Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Sherman US Marines Pacific
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 10:51 am    Naslov poruke: Sherman US Marines Pacific Citiraj ovaj komentar

Evo jos jednog projekta kojeg polako privodim kraju... Rijec je o Italerijevom Shermanu 1/35... Sama maketa me nije bas odusevila ali sam imao puno dijelova od drugih Shermana pa sam ih odlucio maksimalno iskoristiti... najbolja stvar je eduardov PE set koji krcat svim i svacim (posebno su korisni ovi metalni kavezi koji su stavljani na shermane da japanci ne bi mogli petljati s minama oko poklopaca Very Happy ) Cijev topa i mitraljeza su Dragonove, gusjenice su AFV a tekstura je moja samogradnja... falli jos nekoliko detalja pa na bojanje kroz koji dan ili tjedan... komentari dobrodosli Very Happy

Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bero

Član od: 28 Pro 2008
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 11:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda supač.
Mislim da nema prigovora zasada.
Ti stvrano premašuješ normu Laughing
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 11:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bero Napisao/la:
Izgleda supač.
Mislim da nema prigovora zasada.
Ti stvrano premašuješ normu Laughing

Alija Sirotanovic is back!!! ha ha cuj krenulo me prije dva mjeseca i jos me drzi... ne zalim se Smile
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 11:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uuu, odlično zasad, i ove mreže protiv bombi su dobro ispale! To radiš prema onoj knjizi od Osprey Modelling-a? Very Happy

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 11:48 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na tvom bi mjestu pokušao zamijeniti ove imitacije drvenih daski na bokovima tenka. Sa ovim reljefnim godovima izgledaju vrlo neuvjerljivo.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 11:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Na tvom bi mjestu pokušao zamijeniti ove imitacije drvenih daski na bokovima tenka. Sa ovim reljefnim godovima izgledaju vrlo neuvjerljivo.

...a da ih možda samo prebrusi tako da ostanu samo tragovi teksture? Ili misliš da teksturu napravi bojom (kistom)?
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 11:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

von Stuck Napisao/la:
Grunf Napisao/la:

...a da ih možda samo prebrusi tako da ostanu samo tragovi teksture? Ili misliš da teksturu napravi bojom (kistom)?
Mislim da bi bilo najbolje pokitati, prebrusiti, pa dočarati bojom po sistemu da boja sa uljenim bojama kao uobičajeni efekt drva, ali zelenim tonovima+ponegdje ljuštenje da se ipak vidi drvo.

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 11:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Morm priznati da mi uzivo ne djeluju tak lose... budem vidio kad bacim primer kak ce izgledati ako bude lose lako se to popravi...
slider
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 12:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

obrusi ih na glatko, a onda s jako grubim smirglom predji par puta valovito i imas godove....
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 12:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

101Airborne Napisao/la:
Uuu, odlično zasad, i ove mreže protiv bombi su dobro ispale! To radiš prema onoj knjizi od Osprey Modelling-a? Very Happy

ne fotke sam nasao u Concordovoj knjizi US Tank battles in the Pacific... tenk o kojem se radi imao je natpis 'nitemare' na bocnim plocama
Klodovik

Član od: 08 Sij 2007
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 1:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidio ga uživo, i uživao. Još kad legne boja milina.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
T34
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 2:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Predivno, moja omiljena maketa, no ja ću raditi standardni A3, jer sama maketa od Italerija nije ono što bi trebala predstavljati.
Pripazi samo; Dragonova cijev je duža od standardnog topa M3 (40 kalibara) i metalne su (imam ih od više razl. proizvođača) zbilja kraće...sad ne znam iskreno napamet dali je postojala duža inačica istog topa.
Također, rezervni gusjeničji članci na prednjoj ploči teško da mogu biti T62 uzorka.

Rad je predivan, baš uživanje za gledati, malo sam ljubomoran na tvoju volju. Very Happy
Jeli bilo problema sa AFV gusjenicama? POZZ !

Ps. fora nije u minama, već u katanama; najbizarnija smrt jednog tenkista u Drugom svjetskom ratu vezana je za ubod katanom kroz otvoreni poklopac, nakon čega je Japanca ustrijelio topnik svojim Coltom! Često su vareni čavli ili mreže kako bi se spriječilo pipanje.
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 2:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 Andro
hvala na konstruktivnim komentarima... kaj se cijevi tice usporedio sam je s onom u kitu i iste su duzine... barem isto izgledaju na fotkama... kaj se tice gusjenica nisu rezervne nego su stavljene kao dodatni oklop... kaj se tice afv gusjenica mogu reci da su odlicne... savrseno su pasale i sve je bilo na mjestu za cca 2 dana rada... kaj se tice cavala vidio sam par slika shermana s njima mislim da su se zvali 'penny nails' i izgledaju ko dikobrazi Very Happy
T34
Gost
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 2:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To što je cijev u kitu takva nije neki argument Very Happy Bez okolišanja, uzbudio si me - daj adresu i poklanjam metalne cijevi za oba Browninga (plus još PE za detaljiranje iste 12,7mm) te za top!
Platiš kavu jednom! Javi se na PM ! Ja toga imam na lopate, a nemam vremena! Joj joj !
Natrag na vrh
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sri Ruj 30, 2009 2:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajmo kako je dobar,dobio odmah želju složit shermana Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma