Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 10:51 am Naslov poruke: Sherman US Marines Pacific |
|
|
Evo jos jednog projekta kojeg polako privodim kraju... Rijec je o Italerijevom Shermanu 1/35... Sama maketa me nije bas odusevila ali sam imao puno dijelova od drugih Shermana pa sam ih odlucio maksimalno iskoristiti... najbolja stvar je eduardov PE set koji krcat svim i svacim (posebno su korisni ovi metalni kavezi koji su stavljani na shermane da japanci ne bi mogli petljati s minama oko poklopaca ) Cijev topa i mitraljeza su Dragonove, gusjenice su AFV a tekstura je moja samogradnja... falli jos nekoliko detalja pa na bojanje kroz koji dan ili tjedan... komentari dobrodosli
 _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 11:09 am Naslov poruke: |
|
|
Izgleda supač.
Mislim da nema prigovora zasada.
Ti stvrano premašuješ normu  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 11:13 am Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | Izgleda supač.
Mislim da nema prigovora zasada.
Ti stvrano premašuješ normu  |
Alija Sirotanovic is back!!! ha ha cuj krenulo me prije dva mjeseca i jos me drzi... ne zalim se  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 101Airborne
 | | Član od: 18 Svi 2007 | | Poruke: 1430 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 11:20 am Naslov poruke: |
|
|
Uuu, odlično zasad, i ove mreže protiv bombi su dobro ispale! To radiš prema onoj knjizi od Osprey Modelling-a?  _________________
You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 11:48 am Naslov poruke: |
|
|
Na tvom bi mjestu pokušao zamijeniti ove imitacije drvenih daski na bokovima tenka. Sa ovim reljefnim godovima izgledaju vrlo neuvjerljivo. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| von Stuck Administrator
 | | Član od: 08 Lis 2005 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 11:51 am Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Na tvom bi mjestu pokušao zamijeniti ove imitacije drvenih daski na bokovima tenka. Sa ovim reljefnim godovima izgledaju vrlo neuvjerljivo. |
...a da ih možda samo prebrusi tako da ostanu samo tragovi teksture? Ili misliš da teksturu napravi bojom (kistom)? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 11:56 am Naslov poruke: |
|
|
| von Stuck Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | Na tvom bi mjestu pokušao zamijeniti ove imitacije drvenih daski na bokovima tenka. Sa ovim reljefnim godovima izgledaju vrlo neuvjerljivo. |
...a da ih možda samo prebrusi tako da ostanu samo tragovi teksture? Ili misliš da teksturu napravi bojom (kistom)? | Mislim da bi bilo najbolje pokitati, prebrusiti, pa dočarati bojom po sistemu da boja sa uljenim bojama kao uobičajeni efekt drva, ali zelenim tonovima+ponegdje ljuštenje da se ipak vidi drvo. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 11:59 am Naslov poruke: |
|
|
Morm priznati da mi uzivo ne djeluju tak lose... budem vidio kad bacim primer kak ce izgledati ako bude lose lako se to popravi... _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| obrusi ih na glatko, a onda s jako grubim smirglom predji par puta valovito i imas godove.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 12:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| 101Airborne Napisao/la: | Uuu, odlično zasad, i ove mreže protiv bombi su dobro ispale! To radiš prema onoj knjizi od Osprey Modelling-a?  |
ne fotke sam nasao u Concordovoj knjizi US Tank battles in the Pacific... tenk o kojem se radi imao je natpis 'nitemare' na bocnim plocama _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Klodovik
 | | Član od: 08 Sij 2007 | | Poruke: 276 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 1:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vidio ga uživo, i uživao. Još kad legne boja milina. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Predivno, moja omiljena maketa, no ja ću raditi standardni A3, jer sama maketa od Italerija nije ono što bi trebala predstavljati.
Pripazi samo; Dragonova cijev je duža od standardnog topa M3 (40 kalibara) i metalne su (imam ih od više razl. proizvođača) zbilja kraće...sad ne znam iskreno napamet dali je postojala duža inačica istog topa.
Također, rezervni gusjeničji članci na prednjoj ploči teško da mogu biti T62 uzorka.
Rad je predivan, baš uživanje za gledati, malo sam ljubomoran na tvoju volju.
Jeli bilo problema sa AFV gusjenicama? POZZ !
Ps. fora nije u minama, već u katanama; najbizarnija smrt jednog tenkista u Drugom svjetskom ratu vezana je za ubod katanom kroz otvoreni poklopac, nakon čega je Japanca ustrijelio topnik svojim Coltom! Često su vareni čavli ili mreže kako bi se spriječilo pipanje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 2:12 pm Naslov poruke: |
|
|
2 Andro
hvala na konstruktivnim komentarima... kaj se cijevi tice usporedio sam je s onom u kitu i iste su duzine... barem isto izgledaju na fotkama... kaj se tice gusjenica nisu rezervne nego su stavljene kao dodatni oklop... kaj se tice afv gusjenica mogu reci da su odlicne... savrseno su pasale i sve je bilo na mjestu za cca 2 dana rada... kaj se tice cavala vidio sam par slika shermana s njima mislim da su se zvali 'penny nails' i izgledaju ko dikobrazi  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 2:17 pm Naslov poruke: |
|
|
To što je cijev u kitu takva nije neki argument Bez okolišanja, uzbudio si me - daj adresu i poklanjam metalne cijevi za oba Browninga (plus još PE za detaljiranje iste 12,7mm) te za top!
Platiš kavu jednom! Javi se na PM ! Ja toga imam na lopate, a nemam vremena! Joj joj ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sri Ruj 30, 2009 2:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajmo kako je dobar,dobio odmah želju složit shermana  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|