniran i prekrasan stroj. _________________ Miroslav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 9:42 am Naslov poruke: |
|
|
| Odličan. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 10:08 am Naslov poruke: |
|
|
Skroz dobra maketa, šta mu fali .
Inače, nepravedno zanemaren avion. Nakon osnovne konstrukcije kad je pokazao vrhunske rezultate/ performanse što mu je omogućio centralno postavljen motor (to je pak omogućilo ugradnju nosnog kola i topa velikog kalibra u nosu i tzv. automobilskih vrata, što je opet dalo nenadmašan pregled pri slijetanju) amerikanci su ga putem dodatnih specifikacija opteretili oklopom, traženjem jačeg motora i koječim pa se tako pretvorio u prosjek, napose loš za borbu protiv okretnog Zera, jer je u međuvremenu postao trom, najviše od silne kilaže.
Pametni Rusi su sa njega skinuli gotovo sav taj teret osim radiostanice i oklopne ploče iza leđa pilota i pretvorili ga u opasnu mašinu, napose na visinama od 1400 - 2000 m. Iznimno su cijenili dvije stvari: strahovitu vatrenu moć i kvalitetnu radiostanicu, dvije stvari kojima se tada njihovi domaći lovci nisu mogli pohvaliti. Ako se ne varam, Pokriškin je na Cobri imao 59 pobjeda od 62; ispravite me ako griješim.
Englezi su ga (slično kao i P-40) kad im je nuđen ostavili sa cijelim cirkusom na sebi i kao takvog odmah odbacili kao lovca prve linije na početku rata.
Meni je uvijek bio cool, napose u zraku i zbog njega i P-40 sam uzeo knjigu Ospreya o zapadnim lovcima kojima su se koristili Rusi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 10:48 am Naslov poruke: |
|
|
Dobro napravljena maketa. Naravno, imam jednu a skladištu kupljenu na sniženju u LOM-u.. Za stensile nije toliko važno. Na fotografiji ove Airacobre se vidi da je jako korištena i lako je moguće da ti stensili više nisu ni postojali. Da si je čak još uprljao i izgulio, nebi pogriješio.
http://www.pacificwrecks.com/people/veterans/fiedler/p39n-68-bill-fiedler-1943.html
Pogriješio si u boji propelera koji je kod većine Airacobra bio Neutral Grey bez žutih vrhova, a tako je bila i obojana elisa ovog aviona. Inače, na ovom avionu je letio Lt Bill Fiedler, koji je jedini od zapadnih saveznika postao zračni as na P-39 sa ukupno 5 pobjeda. Nažalost, poginuo je ubrzo nakon toga na bizaran način. Dok je na stajanci čekao u baš ovoj Airacobri na polijetanje, jedan Lightning je sa pokvarenim motorom promašio pravac spuštanja i zaletio se u njega..P-39 je uništen u eksploziji, a LT Fiedler poginuo... Inače, Da nadopunim P-51-Veliki as Pokriškin je zaista postigao većinu svojih pobjeda ( 59+6 dijeljenih) na Kobri (kako su je zvali Rusi), a odmah iza njega je Rečkalov sa 56+6 dijeljenih ( sve na Kobri osim 3 ). I osim njih dvojice je još niz velikih VVS aseva postiglo velike uspjehe na ovom avionu kojeg su se njemački piloti više bojali u zraku od bilo kojeg drugog aviona na istočnom frontu. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 4:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja sam, naravno, brzo skužio da mi fali na mom nevelikom stashu pa bi moga doletit ovi dana. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Pon Velj 22, 2010 5:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| Gotovo - nađen - kupljen!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|