Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Prozirno.... nesto

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 1:22 pm    Naslov poruke: Prozirno.... nesto Citiraj ovaj komentar

Kao prvo, isprike na glupavom naslovu teme, ali u predvidjenom prostoru ionako ne mogu napisati nista smislenije....

Da pojasnim....

Trazim "nesto" poput prozirnog resina (clear resin), dakle nekakvu smjesu, kemiju, bilo sto, sto kad se osusi bude prozirno. Cvrstoca i nije od velike vaznosti, dok god drzi svoj oblik, moze biti i savitljivo, moze biti bilo kakvo, samo da je prozirno. Mozda kakav prozirni gel, ili nesto. I da, mora biti dovoljno tekuce da se moze ili uliti ili kistom nanjeti.....

Ne mili mi se bas narucivati tako nekakvu kemiju izvana, posto mi treba par kapi (doslovce), trebam par komadica napraviti tako prozirna, a i neda mi se cekati sad mjesec dana dok to stigne. Zna li itko nekakav proizvod dostupan kod nas koji ima goreopisana svojstva? Ova ekipa sto radi vodu, muljeve, blata i slicna cuda na dioramama mozda? Sto koristite?

Ili, ako ima dobra dusa koja bi htjela prodati (posuditi, iznajmiti) par kapi toga sto oni koriste, jasno uz odgovarajucu naknadu?

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 2:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je za ovo što ti tražiš zakon od valleja:
http://blog.brushthralls.com/wp-content/uploads/2008/09/01_stillwater.jpg
Bilo ga je i u Balisti, možda ga imaju još. Ja ga imam i dao bi ti neku količinu, recimo u bočici od kapi za nos.
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 2:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

moze rijec, dvije o tom proizvodu? kako se radi s njime?

Nebih ti "otkidao od usta", ali ako ne pronadjem nista sto mi moze posluziti, biljezim se sa stovanjem za nekakvu manju kolicinu toga..... Wink

EDIT - evo vidim imaju u balisti "mirnu vodu", kao i nekakav "extra tezak gel".....

Koliko je to prozirno, koliko je to cvrsto, koliko je sposobno zadrzati oblik po nekakvom detalju? Koliko se susi? Uh.... Rolling Eyes

Natrag na vrh
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 2:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Čuj stvarno je full prozirno.
Na bočici piše isto što i na ovoj stranici pod Description:
http://www.ccgarmory.com/vawaefstwa.html
Možda neka netko još kaže štogod o tome ako zna iz prakse. Ja sam ga par puta koristio upravo za neke lokve i sl. i bio sam jako zadovoljan.
Za lokvice je idealan i u jednom sloju, a za neke jezgrovitije oblike morao bi u više slojeva s međusušenjem naravno.
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 4:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne zvuci lose, po opisu, to bih mogao uliti u kalup, 2-3mm debelo, kad se osusi izvaditi, i rijesiti svoj problem.... hmm....

Natrag na vrh
hemza

Član od: 06 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 5:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Imam ti ljepilo za plexiglas,to je u biti tekući plexiglas.Kad se osuši prilično je tvrd.Nedostatak mu je što se kod sušenja dosta smanji,ali zadržava formu kalupa.Lako se polira.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Reaper

PorukaUpisano: Sub Velj 20, 2010 5:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

to je malo problem, sto se skuplja..... no evo, kolega bero ce mi poslati malo svoje kemije, pa cu vidjeti, mislim da ce to biti to, ako ne, javim se opet, mozda se jos netko necega sjeti u medjuvremenu.....

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma