Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Njemački oklopni vlakovi - POMOČ!!!

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Pet Stu 27, 2009 12:19 am    Naslov poruke: Njemački oklopni vlakovi - POMOČ!!! Citiraj ovaj komentar

Dakle,drugovi pomagajte

Zanimaju me Njemačke oklopni vlakovi,točnije ako netko ima nekoliko linkova,ili pdf knjiga o njima i kako su funkcionirale,bile farbane,gje su korištene,neke karakteristike itd...

Imam nekaj veliko u planu,posebno me zanima BP 44 koji je vozio na liniji Zagreb - Sisak tako da apsolutno svaka pomoč je dobro došla. Što više različitih fotki iz svih kuteva svakog vagona i samoga vlaka (nemora biti baš taj nego opčenito,sumljam da su modificirali za naša područja ratne vlakove )

Ili još bolje,ako ima negdje domača knjiga za nabavit ili ako bog da fotografije tog vlaka koji je bio na liniji Zagreb Sisak (u što sumljam ali Very Happy )

Nadam se iskreno da ću dobiti što više informacija jer jako slabo znam o tome,gotovo ništa. Jedino sam čuo za taj vlak koji je vozio navedenom linijom u NDH

Andrej: poruka promijenjena dana: Ned Stu 29, 2009 2:39 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Pet Stu 27, 2009 12:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sumnjam dovraga, ne sumljam!! Wink

Sorry za OT...

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pet Stu 27, 2009 12:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

http://worldwartwozone.com/forums/land-warfare/7259-eisenbahnpanzerzuge-german-armored-trains-2.html
i stranica prije

http://books.google.hr/books?id=T1HHGU9BpfsC&pg=PA42&lpg=PA42&dq=German+armored+train+BP44&source=bl&ots=52KpyMLtH8&sig=sozGl4KiPg2ZsfXjou27_xNY8Iw&hl=hr&ei=Z6wPS9HjINGC_QaZmKmbBA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=3&ved=0CBQQ6AEwAjgK#v=onepage&q=&f=false

Leo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Dado

Član od: 01 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 28, 2009 11:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nadam se da će pomoći Smile

http://rapidshare.com/files/313298722/Osprey_-_New_Vanguard_140_-_Armored_Trains.pdf
milan

Član od: 22 Svi 2008
Mjesto: Svicarska
PorukaUpisano: Sub Stu 28, 2009 12:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kia

milan: poruka promijenjena dana: Uto Svi 25, 2010 11:56 am; prepravljeno ukupno 4 puta
Natrag na vrh
milan

PorukaUpisano: Sub Stu 28, 2009 12:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nedavno sam citao brosuru o bombardiranju Ploestija,naftnih kompleksa u Rumunjskoj.Dok nisu zauzeli Italiju saveznici, prvenstveno americanci sa B-24 polijetali iz Afrike, prelijetali i Srbiju i pokusali pronaci Ploestije sto u to doba sa stanjem navigaciske tehnike nije bilo tako jednostavno.Zato su se sluzili jednostavnim trikom koji se u Klubskom zrakoplovstvu i danas koristi, letenje po saobracajnicama.Gledali bi da presjeku,naidju na zeljeznicku prugu u blizini i onda po njoj letili do cilja.Do Ploestija su vodile nekoliko pruga i bile su ravne.Jednom kada bi naisli na prugu posade su slijedile istu, spustile se na manju visinu i letjele tako do cilja.
Nijemci nebi bili nijemci, da se nisu dosjetili i na te pruge postavili kamuflirane vlakove naoruzane sa flakovima, 88,40,37 i 20 mm i vozili bi neko vrijeme skupa sa formacijom bombardera i imali su duze vrijeme na raspolaganju da gadjaju zrakoplove nego da su stacionirani.Americanci su imali velike gubitke tako da su morali dio bombi istresti na prugu i isto su djelovali sa mitraljezima iz kupola po vlakovima.Puno posada je iskocilo iznad prostora bivse Yu, odnosno Srbije, i imali su zlatnike i napisanih par rijeci u slucaju zarobljavanja ili prihvacanja od strane Cetnika ili Partizana.Molio bih da li netko ima slike i podatke o tim specijalnim FLAK-vlakovima? Protu-zrakoplovni topovi su bili sakriveni i iznenada otvarali, nesto kao poznati Q-ships na moru.

milan: poruka promijenjena dana: Sub Stu 28, 2009 12:21 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Night Hawk

Član od: 03 Svi 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Stu 28, 2009 12:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo jedne mrcine sa Planetarmora, mozda pomogne:
http://planetarmor.com/forums/showthread.php?t=6573&page=4
Natrag na vrh
milan

PorukaUpisano: Sub Stu 28, 2009 12:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

KIA

milan: poruka promijenjena dana: Uto Svi 25, 2010 11:56 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
milan

PorukaUpisano: Sub Stu 28, 2009 12:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

KIA

milan: poruka promijenjena dana: Uto Svi 25, 2010 11:55 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sub Stu 28, 2009 1:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala vam dečki pomogli ste mi jako puno Very Happy

Koliko knjiga i informacija Shocked

Poslije varaždina ću vam pokazati što mi je u planu Very Happy
Natrag na vrh
Zond

Član od: 25 Sij 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Stu 28, 2009 1:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad se već šakom i kapom dijele informacije, da i ja pridodam skromni doprinos.

Riječ o "radarskim" vlakovima iliti "Nachtjagd-Eisenbahnzuge", također zanimljiva i lagano opskurna tema.

http://www.gyges.dk/Ln%20zbV%202.htm
Natrag na vrh
sponge

Član od: 16 Lis 2009
PorukaUpisano: Sub Stu 28, 2009 5:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Andrej Napisao/la:

Poslije varaždina ću vam pokazati što mi je u planu Very Happy

Da nije Panzercug od Armagedona???

Ma sigurno je, 100%.

Lijep pozdrav.

Sponge
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma