Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Stu 02, 2009 8:39 pm Naslov poruke: |
|
|
kod lakirerskih pistolja to sluzi za mjenjanje protoka zraka (i boje) kroz mlaznicu, znaci reguliranje sirine mlaza, od toga da pistolj sprica u jednu tocku, pa do toga da rasipa pod nekim kutom, u sirinu, ovisi o dizni....
i jedno i drugo ima svoju primjenu, neke stvari moras raditi sa sirim rasipanjem, neke sa uzim....
Dali je to vijak iste namjene na ovom ab-u nemam pojma, ali ako je - to ti je onda to....
jer, kod "standardnog" abea sto je jaci pritisak, to vise boje izlazi povlacenjem trigera, ali ide uvijek u jednu tocku..... s ovim vijkom, mozes na 20 bara (karikirano) samo blago prasiti povrsinu, odnosno dozirati kako ce boja biti rasprsivana po podlozi.....a ne da ti litra boje u sekundi izleti sve u jednu tocku....(opet karikirano).....
zgodna fora, iako bas ne znam gdje bih to upotrijebio.... no, ako je ab vec ima, svakako je zgodan dodatak..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Maverick
| | Član od: 13 Lis 2009 | | Poruke: 25 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Pon Stu 02, 2009 9:01 pm Naslov poruke: |
|
|
| davorac Napisao/la: | | evo i ja sam naručio ovaj AB, nadam se da će stići idući tjedan, i još samo kompresor.. |
Bio je u Metrou komplet kompresor sa airbrushem ali ne znam jel ima još uvijek. Cijena oko 750 kn |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| davorac
| | Član od: 31 Lis 2009 | | Poruke: 14 | |
|
Upisano: Pon Stu 02, 2009 9:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| nekako si razmišljam napravit od aparata za gašenje i motora od frižidera,samo se moram raspitat za sklopku i još neke sitnice! pa kad povučem crtu da vidim dal se isplati, ili otić jednostavno u pevec i i kupit! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| to-mek
 | | Član od: 21 Ožu 2008 | | Poruke: 689 | | Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje |
|
Upisano: Pon Stu 02, 2009 9:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mislim da ti je onda bolje otići po novi kompresor, jer za manje od 700kn imaš kompresor sa većim spremnikom i nema posla oko slaganja. Jedino ako želiš biti "sam svoj majstor". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| davorac
|
Upisano: Pon Stu 02, 2009 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
da i ja mislim, a ovaj će rondat! sačekat ću malo možda naletim negdje na neku akciju  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazzo
 | | Član od: 13 Sij 2006 | | Poruke: 326 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Uto Stu 03, 2009 8:14 am Naslov poruke: |
|
|
moj kompresor ima motor od stare hladnjače (oko 300 l) i aparat za gašenje, kupio sam na ebay-u regulator tlaka, još mi fali tlačna sklopka. trenutno radi bez nje, ali moram paziti i kad mijenjam boju i sl. isključivati kompresor da mi se ne pregrijava. Budući da je ručni rad, materijal koji sam morao kupiti me koštao između 150 i 200 kn sve ostalo sam našao doma. Ukoliko moraš kupovati motor i posudu onda se više isplati kupiti gotov kompresor, ali ako imaš kakav stari koji radi...
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=10868 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Uto Stu 03, 2009 10:53 am Naslov poruke: |
|
|
| davorac Napisao/la: | | nekako si razmišljam napravit od aparata za gašenje i motora od frižidera,samo se moram raspitat za sklopku i još neke sitnice! pa kad povučem crtu da vidim dal se isplati, ili otić jednostavno u pevec i i kupit! | Ako si i malo vican majstorijama slobodno se upusti u samogradnju mene je kostala oko 70€ i masina je necujna
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=13734
Sto se tice sklopke postoji italijanska firma Italtecnica ili nesto slicno ciju sam sklopku koristio i kostala je 9€. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Nixy6000
 | | Član od: 10 Lis 2009 | | Poruke: 97 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Stu 13, 2009 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
| Ja mislin kupit revellov airbrush starter class pa me zanima jel se to isplati(samo stotinjak kuna) i jel triba kupovat jos neke djelove za njega(on nema kompresor al koristi neke boce nekog plina ko je kostaju 50 kn) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Pet Stu 13, 2009 10:13 am Naslov poruke: |
|
|
| Nixy6000 Napisao/la: | | Ja mislin kupit revellov airbrush starter class pa me zanima jel se to isplati(samo stotinjak kuna) i jel triba kupovat jos neke djelove za njega(on nema kompresor al koristi neke boce nekog plina ko je kostaju 50 kn) |
to ti se ne isplati kupovat ustedi 2 soma pa kupi professional i standard kompresor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 13, 2009 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
| Poštar upravo donio moju Vedu, kad uspijem riješiti spoj na kompresor (različita dimenzija navoja) krečem u testiranje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dule
 | | Član od: 12 Sij 2009 | | Poruke: 907 | | Mjesto: Plandiste |
|
Upisano: Pet Stu 13, 2009 6:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: | | Poštar upravo donio moju Vedu, kad uspijem riješiti spoj na kompresor (različita dimenzija navoja) krečem u testiranje. | Joj jedva cekam da isprobas masinu stvarno za taj novac odlicna stvar(eh kad bi kod nas funcionisao Pay pal ) |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| davorac
|
Upisano: Pet Stu 13, 2009 7:41 pm Naslov poruke: |
|
|
došla meni veda danas ali ju neću moć isprobat jer idem radit  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Pet Stu 13, 2009 8:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Stigla i moja, samo mi je neda podvrsta u Rijeci na carini. To samo kod nas ima.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 12:37 am Naslov poruke: |
|
|
| Aranza Napisao/la: | Stigla i moja, samo mi je neda podvrsta u Rijeci na carini. To samo kod nas ima.  |
Cini mi se da je Rijeka po tom pitanju posebna, carine sve sto stigne  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sub Stu 14, 2009 8:48 am Naslov poruke: |
|
|
| Shinobi Napisao/la: |
Cini mi se da je Rijeka po tom pitanju posebna, carine sve sto stigne  |
...sva sreća da imamo isti standard u cijeloj zemlji. Svugdje je isto samo je negdje istije.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|