Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Talijanska ratna mornarica WW2 - makete?
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Panzer Papa

Član od: 10 Tra 2009
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 12:35 pm    Naslov poruke: Talijanska ratna mornarica WW2 - makete? Citiraj ovaj komentar

Kakva je ponuda maketa talijanskih bojnih brodova i krstarica u 1/350 mjerilu, preporuka?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
L 555 BAT

Član od: 20 Lis 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 2:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Krstarice s imenima naših gradova, ali u 1/400 radi firma 'Tauro' a moguće ih je nabaviti preko 'WEM'-a
http://www.whiteensignmodels.com/acatalog/Tauro.html
Panzer Papa

PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 5:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Za Tauro znam, no hvala u svakom slučaju.
Zar nitko drugi ne proizvodi ništa u 1/350 od talijanskih prelijepih ratnih brodova? Ipak je to bila ratna mornarica sa podosta impozantnih plovnih jedinica. Uz njemačke ratne brodove po dizajnu su mi talijanski brodovi drugi na rang listi.
Natrag na vrh
Zond

Član od: 25 Sij 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 5:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko mi je poznato Hobbyboss nudi Polu u 1/350

http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=HB-86502

Mislim da se već pričalo o toj maketi na forumu, navodno nisu baš najbajniji detalji ali neka forumski znalci kažu više o tome.
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 9:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Panzer Papa Napisao/la:
Za Tauro znam, no hvala u svakom slučaju.
Zar nitko drugi ne proizvodi ništa u 1/350 od talijanskih prelijepih ratnih brodova? Ipak je to bila ratna mornarica sa podosta impozantnih plovnih jedinica. Uz njemačke ratne brodove po dizajnu su mi talijanski brodovi drugi na rang listi.

http://www.delphismodels.it/pages/dettaglio.asp?ID_prodotto=63
http://www.delphismodels.it/pages/dettaglio.asp?ID_prodotto=3
http://www.delphismodels.it/pages/dettaglio.asp?ID_prodotto=32
Natrag na vrh
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 10:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

samo 450€ Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg
Natrag na vrh
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pon Velj 01, 2010 10:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nevjerojatno je kako se ljudi odmah zakače na cijenu.
To je jedina maketa tog bojnog broda u 1/350, meni je najnormalnija stvar što se plaća ekskluzivnost i egzotičnost subjekta.
Ako ne želiš platit, uvijek ti preostaje scratchbuild.
Jednostavnije od toga ne može - raspravljati samo o cijeni je zaista deplasirano
Natrag na vrh
Panzer Papa

PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 2:06 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Essex Napisao/la:
Nevjerojatno je kako se ljudi odmah zakače na cijenu.
To je jedina maketa tog bojnog broda u 1/350, meni je najnormalnija stvar što se plaća ekskluzivnost i egzotičnost subjekta.
Ako ne želiš platit, uvijek ti preostaje scratchbuild.
Jednostavnije od toga ne može - raspravljati samo o cijeni je zaista deplasirano

Prvo hvala za linkove.
Nije problem u "Ako ne želiš platiti" već "ako ne možeš platiti".
Cijena je takva kakva je (€450,00), o njoj ne treba raspravljati. Maketa tog predivnog bojnog broda izgleda jako dobro ali je cjenovno totalno nedostižna. I tako će dugo ostati kako stvari stoje. Ne čudim se tome da se netko zakači na takvu cijenu jer mnogi ne uzimaju u obzir da je to ogromna resinska maketa već samo vide brojku i uspoređuju sa cijenama 1/350 maketa u plastici. A što reći nego šteta, nadajmo se da će u plastici izaći kad tad. Ako ne Trumpeter možda se Italieri odluči na takav korak! Drzi fige
Natrag na vrh
Sovremenny

Član od: 29 Sij 2009
Mjesto: Istra
PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 5:15 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Panzer Papa Napisao/la:
Nije problem u "Ako ne želiš platiti" već "ako ne možeš platiti".

problem je i u jednom i u drugom....ima onih koji to ne mogu platit a ima i onih koji mogu ali im nije ni na kraju pameti dat 450€ za 1 maketu Wink
ja se izvinjavam, nisam bio upoznat sa činjenicom da je to jedina maketa 1/350, pa mi je bila čudno zasto 450€....

http://www.youtube.com/watch?v=HkBLZWSj4Bg
Natrag na vrh
Tomcat Fanatic

Član od: 09 Pro 2006
Mjesto: Ptuj- Slovenia
PorukaUpisano: Uto Velj 02, 2010 9:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ako maketar zaista želiš imati neku maketu od 450€, maketar ču je nabaviti neobzirom na cjenu..
platio sam set za veliki E od Nautilusa 120€ i nije mi žalo + Trumpeterov Hornet... i tu smo nekde.. a sad sljedi še koji set PE i nečemo biti daleko od 300 €, isto je kod aviona.. Trumpeter Su-27 u 1/32 - 80€ svi resin in PE koji sam nabavio sitnica 200€.... glava boli..

Da Italjanski brodovi bili su jako ljepi tu se slažem... ali Taljani... Dioarama sa Rta Matapan.. ne trebaš skupog broda.. Laughing i onda sa time ideš na utakmicu nekde u Italiji... Laughing Laughing Laughing Laughing
Essex
Gost
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 5:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Upravo najavljeno na sajmu Nürnberg Toy Fair 2010.
Mislim da sam pustio u gaće...

Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 6:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad sam čitao o Matapanu kao mali - poznata mi je ta silueta, no nije bila "Roma"..? A što je sa 1:700, šuška se o talijanskim hidroavionima u tom mjerilu što neki tumače kao auguri onomad... Very Happy
Natrag na vrh
PARANOJA

Član od: 27 Ožu 2008
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 7:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kod Matapana je bio Vitorio Veneto, brod iste klase.
Ovo naručujem. Trumpeter kao da mi čita misli.
Natrag na vrh
Horton

Član od: 06 Pro 2009
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 9:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Romu kupujem čim se pojavi. Prekrasan brod Slinavi smajli
Natrag na vrh
sea wolf

Član od: 12 Stu 2005
Mjesto: Mali Lošinj
PorukaUpisano: Pet Velj 05, 2010 10:04 pm    Naslov poruke: Roma Citiraj ovaj komentar

Auuuuuuu Shocked
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Brodovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma