Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

veda airbrush
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Stu 02, 2009 8:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kod lakirerskih pistolja to sluzi za mjenjanje protoka zraka (i boje) kroz mlaznicu, znaci reguliranje sirine mlaza, od toga da pistolj sprica u jednu tocku, pa do toga da rasipa pod nekim kutom, u sirinu, ovisi o dizni....

i jedno i drugo ima svoju primjenu, neke stvari moras raditi sa sirim rasipanjem, neke sa uzim....

Dali je to vijak iste namjene na ovom ab-u nemam pojma, ali ako je - to ti je onda to....

jer, kod "standardnog" abea sto je jaci pritisak, to vise boje izlazi povlacenjem trigera, ali ide uvijek u jednu tocku..... s ovim vijkom, mozes na 20 bara (karikirano) samo blago prasiti povrsinu, odnosno dozirati kako ce boja biti rasprsivana po podlozi.....a ne da ti litra boje u sekundi izleti sve u jednu tocku....(opet karikirano).....

zgodna fora, iako bas ne znam gdje bih to upotrijebio.... no, ako je ab vec ima, svakako je zgodan dodatak.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Maverick

Član od: 13 Lis 2009
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Pon Stu 02, 2009 9:01 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

davorac Napisao/la:
evo i ja sam naručio ovaj AB, nadam se da će stići idući tjedan, i još samo kompresor..

Bio je u Metrou komplet kompresor sa airbrushem ali ne znam jel ima još uvijek. Cijena oko 750 kn
Natrag na vrh
davorac

Član od: 31 Lis 2009
PorukaUpisano: Pon Stu 02, 2009 9:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nekako si razmišljam napravit od aparata za gašenje i motora od frižidera,samo se moram raspitat za sklopku i još neke sitnice! pa kad povučem crtu da vidim dal se isplati, ili otić jednostavno u pevec i i kupit!
Natrag na vrh
to-mek

Član od: 21 Ožu 2008
Mjesto: Krušljevo Selo, Oroslavje
PorukaUpisano: Pon Stu 02, 2009 9:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mislim da ti je onda bolje otići po novi kompresor, jer za manje od 700kn imaš kompresor sa većim spremnikom i nema posla oko slaganja. Jedino ako želiš biti "sam svoj majstor".
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
davorac

PorukaUpisano: Pon Stu 02, 2009 9:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da i ja mislim, a ovaj će rondat! sačekat ću malo možda naletim negdje na neku akciju Very Happy
Natrag na vrh
Jazzo

Član od: 13 Sij 2006
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Uto Stu 03, 2009 8:14 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

moj kompresor ima motor od stare hladnjače (oko 300 l) i aparat za gašenje, kupio sam na ebay-u regulator tlaka, još mi fali tlačna sklopka. trenutno radi bez nje, ali moram paziti i kad mijenjam boju i sl. isključivati kompresor da mi se ne pregrijava. Budući da je ručni rad, materijal koji sam morao kupiti me koštao između 150 i 200 kn sve ostalo sam našao doma. Ukoliko moraš kupovati motor i posudu onda se više isplati kupiti gotov kompresor, ali ako imaš kakav stari koji radi...
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=10868
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Uto Stu 03, 2009 10:53 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

davorac Napisao/la:
nekako si razmišljam napravit od aparata za gašenje i motora od frižidera,samo se moram raspitat za sklopku i još neke sitnice! pa kad povučem crtu da vidim dal se isplati, ili otić jednostavno u pevec i i kupit!
Ako si i malo vican majstorijama slobodno se upusti u samogradnju mene je kostala oko 70€ i masina je necujna
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=13734
Sto se tice sklopke postoji italijanska firma Italtecnica ili nesto slicno ciju sam sklopku koristio i kostala je 9€.
Natrag na vrh
Nixy6000

Član od: 10 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Stu 13, 2009 10:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja mislin kupit revellov airbrush starter class pa me zanima jel se to isplati(samo stotinjak kuna) i jel triba kupovat jos neke djelove za njega(on nema kompresor al koristi neke boce nekog plina ko je kostaju 50 kn)
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pet Stu 13, 2009 10:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nixy6000 Napisao/la:
Ja mislin kupit revellov airbrush starter class pa me zanima jel se to isplati(samo stotinjak kuna) i jel triba kupovat jos neke djelove za njega(on nema kompresor al koristi neke boce nekog plina ko je kostaju 50 kn)

to ti se ne isplati kupovat ustedi 2 soma pa kupi professional i standard kompresor
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Stu 13, 2009 10:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poštar upravo donio moju Vedu, kad uspijem riješiti spoj na kompresor (različita dimenzija navoja) krečem u testiranje.
Natrag na vrh
dule

Član od: 12 Sij 2009
Mjesto: Plandiste
PorukaUpisano: Pet Stu 13, 2009 6:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:
Poštar upravo donio moju Vedu, kad uspijem riješiti spoj na kompresor (različita dimenzija navoja) krečem u testiranje.
Joj jedva cekam da isprobas masinu stvarno za taj novac odlicna stvar(eh kad bi kod nas funcionisao Pay pal Crying or Very sad )
Natrag na vrh
davorac

PorukaUpisano: Pet Stu 13, 2009 7:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

došla meni veda danas ali ju neću moć isprobat jer idem radit Crying or Very sad
Natrag na vrh
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Pet Stu 13, 2009 8:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Stigla i moja, samo mi je neda podvrsta u Rijeci na carini. To samo kod nas ima. Smijanje

Španac
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Stu 14, 2009 12:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Aranza Napisao/la:
Stigla i moja, samo mi je neda podvrsta u Rijeci na carini. To samo kod nas ima. Smijanje

Cini mi se da je Rijeka po tom pitanju posebna, carine sve sto stigne Laughing
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Stu 14, 2009 8:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shinobi Napisao/la:

Cini mi se da je Rijeka po tom pitanju posebna, carine sve sto stigne Laughing

...sva sreća da imamo isti standard u cijeloj zemlji. Svugdje je isto samo je negdje istije. Wink

Španac
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Airbrush - zračni kist Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Naprijed
Stranica 4/9

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma