Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

P-39N airacobra,hasegawa 1:48
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Danny

Član od: 19 Pro 2008
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Ned Velj 21, 2010 1:57 pm    Naslov poruke: P-39N airacobra,hasegawa 1:48 Citiraj ovaj komentar

Kaj se tice makete sve super,lijepo se slaze i nema potrebe
za puno kitanja,ali kad su na red dosli decali,e to mi je popilo zivce,
toliko silveringa nisam vidio dosad,pogotovo na natpisima za krila.
Probao sam ih rijesit na sve moguce nacine koje sam uspio pronac tu na forumu,ali jednostavno nije islo,pa sam se odlucio maknut ih
jer su stvarno odskakali i vidli se iz aviona.A sad kaj je tu je,evo slikica:

Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
dr. vlado

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Ned Velj 21, 2010 2:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super izgleda, sa ili bez stencila, meni se svidja Very Happy
Natrag na vrh
CCCP
Administrator
Član od: 14 Ožu 2009
PorukaUpisano: Ned Velj 21, 2010 2:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično! Very Happy
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
PorukaUpisano: Ned Velj 21, 2010 3:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlićno Very Happy
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Ned Velj 21, 2010 6:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Rad je više nego odličan. Vidim da si je postarao pošteno što je i karakteristično za njena bojišta. Bravo Dannny. Tih par servisnih oznaka uopće ne mjenja na ukupnom izgledi nimalo.

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Ned Velj 21, 2010 8:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Rad je prilično dobar koliko vidim ali ovo je najružniji avion ikada Shocked
Natrag na vrh
st65uka

Član od: 06 Stu 2007
Mjesto: Auckland, NZ
PorukaUpisano: Ned Velj 21, 2010 9:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo uradjeno, iste probleme sa decalima sam ja imao sa Fw-190, ali vise tretmana toplom vodom i alkoholnim ocatom, i MM solvetom je donekle rijesilo problem...
kazem, bez obzira na te stencile, odlicno izgleda! Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
kamaz

Član od: 13 Pro 2009
PorukaUpisano: Ned Velj 21, 2010 11:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Super rad! Inače mi se Aircobra dosta sviđa i nije mi jasno zašto je tako zanemarena u 1/32....

kamaz: poruka promijenjena dana: Pon Velj 22, 2010 1:10 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Miros

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Osijek/Tenja
PorukaUpisano: Ned Velj 21, 2010 11:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro napravljena maketa, sviđa mi se, a još i sama airacobra mi je cool dizajniran i prekrasan stroj.
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 12:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sviđa mi se Very Happy
Što bi reka Grunf i mene ćeka jedna Wink
Šteta za dekale ,imao sam slićan problem i rješenjeje uz sav ostali standardni tretman mi se ukazalo u vručoj vodi.Malo je zeznuto jer se prebrzo odljepe ali su puno bolje legli
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 9:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan.
Natrag na vrh
P-51

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 10:08 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Skroz dobra maketa, šta mu fali Very Happy .

Inače, nepravedno zanemaren avion. Nakon osnovne konstrukcije kad je pokazao vrhunske rezultate/ performanse što mu je omogućio centralno postavljen motor (to je pak omogućilo ugradnju nosnog kola i topa velikog kalibra u nosu i tzv. automobilskih vrata, što je opet dalo nenadmašan pregled pri slijetanju) amerikanci su ga putem dodatnih specifikacija opteretili oklopom, traženjem jačeg motora i koječim pa se tako pretvorio u prosjek, napose loš za borbu protiv okretnog Zera, jer je u međuvremenu postao trom, najviše od silne kilaže.

Pametni Rusi su sa njega skinuli gotovo sav taj teret osim radiostanice i oklopne ploče iza leđa pilota i pretvorili ga u opasnu mašinu, napose na visinama od 1400 - 2000 m. Iznimno su cijenili dvije stvari: strahovitu vatrenu moć i kvalitetnu radiostanicu, dvije stvari kojima se tada njihovi domaći lovci nisu mogli pohvaliti. Ako se ne varam, Pokriškin je na Cobri imao 59 pobjeda od 62; ispravite me ako griješim.

Englezi su ga (slično kao i P-40) kad im je nuđen ostavili sa cijelim cirkusom na sebi i kao takvog odmah odbacili kao lovca prve linije na početku rata.

Meni je uvijek bio cool, napose u zraku i zbog njega i P-40 sam uzeo knjigu Ospreya o zapadnim lovcima kojima su se koristili Rusi.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 10:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro napravljena maketa. Naravno, imam jednu a skladištu kupljenu na sniženju u LOM-u.. Wink Za stensile nije toliko važno. Na fotografiji ove Airacobre se vidi da je jako korištena i lako je moguće da ti stensili više nisu ni postojali. Da si je čak još uprljao i izgulio, nebi pogriješio.
http://www.pacificwrecks.com/people/veterans/fiedler/p39n-68-bill-fiedler-1943.html
Pogriješio si u boji propelera koji je kod većine Airacobra bio Neutral Grey bez žutih vrhova, a tako je bila i obojana elisa ovog aviona. Inače, na ovom avionu je letio Lt Bill Fiedler, koji je jedini od zapadnih saveznika postao zračni as na P-39 sa ukupno 5 pobjeda. Nažalost, poginuo je ubrzo nakon toga na bizaran način. Dok je na stajanci čekao u baš ovoj Airacobri na polijetanje, jedan Lightning je sa pokvarenim motorom promašio pravac spuštanja i zaletio se u njega..P-39 je uništen u eksploziji, a LT Fiedler poginuo... Inače, Da nadopunim P-51-Veliki as Pokriškin je zaista postigao većinu svojih pobjeda ( 59+6 dijeljenih) na Kobri (kako su je zvali Rusi), a odmah iza njega je Rečkalov sa 56+6 dijeljenih ( sve na Kobri osim 3 ). I osim njih dvojice je još niz velikih VVS aseva postiglo velike uspjehe na ovom avionu kojeg su se njemački piloti više bojali u zraku od bilo kojeg drugog aviona na istočnom frontu.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 4:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam, naravno, brzo skužio da mi fali na mom nevelikom Twisted Evil stashu pa bi moga doletit ovi dana.
Natrag na vrh
P-51

PorukaUpisano: Pon Velj 22, 2010 5:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gotovo - nađen - kupljen!!!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma