Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Pet Stu 27, 2009 12:19 am Naslov poruke: Njemački oklopni vlakovi - POMOČ!!! |
|
|
Dakle,drugovi pomagajte
Zanimaju me Njemačke oklopni vlakovi,točnije ako netko ima nekoliko linkova,ili pdf knjiga o njima i kako su funkcionirale,bile farbane,gje su korištene,neke karakteristike itd...
Imam nekaj veliko u planu,posebno me zanima BP 44 koji je vozio na liniji Zagreb - Sisak tako da apsolutno svaka pomoč je dobro došla. Što više različitih fotki iz svih kuteva svakog vagona i samoga vlaka (nemora biti baš taj nego opčenito,sumljam da su modificirali za naša područja ratne vlakove )
Ili još bolje,ako ima negdje domača knjiga za nabavit ili ako bog da fotografije tog vlaka koji je bio na liniji Zagreb Sisak (u što sumljam ali )
Nadam se iskreno da ću dobiti što više informacija jer jako slabo znam o tome,gotovo ništa. Jedino sam čuo za taj vlak koji je vozio navedenom linijom u NDH
Andrej: poruka promijenjena dana: Ned Stu 29, 2009 2:39 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Pet Stu 27, 2009 12:25 am Naslov poruke: |
|
|
sumnjam dovraga, ne sumljam!!
Sorry za OT... _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2539 | | Mjesto: Zadar |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dado
 | | Član od: 01 Svi 2009 | | Poruke: 126 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| milan
| | Član od: 22 Svi 2008 | | Poruke: 410 | | Mjesto: Svicarska |
|
Upisano: Sub Stu 28, 2009 12:06 pm Naslov poruke: |
|
|
kia
milan: poruka promijenjena dana: Uto Svi 25, 2010 11:56 am; prepravljeno ukupno 4 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| milan
|
Upisano: Sub Stu 28, 2009 12:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Nedavno sam citao brosuru o bombardiranju Ploestija,naftnih kompleksa u Rumunjskoj.Dok nisu zauzeli Italiju saveznici, prvenstveno americanci sa B-24 polijetali iz Afrike, prelijetali i Srbiju i pokusali pronaci Ploestije sto u to doba sa stanjem navigaciske tehnike nije bilo tako jednostavno.Zato su se sluzili jednostavnim trikom koji se u Klubskom zrakoplovstvu i danas koristi, letenje po saobracajnicama.Gledali bi da presjeku,naidju na zeljeznicku prugu u blizini i onda po njoj letili do cilja.Do Ploestija su vodile nekoliko pruga i bile su ravne.Jednom kada bi naisli na prugu posade su slijedile istu, spustile se na manju visinu i letjele tako do cilja.
Nijemci nebi bili nijemci, da se nisu dosjetili i na te pruge postavili kamuflirane vlakove naoruzane sa flakovima, 88,40,37 i 20 mm i vozili bi neko vrijeme skupa sa formacijom bombardera i imali su duze vrijeme na raspolaganju da gadjaju zrakoplove nego da su stacionirani.Americanci su imali velike gubitke tako da su morali dio bombi istresti na prugu i isto su djelovali sa mitraljezima iz kupola po vlakovima.Puno posada je iskocilo iznad prostora bivse Yu, odnosno Srbije, i imali su zlatnike i napisanih par rijeci u slucaju zarobljavanja ili prihvacanja od strane Cetnika ili Partizana.Molio bih da li netko ima slike i podatke o tim specijalnim FLAK-vlakovima? Protu-zrakoplovni topovi su bili sakriveni i iznenada otvarali, nesto kao poznati Q-ships na moru.

milan: poruka promijenjena dana: Sub Stu 28, 2009 12:21 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Night Hawk
 | | Član od: 03 Svi 2007 | | Poruke: 912 | | Mjesto: Rijeka |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| milan
|
Upisano: Sub Stu 28, 2009 12:31 pm Naslov poruke: |
|
|
KIA
milan: poruka promijenjena dana: Uto Svi 25, 2010 11:56 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| milan
|
Upisano: Sub Stu 28, 2009 12:41 pm Naslov poruke: |
|
|
KIA
milan: poruka promijenjena dana: Uto Svi 25, 2010 11:55 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sub Stu 28, 2009 1:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam dečki pomogli ste mi jako puno
Koliko knjiga i informacija
Poslije varaždina ću vam pokazati što mi je u planu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zond
 | | Član od: 25 Sij 2009 | | Poruke: 429 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 28, 2009 1:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Kad se već šakom i kapom dijele informacije, da i ja pridodam skromni doprinos.
Riječ o "radarskim" vlakovima iliti "Nachtjagd-Eisenbahnzuge", također zanimljiva i lagano opskurna tema.
http://www.gyges.dk/Ln%20zbV%202.htm |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
 | | Član od: 16 Lis 2009 | | Poruke: 316 | |
|
Upisano: Sub Stu 28, 2009 5:23 pm Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: |
Poslije varaždina ću vam pokazati što mi je u planu  |
Da nije Panzercug od Armagedona???
Ma sigurno je, 100%.
Lijep pozdrav.
Sponge |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|