Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 1:56 am Naslov poruke: Tiger I Normandija 1/48 |
|
|
Evo ga,vidim da se žale ljudi da je sekcija sa završenim maketa premala pa evo da je popunim sa nekim mojim radovima
U kombinaciji sa velikim bratom.Ima vidnim grešaka ali jbga,naučit ću
Samo malo o samoj maketi.Detalji,zimmerit odlični,sve se jako dobro sklapa,ali deklai su blagu užaš.Jedva sam uspio ove križeve staviti ali brojke su neki drugi decali.Dusjenice su ok samo kaj sam ja naviknut na tamiyine pa isam misli da će mi se sa maketarskim lijepilom otopit pa je super lijepilo malo popravilo situaciju
Sve u svemu presretan sam sa radom,a to je najbitnije
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 2:52 am Naslov poruke: |
|
|
sve u svemu, nije lose .....jel mi se to samo cini il je na manjem tigru iza gusjenica vata ...kasno je pa mozda krivo vidim ....kak si na vecem radio filter? _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 2:56 am Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | sve u svemu, nije lose .....jel mi se to samo cini il je na manjem tigru iza gusjenica vata ...kasno je pa mozda krivo vidim ....kak si na vecem radio filter? | jeste vata je,zasada.
Na oba sam boju ubio sa razrijeđenom slikarskom bojom raw umber koju sam preko cijele makete razmazao  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Luftwaffe
 | | Član od: 19 Lip 2008 | | Poruke: 873 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 1:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Lepo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 4:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Ljepi mališa  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 7:11 pm Naslov poruke: |
|
|
hm, a zakaj je vata na tenku? _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 7:44 pm Naslov poruke: |
|
|
| torax Napisao/la: | | hm, a zakaj je vata na tenku? | da stavi gusjenice u prirodni položaj,kada će mi se dat,fiksirat ću gusjenice sa superljepilom |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 8:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Bolje ti je umetnuti komadiće okvira, nakon nekog vremena vinil će se zadržati u tom obliku.
Ja npr. kod podvozja kao na T-34, ili bilo kojem gdje gornji dio gusjenice slobodno visi, ostavim zauvijek na prvom i zadnjem putnom kotaču dva konusna komadića sprue obojana u najcrnju nijansu mat crne...i osim ako ih ne tražiš pogledom ne vide se...a gusjenice lijepo legnu. Za kućnu upotrebu sasvim OK rješenje.
Tiger je čisto OK  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 10:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| T34 Napisao/la: |
Ja npr. kod podvozja kao na T-34, ili bilo kojem gdje gornji dio gusjenice slobodno visi, ostavim zauvijek na prvom i zadnjem putnom kotaču dva konusna komadića sprue obojana u najcrnju nijansu mat crne...i osim ako ih ne tražiš pogledom ne vide se...a gusjenice lijepo legnu. Za kućnu upotrebu sasvim OK rješenje.
|
Možeš ovo malo pobliže pojasnit, i potkrijepit kojom fotkom!
Upravo se spremam uhvatit u koštac sa Zvezdinim vinilkama, pa je svaki trik iz rukava dobro došao.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sub Pro 13, 2008 11:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma nije nikakav trik dapače na jedan je način nerealan...komadić sprue - kod T-34 (pretpostavljam da njega imaš) naprijed između ljenjivca i prvog putnog kotača umetneš komadić okvira, tako da nalegne ispod branika svega do polovice širine gusjenice - ovisno o osvjetljenju i kutu gledanja jedva se, ako i uopće vidi.
Između zadnjeg putnog kotača i pogonskog kotača ide malo deblji komadić okvira. Kraj koji ide prema van zašiljim konusno i čitav komadić obojam mat crnom, te namještam po potrebi dok gusjenice ne legnu barem prihvatljivo dobro.
Zvezdin vinil slabo hvata ijedno ljepilo a i ne volim dodatan nered...
Ps. mislim da imam viška Tamiya vinila pa ti pogledam i javim...
Andrej oprosti na off topic
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5417 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 15, 2008 2:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Lijepe makete, dobro napravljene, a što se tiće nalijeganja gusjenica na gornje kotačei "prirodnog" višenja,ovo što govori T-34 je jedno od najboljih riješenja, ja to riješavan tako da namažem gornji dio kotača super ljepilom ,stisnem gusjenicu i onda između nje i gornjeg djela trupa uglavim neki prigodan prednet. Nakon pol sata-sat izvadim predmet ,a gusjenice ostaju zaljepljene. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|