Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 12:16 pm Naslov poruke: F-16C 1/32 Hasegawa - Update 2 |
|
|
Evo, nikako ne mogu docekati da cujem sto viking ima za reci, pa odmah otvaram ovu temu, prve slike ce biti veceras, nadam se da ne smeta....
Dakle, svaki savjet, prijedlog, ideja, bilo sto je dobrodoslo....
Konkretno radit cu ovaj zrakoplov:
Viking> slusam i ucim.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=-
Reaper: poruka promijenjena dana: Ned Sij 10, 2010 12:33 am; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 12:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kak je to veliko reaper? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 12:28 pm Naslov poruke: |
|
|
cca pola metra, rekao bih.... nista extremno, f-16 je mali avioncic.......  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
2 motora, ali samo jedan usisnik - small mouth intake....ali negdje sam pronasao da taj zrakoplov i nije imao big mouth....ako je, e onda ja imam problem, jer to u resinu vise nigdje nema za nabaviti..... eventualno ebay..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 12:37 pm Naslov poruke: |
|
|
taj sa veci usisnik ima jaci motor i vece tockove i poklopce iste.tako da pripazi sta je kako je.ako nista drugo uvek mozes da uradis americki agresor sa aljaske taj mislim da je block 30 _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 12:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala dragane..... pripazit cu, koliko bude moguce, zato sam i rekao da ce mi trebati vasa pomoc.... ali biti ce ovaj i nijedan drugi.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | 2 motora, ali samo jedan usisnik - small mouth intake....ali negdje sam pronasao da taj zrakoplov i nije imao big mouth....ako je, e onda ja imam problem, jer to u resinu vise nigdje nema za nabaviti..... eventualno ebay..... |
ne ovaj ima veliki! ima tih blockova 30 i sa malim ali ovaj je veliki: zato jer ima ovu kosu liniju koja spaja trup i usisnik (gdje su otvori iznad usisnika)
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 1:03 pm Naslov poruke: |
|
|
bojim se da ovo nisam skuzio, mozes malo pojasniti na sto mislis? na onu pregradu unutar usisnika? "crtu" onu, sto bi se reklo? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 1:04 pm Naslov poruke: |
|
|
To ti je ovakav blk30. Ne znam da li ovaj tvoj ima ove ploče za ojačanja - vjerojatno ima i mislim da je bigmouther (a to ti je u biti problem)
Inače - ovi grčki su jako zmazani, no razlog tome nije to što se slabo peru, nego zato što su prešpricani staklenim lakom (nešto slično brusnom papiru, samo prozirno) koji služi smanjenju radarskog odraza sa kojeg se ne može skinuti prljavština. Zbog toga bi finish trebao biti dosta mat - barem tako predlažu grčki maketari. Zmazanoću nemoj samo forsirati oko panela, nego je treba malo vjernije napraviti - po gaznim površinama i slično.
Daj izvuci sedrijski broj od ovog kojeg radiš, pa se može više saznati. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 1:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo, našao sam ja...
Unit: 346 Mira 'Jason', 110 PM
Serial: 136 (s/n.88-0136, c/n.2Y-27)
Larissa, 1995. The aircraft wore special painting scheme in honour of 15th anniversary of F-16 service in 346 Mira and 40000 flying hours.
http://www.f-16.net/aircraft-database/F-16/airframe-profile/2594/
Probam saznati više _________________ paulusvictor
0viking0: poruka promijenjena dana: Čet Ruj 24, 2009 1:09 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 1:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Viking> znaci, big mouth je..... e sad, imas li kakav prijedlog kako da to rijesim, posto to nemam u kutiji?
Na netu sam pronasao par odlicno napravljenih primjeraka, pa ako nebude islo drugacije, usporedjivati cu s njima...... znam da to nije najsretnije rjesenje, ali eto..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 1:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | Viking> znaci, big mouth je..... e sad, imas li kakav prijedlog kako da to rijesim, posto to nemam u kutiji?
Na netu sam pronasao par odlicno napravljenih primjeraka, pa ako nebude islo drugacije, usporedjivati cu s njima...... znam da to nije najsretnije rjesenje, ali eto..... |
Nemam prijedlog osim da probaš naći nešto od Aftermarketa. Iako ne izgleda komplicirano, u biti dosta je zeznuto i ne bih ti preporučio da to ideš sam raditi.
Ja bi na tvom mjestu odustao i išao raditi neki drugi, a za ovog bih nabavio Tamiyu Al to sam samo ja.
 _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
|
Upisano: Čet Ruj 24, 2009 1:13 pm Naslov poruke: |
|
|
| dragan_mig31 Napisao/la: | taj sa veci usisnik ima jaci motor i vece tockove i poklopce iste.tako da pripazi sta je kako je.ako nista drugo uvek mozes da uradis americki agresor sa aljaske taj mislim da je block 30 |
ne ovaj nema veće točkove, i bulged main doors, zato jer je block 30, a tek od blocka 40/42 CG (koji imaju veću uzletnu masu) imaju veće točkove, mogućnost nošenja lantrina, ojačani stajni trap i svjetla na poklopcu nosne noge.
Danas svi američki block 30 i 25 su prošli modernizaciju i mogu nositi sve podvjenike i imaju bird slicere, kao i blockovi 50 i 52 osim blockova 40/42 koji ih neće dobiti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|