Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 2:18 pm Naslov poruke: F6F-3 Hellcat Tamiya/Italeri 1:72 |
|
|
Evo napokon gotov. Maketa je prepakirani Italeri. Bojana WEM-ovim bijama, washana uljima i malo pigmenti. Cockpit je resinski Airesov, jer je onaj koji se dobi s maketom neupotrebljiv. Korišteno je i nešto PE dijelova iz seta za Academyjevu maketu, kao naprimjer wheelbayevi koji su potpuno izrezani i stavljeni metalni. Ispravljeno je oko 95% krivo pozicioniranih panela, ispravljen položaj leđne antene.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Aranza
 | | Član od: 25 Lis 2007 | | Poruke: 3458 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 2:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Isplatio se krvav trud. Jako mi se sviđa.  _________________
Španac |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 3:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Izvrstan  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5420 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 8:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobar, dobar , sviđa mi se kak ti je ispala shema.
I mene čeka taj italerijev.... Znači na njemu ima dosta ispravljanja i rada .... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 9:24 pm Naslov poruke: |
|
|
odlicno, jako lijep rad....sad mozda ispadnem bedast, al kaj ne bi na repu zakrilca trebala bit jedno gore a drugo dole?  _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 9:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | sad mozda ispadnem bedast, al kaj ne bi na repu zakrilca trebala bit jedno gore a drugo dole? |
Zakrilca na repu su kormila visine pa se pomiču gore-dolje oba dva zajedno, a na prednjim krilima ona vanjska krilca se okreču jedno kontra od drugog jer to naginje avion na lijevu ili desnu stranu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 10:12 pm Naslov poruke: |
|
|
aha....a kak stoje kad je avion na stajanci?oba prema dolje il jedno gore jedno dolje? _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 10:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | a kak stoje kad je avion na stajanci?oba prema dolje il jedno gore jedno dolje? |
Jedno gore, drugo dolje. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 10:40 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovaj projekt je u početku više sličio na zidariju a na kraju je ispala super maketa.Gledam je već sat vremena i nikako se ne mogu oteti dojmu da je 1/48.Detalji i wassh su je totalno oživjeli.
Kad bi sam uspio napraviti takvu maketu možda bi pokušao ubiti malo ovu crvenu boju ,pre ćista mi je u odnosu na ostatak,al to je više pitanje ukusa. Da je veće mjerilo spomenuo bi žicu antene ,ali ovdeje oslonjena na dva nježna stupića pa me strah i pomislit što bi se dogodijo kad bi je pokušao nategnut.
Ovo je zbilja prdivan rad. _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 10:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je ovo odlično, šporki stari gad
Jedino mi upadaju u oći snježno čisti usisnici, ja bi to malo zatamnio, zaprljo, bacio u sjenu, da dobiju "dubinu"...
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 10:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Opasno dobro!
Svaka cast! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Sub Jul 04, 2009 11:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Iwtcha Napisao/la: | | Citat: | | a kak stoje kad je avion na stajanci?oba prema dolje il jedno gore jedno dolje? |
Jedno gore, drugo dolje. |
Ne valja generalizirat, neki avioni se vrlo rijetko do nikada ne vide sa spuštenim horizontalcima na zemlji, sve zavisi od zrakoplova i načina na koji su izvedene komande. Dakle moguće je da su na zemlji i oba ravno
U svakom slučaju ako se zakreću kormila smjera i dubine, valja postaviti i palicu/papućice u odgovarajući položaj. Ja sam ovo naućio na teži naćin (neki od vas znaju )
Pozdrav ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
|
Upisano: Ned Jul 05, 2009 10:11 am Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Da je veće mjerilo spomenuo bi žicu antene |
Tri puta mi je pucala žica a jednom mi je otpao nosač antene na horizontalcu, pa sam za sada ostavio ovako. Zasigurno ću mu napravit novu antenu, al kad se malo odmorim od njega.
| Citat: | | Jedino mi upadaju u oći snježno čisti usisnici, |
I to će doči na red. Pripremam mu podlogu i pilota, tako da će bit još sitnih poravaka i na avionu.
Drago mi je eda vam se sviđa, jer ja sam stvarno zadovoljan.
| Citat: | | Ne valja generalizirat, neki avioni se vrlo rijetko do nikada ne vide sa spuštenim horizontalcima na zemlji, sve zavisi od zrakoplova i načina na koji su izvedene komande. Dakle moguće je da su na zemlji i oba ravno |
Ma na večini fotografija , upravljačke površine na avionima su u nultom položaju. Imam jednu fotografiju gdje je vertikalac podignut prema gore, što se protivi gravitaciji, imam i fotografiju Me 163 Kometa kako su mu eleroni pomaknuti gore-dolje nakon sljetanja, ali to su samo iznimke. Ali ovako maketa dobije malo na živosti.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|