Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

F6F-3 Hellcat Tamiya/Italeri 1:72
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 2:18 pm    Naslov poruke: F6F-3 Hellcat Tamiya/Italeri 1:72 Citiraj ovaj komentar

Evo napokon gotov. Maketa je prepakirani Italeri. Bojana WEM-ovim bijama, washana uljima i malo pigmenti. Cockpit je resinski Airesov, jer je onaj koji se dobi s maketom neupotrebljiv. Korišteno je i nešto PE dijelova iz seta za Academyjevu maketu, kao naprimjer wheelbayevi koji su potpuno izrezani i stavljeni metalni. Ispravljeno je oko 95% krivo pozicioniranih panela, ispravljen položaj leđne antene.

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Aranza

Član od: 25 Lis 2007
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 2:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Isplatio se krvav trud. Jako mi se sviđa. Wink

Španac
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail MSN Messenger
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 3:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrstan Smile Smile
Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 5:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shocked Shocked jako dobro Smile
Poky

Član od: 16 Lis 2005
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 8:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobar, dobar Smile , sviđa mi se kak ti je ispala shema.
I mene čeka taj italerijev.... Znači na njemu ima dosta ispravljanja i rada Crying or Very sad ....
torax

Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 9:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

odlicno, jako lijep rad....sad mozda ispadnem bedast, al kaj ne bi na repu zakrilca trebala bit jedno gore a drugo dole? Embarassed
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 9:30 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
odlicno, jako lijep rad....sad mozda ispadnem bedast, al kaj ne bi na repu zakrilca trebala bit jedno gore a drugo dole? Embarassed

brzo reci da si se zeza da te ne uhitu u đir
Iwtcha

PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 9:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
sad mozda ispadnem bedast, al kaj ne bi na repu zakrilca trebala bit jedno gore a drugo dole?

Zakrilca na repu su kormila visine pa se pomiču gore-dolje oba dva zajedno, a na prednjim krilima ona vanjska krilca se okreču jedno kontra od drugog jer to naginje avion na lijevu ili desnu stranu.
Natrag na vrh
torax

Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 10:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

aha....a kak stoje kad je avion na stajanci?oba prema dolje il jedno gore jedno dolje?
Iwtcha

PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 10:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
a kak stoje kad je avion na stajanci?oba prema dolje il jedno gore jedno dolje?

Jedno gore, drugo dolje.
Natrag na vrh
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 10:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaj projekt je u početku više sličio na zidariju a na kraju je ispala super maketa.Gledam je već sat vremena i nikako se ne mogu oteti dojmu da je 1/48.Detalji i wassh su je totalno oživjeli.
Kad bi sam uspio napraviti takvu maketu možda bi pokušao ubiti malo ovu crvenu boju ,pre ćista mi je u odnosu na ostatak,al to je više pitanje ukusa. Da je veće mjerilo spomenuo bi žicu antene ,ali ovdeje oslonjena na dva nježna stupića pa me strah i pomislit što bi se dogodijo kad bi je pokušao nategnut.
Ovo je zbilja prdivan rad.Klanjanje
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 10:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je ovo odlično, šporki stari gad Wink
Jedino mi upadaju u oći snježno čisti usisnici, ja bi to malo zatamnio, zaprljo, bacio u sjenu, da dobiju "dubinu"...

Pozdrav !
Natrag na vrh
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 10:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Opasno dobro!
Svaka cast!
Natrag na vrh
darko

Član od: 10 Ruj 2006
Mjesto: Daruvar
PorukaUpisano: Sub Jul 04, 2009 11:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Iwtcha Napisao/la:
Citat:
a kak stoje kad je avion na stajanci?oba prema dolje il jedno gore jedno dolje?

Jedno gore, drugo dolje.

Ne valja generalizirat, neki avioni se vrlo rijetko do nikada ne vide sa spuštenim horizontalcima na zemlji, sve zavisi od zrakoplova i načina na koji su izvedene komande. Dakle moguće je da su na zemlji i oba ravno Wink
U svakom slučaju ako se zakreću kormila smjera i dubine, valja postaviti i palicu/papućice u odgovarajući položaj. Ja sam ovo naućio na teži naćin (neki od vas znaju Laughing Laughing Laughing )

Pozdrav !
Natrag na vrh
Iwtcha

PorukaUpisano: Ned Jul 05, 2009 10:11 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
Da je veće mjerilo spomenuo bi žicu antene

Tri puta mi je pucala žica a jednom mi je otpao nosač antene na horizontalcu, pa sam za sada ostavio ovako. Zasigurno ću mu napravit novu antenu, al kad se malo odmorim od njega.

Citat:
Jedino mi upadaju u oći snježno čisti usisnici,

I to će doči na red. Pripremam mu podlogu i pilota, tako da će bit još sitnih poravaka i na avionu.

Drago mi je eda vam se sviđa, jer ja sam stvarno zadovoljan.

Citat:
Ne valja generalizirat, neki avioni se vrlo rijetko do nikada ne vide sa spuštenim horizontalcima na zemlji, sve zavisi od zrakoplova i načina na koji su izvedene komande. Dakle moguće je da su na zemlji i oba ravno

Ma na večini fotografija , upravljačke površine na avionima su u nultom položaju. Imam jednu fotografiju gdje je vertikalac podignut prema gore, što se protivi gravitaciji, imam i fotografiju Me 163 Kometa kako su mu eleroni pomaknuti gore-dolje nakon sljetanja, ali to su samo iznimke. Ali ovako maketa dobije malo na živosti. Very Happy
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma