Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F-16C 1/32 Hasegawa - Update 2
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 12:16 pm    Naslov poruke: F-16C 1/32 Hasegawa - Update 2 Citiraj ovaj komentar

Evo, nikako ne mogu docekati da cujem sto viking ima za reci, pa odmah otvaram ovu temu, prve slike ce biti veceras, nadam se da ne smeta....

Dakle, svaki savjet, prijedlog, ideja, bilo sto je dobrodoslo....

Konkretno radit cu ovaj zrakoplov:

Viking> slusam i ucim..... Wink

-=Für immer Minderheiten=-

Reaper: poruka promijenjena dana: Ned Sij 10, 2010 12:33 am; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 12:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kak je to veliko reaper?
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 12:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

cca pola metra, rekao bih.... nista extremno, f-16 je mali avioncic....... Wink

Natrag na vrh
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 12:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovako na prvi ppogled: kućište padobrana, sa antenama, kotači dalje nevidim previše, veliki usisnik i jači motor imaš u kutiji ( jel imaju 2 usisnika? i 2 auspuha?)

koji je broj aviona? to je 346 eskadrila.

http://www.f-16.net/aircraft-database/F-16/airframe-profile/2594/
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 12:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

opako Smile
Reaper

PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 12:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 motora, ali samo jedan usisnik - small mouth intake....ali negdje sam pronasao da taj zrakoplov i nije imao big mouth....ako je, e onda ja imam problem, jer to u resinu vise nigdje nema za nabaviti..... eventualno ebay.....

Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 12:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

taj sa veci usisnik ima jaci motor i vece tockove i poklopce iste.tako da pripazi sta je kako je.ako nista drugo uvek mozes da uradis americki agresor sa aljaske Very Happy taj mislim da je block 30
Reaper

PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 12:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala dragane..... pripazit cu, koliko bude moguce, zato sam i rekao da ce mi trebati vasa pomoc.... ali biti ce ovaj i nijedan drugi..... Wink

Natrag na vrh
mariok

PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 12:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
2 motora, ali samo jedan usisnik - small mouth intake....ali negdje sam pronasao da taj zrakoplov i nije imao big mouth....ako je, e onda ja imam problem, jer to u resinu vise nigdje nema za nabaviti..... eventualno ebay.....

ne ovaj ima veliki! ima tih blockova 30 i sa malim ali ovaj je veliki: zato jer ima ovu kosu liniju koja spaja trup i usisnik (gdje su otvori iznad usisnika)

Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 1:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bojim se da ovo nisam skuzio, mozes malo pojasniti na sto mislis? na onu pregradu unutar usisnika? "crtu" onu, sto bi se reklo?

Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 1:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

To ti je ovakav blk30. Ne znam da li ovaj tvoj ima ove ploče za ojačanja - vjerojatno ima i mislim da je bigmouther (a to ti je u biti problem)

Inače - ovi grčki su jako zmazani, no razlog tome nije to što se slabo peru, nego zato što su prešpricani staklenim lakom (nešto slično brusnom papiru, samo prozirno) koji služi smanjenju radarskog odraza sa kojeg se ne može skinuti prljavština. Zbog toga bi finish trebao biti dosta mat - barem tako predlažu grčki maketari. Zmazanoću nemoj samo forsirati oko panela, nego je treba malo vjernije napraviti - po gaznim površinama i slično.

Daj izvuci sedrijski broj od ovog kojeg radiš, pa se može više saznati.
0viking0
Moderator
PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 1:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, našao sam ja...

Unit: 346 Mira 'Jason', 110 PM
Serial: 136 (s/n.88-0136, c/n.2Y-27)
Larissa, 1995. The aircraft wore special painting scheme in honour of 15th anniversary of F-16 service in 346 Mira and 40000 flying hours.

http://www.f-16.net/aircraft-database/F-16/airframe-profile/2594/

Probam saznati više

0viking0: poruka promijenjena dana: Čet Ruj 24, 2009 1:09 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Reaper

PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 1:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Viking> znaci, big mouth je..... e sad, imas li kakav prijedlog kako da to rijesim, posto to nemam u kutiji?

Na netu sam pronasao par odlicno napravljenih primjeraka, pa ako nebude islo drugacije, usporedjivati cu s njima...... znam da to nije najsretnije rjesenje, ali eto.....

Natrag na vrh
0viking0
Moderator
PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 1:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
Viking> znaci, big mouth je..... e sad, imas li kakav prijedlog kako da to rijesim, posto to nemam u kutiji?

Na netu sam pronasao par odlicno napravljenih primjeraka, pa ako nebude islo drugacije, usporedjivati cu s njima...... znam da to nije najsretnije rjesenje, ali eto.....

Nemam prijedlog osim da probaš naći nešto od Aftermarketa. Iako ne izgleda komplicirano, u biti dosta je zeznuto i ne bih ti preporučio da to ideš sam raditi.

Ja bi na tvom mjestu odustao i išao raditi neki drugi, a za ovog bih nabavio Tamiyu Smile Al to sam samo ja.

mariok

PorukaUpisano: Čet Ruj 24, 2009 1:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dragan_mig31 Napisao/la:
taj sa veci usisnik ima jaci motor i vece tockove i poklopce iste.tako da pripazi sta je kako je.ako nista drugo uvek mozes da uradis americki agresor sa aljaske Very Happy taj mislim da je block 30

ne ovaj nema veće točkove, i bulged main doors, zato jer je block 30, a tek od blocka 40/42 CG (koji imaju veću uzletnu masu) imaju veće točkove, mogućnost nošenja lantrina, ojačani stajni trap i svjetla na poklopcu nosne noge.

Danas svi američki block 30 i 25 su prošli modernizaciju i mogu nositi sve podvjenike i imaju bird slicere, kao i blockovi 50 i 52 osim blockova 40/42 koji ih neće dobiti.
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 1/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma