Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Varaždinec
 | | Član od: 06 Sij 2010 | | Poruke: 199 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Čet Sij 14, 2010 8:39 pm Naslov poruke: Mig 21 F-13 Fishbed C |
|
|
Radi se o revellovoj maketi 1:72,dovršeni kokpit ,malo kitanja i šmirglanja oko krila aviona.Kokpit bojan sa uljanim bojama,napravljen wash (radio ga prvi put i mislim da mi je uspio a molim i za vaše komentare)
Za vikend ću staviti primer,pa onda bojanje....evo slika
 _________________ Varaždinec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sneni
 | | Član od: 05 Svi 2008 | | Poruke: 446 | | Mjesto: Banjaluka |
|
Upisano: Čet Sij 14, 2010 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako dobar početak. Ne vidim baš najbolje na ovim fotografijama, ali mi se čini da bi mogao da još odšmirglaš nos tj. usisnik, kako bi dobio pravilan konus. Radio sam tu maketu i čini mi se da sam odšmirglao skoro 1 mm plastike s tog usisnika - kako na spoju s ostatkom trupa (zbog lošeg uklapanja) tako i na prednjem rubu (jer je taj prednji rub predebeo, plus što se konus na tom mjestu nekako neprirodno širi, pa treba to ispraviti).
Eh da, možda još uvijek nije kasno: ako planiraš da zatvoriš poklopac kabine, treba znati da se neće moći uklopiti ako se ne uradi jedna intervencija: komandna tabla je previsoka i preširoka te sprječava postavljanje poklopca u zatvoren položaj, potrebno je odturpijati oko 0,5mm sa obe strane na dijelu komandne table koji se nalazi iznad ravni otvora kabine. Nakon toga su potrebne minimalne intervencije na plastici ispod poklopca kabine, kao i na zadnjem, manjem, dijelu poklopca. Poslije ovog se savršeno uklopi  _________________ To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
http://www.facebook.com/MaketarskiKlubKastelBanjaluka |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Varaždinec
|
Upisano: Pet Sij 15, 2010 1:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na savjetima!Taj usisnik je već ošmirglan i sve je glatko i nema nikakvog prijelaza jedino se vidi ona bijela točka (tu je bio spojen s plastikom) a to će prekriti boja.
Tablu sam isto malo ošmirglao al canopy još uvijek ne leži dobro, pa ću se s tim morati još poigrati, i hvala još jednom na savjetu!!! _________________ Varaždinec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PELE
 | | Član od: 10 Kol 2008 | | Poruke: 287 | | Mjesto: Pancevo, Srbija |
|
Upisano: Pet Sij 15, 2010 1:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Varaždinec Napisao/la: | | Hvala na savjetima!Taj usisnik je već ošmirglan i sve je glatko i nema nikakvog prijelaza... |
E vidis, to ume da prevari. Stavi maketu pod lampu i pod odredjenim uglom gledaj da li je sve ok...
Inace, ovo odlicno izgleda! Samo napred!
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sneni
|
Upisano: Pet Sij 15, 2010 3:28 pm Naslov poruke: |
|
|
OK, ne vidi se najbolje na slikama pa mi se učinilo... ja sam morao da odšmirglam taj usisnik cijelom dužinom, od prednjeg ruba do spoja, kako bih dobio koliko-toliko pravilan konus, sve u svemu šmirglao sam bar sat vremena, dok mi se ruka nije ukočila
Evo par slika kako je to izgledalo nakon sređivanja:
A finalni rezultat je ovdje:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=14348 _________________ To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Pet Sij 15, 2010 6:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Lepo napredujes malo mi se jedino cini da je sediste jednolicno kokpit je super .Koliko vidim instrumente si farbao ,nisi koristio dekal?Sve u svemu bice lepa maketa ,ja sam jednog takvog uradio pre par meseci i mozda kupim jos jednog ako naletim jer maketa je zaista milina za rad nema previse delova a opet je dosta bogata detaljima.Evo ako sam ja svog uradio ovo ti je cisto radi neke orijentacije i inspiracije(ako radis rusku verziju) posto maketa ipak nije bas profi odradjena.
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=14021 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Varaždinec
|
Upisano: Sub Sij 16, 2010 10:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Nisam htio stavljat dekal jer mi bi mi djelovalo preumjetno pa sam bojao.Sjedište je takvo kakvo je,ipak nisam oko 10 god.maketario pa je ovo zagrijavanje hehe...
Samo da barem djelomično uspijem dobiti migonju kakvi su ova dva ljepotana bit ću presretan!!
uskoro slijede nove fotke........ _________________ Varaždinec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Varaždinec
|
Upisano: Ned Sij 17, 2010 3:33 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo mali napredak,stavio sam primer i napravio preshading.
Malo sam zeznuo na nekim mjestima;preblizu sam špricao primer pa sam morao te dijelove pošmirglat uglavnom su to krila.
Za koji dan ću obojat cijelu maketu sa aluminium metalic,bojat ću kistom jer još nisam nabavio kompresor.Nadam se da će mi dobro ispasti i da će preshading imati kakvog-takvog efekta.
Evo slika...savjeti i kritike dobrodošli!!!
 _________________ Varaždinec |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Sneni
|
Upisano: Ned Sij 17, 2010 6:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro ti ide Ja bih taj usisnik definitivno još odšmirglao. Probaj još malo zagitovati spoj krilo-trup. Što se tiče farbanja, i ja radim kistom i redovno nabacim preshading - e sad, nekad uspije, nekad ne, uvijek postoji mogućnost da ga sljedeći nanos boje razmrlja i razmaže - u tom slučaju bez panike, sljedeći sloj boje će riješiti stvar.
| Citat: | | Za koji dan ću obojat cijelu maketu sa aluminium metalic |
Ako koristiš Revell boje, ja lično nisam radio s njihovim Aluminiumom 99, ali je generalno mišljenje kako je ta boja loša... za tu svrhu je puno bolji Revell 90 Silver. _________________ To Know, To Will, To Dare and To Keep Silent
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|