Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Tiger I Normandija 1/48

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 1:56 am    Naslov poruke: Tiger I Normandija 1/48 Citiraj ovaj komentar

Evo ga,vidim da se žale ljudi da je sekcija sa završenim maketa premala pa evo da je popunim sa nekim mojim radovima Very Happy

U kombinaciji sa velikim bratom.Ima vidnim grešaka ali jbga,naučit ću Smile
Samo malo o samoj maketi.Detalji,zimmerit odlični,sve se jako dobro sklapa,ali deklai su blagu užaš.Jedva sam uspio ove križeve staviti ali brojke su neki drugi decali.Dusjenice su ok samo kaj sam ja naviknut na tamiyine pa isam misli da će mi se sa maketarskim lijepilom otopit pa je super lijepilo malo popravilo situaciju

Sve u svemu presretan sam sa radom,a to je najbitnije Wink

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 2:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve u svemu, nije lose Wink .....jel mi se to samo cini il je na manjem tigru iza gusjenica vata Question ...kasno je pa mozda krivo vidim Very Happy ....kak si na vecem radio filter?
Andrej

PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 2:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
sve u svemu, nije lose Wink .....jel mi se to samo cini il je na manjem tigru iza gusjenica vata Question ...kasno je pa mozda krivo vidim Very Happy ....kak si na vecem radio filter?
jeste vata je,zasada.

Na oba sam boju ubio sa razrijeđenom slikarskom bojom raw umber koju sam preko cijele makete razmazao Wink
Natrag na vrh
Luftwaffe

Član od: 19 Lip 2008
Mjesto: Beograd
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 1:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lepo!
Natrag na vrh
Iwtcha

Član od: 24 Kol 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 4:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ljepi mališa Very Happy
Natrag na vrh
torax

Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 7:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hm, a zakaj je vata na tenku?
Andrej

PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 7:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
hm, a zakaj je vata na tenku?
da stavi gusjenice u prirodni položaj,kada će mi se dat,fiksirat ću gusjenice sa superljepilom
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 8:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bolje ti je umetnuti komadiće okvira, nakon nekog vremena vinil će se zadržati u tom obliku.
Ja npr. kod podvozja kao na T-34, ili bilo kojem gdje gornji dio gusjenice slobodno visi, ostavim zauvijek na prvom i zadnjem putnom kotaču dva konusna komadića sprue obojana u najcrnju nijansu mat crne...i osim ako ih ne tražiš pogledom ne vide se...a gusjenice lijepo legnu. Za kućnu upotrebu sasvim OK rješenje.

Tiger je čisto OK Very Happy
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 10:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

T34 Napisao/la:

Ja npr. kod podvozja kao na T-34, ili bilo kojem gdje gornji dio gusjenice slobodno visi, ostavim zauvijek na prvom i zadnjem putnom kotaču dva konusna komadića sprue obojana u najcrnju nijansu mat crne...i osim ako ih ne tražiš pogledom ne vide se...a gusjenice lijepo legnu. Za kućnu upotrebu sasvim OK rješenje.

Možeš ovo malo pobliže pojasnit, i potkrijepit kojom fotkom!
Upravo se spremam uhvatit u koštac sa Zvezdinim vinilkama, pa je svaki trik iz rukava dobro došao. Wink
T34
Gost
PorukaUpisano: Sub Pro 13, 2008 11:50 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma nije nikakav trik Very Happy dapače na jedan je način nerealan...komadić sprue - kod T-34 (pretpostavljam da njega imaš) naprijed između ljenjivca i prvog putnog kotača umetneš komadić okvira, tako da nalegne ispod branika svega do polovice širine gusjenice - ovisno o osvjetljenju i kutu gledanja jedva se, ako i uopće vidi.
Između zadnjeg putnog kotača i pogonskog kotača ide malo deblji komadić okvira. Kraj koji ide prema van zašiljim konusno i čitav komadić obojam mat crnom, te namještam po potrebi dok gusjenice ne legnu barem prihvatljivo dobro.
Zvezdin vinil slabo hvata ijedno ljepilo a i ne volim dodatan nered...

Ps. mislim da imam viška Tamiya vinila pa ti pogledam i javim...

Andrej oprosti na off topic
Very Happy
Natrag na vrh
Poky

Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Pro 15, 2008 2:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepe makete, dobro napravljene, a što se tiće nalijeganja gusjenica na gornje kotačei "prirodnog" višenja,ovo što govori T-34 je jedno od najboljih riješenja, ja to riješavan tako da namažem gornji dio kotača super ljepilom ,stisnem gusjenicu i onda između nje i gornjeg djela trupa uglavim neki prigodan prednet. Nakon pol sata-sat izvadim predmet ,a gusjenice ostaju zaljepljene.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma