Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Tomi
| | Član od: 25 Stu 2008 | | Poruke: 284 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 04, 2008 11:25 am Naslov poruke: |
|
|
| Ukratko kupi brush jer nevalja sa kistom raditi 1:72 sve ispada predebelo nadalje polako slaži maketu imaš puno grešaka koje si napravio u nepotrebnoj žurbi maketu moraš pomalo raditi to joj i je smisao da se izguštaš a ne nešto na brzinu pa brzo fotke na forum...Također maketu radi u kirurškim (gumenim) rukavicama jer imaš dosta otisaka prstiju.Ako nemaš aluminijsku cijev (što toplo preporučam da nabaviš za svaku maketu koju misliš raditi) plastičnu moraš prvo pokitati i pobrusiti na spojevima prije nego ju staviš na postolje.Nadalje kupi neki ful tanki kist da možeš bojati gumene obloge kotaća na svim tenkovima neovisno sada od njemačkih tenkova.Ja za gusjenice koristim antrazit boju pa ju drybrusham sa srebrnom ove tvoje ful srebrne baš mi i neidu nekako.Eto to ti je to ako to poboljšaš radovi će ti biti super. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 04, 2008 12:55 pm Naslov poruke: |
|
|
i imas pinmarkove na par mjesta...to isto probaj maknut ubuduce....slazem se da ti treba airbrush...ak nisi pri novcima, ko ja trenutacno , kupi si barem revellov starter set....jeftin je, nije bas nekaj, al je dobra odskocna daska za kvalitetnije AB-ove.....ja sam svog hummela radio sa starterom.....nije extra al nije ni za bacit
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=9846 _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlajo Pula
 | | Član od: 15 Stu 2008 | | Poruke: 20 | | Mjesto: Pula,Hrvatska |
|
Upisano: Čet Pro 04, 2008 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
jako ti je lijepo ispao...nego jedno pitanje s čim si ga bojao?? _________________ Želimo vidjeti Ivu Sanadera u igri Trenutak Istine!!! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomi
| | Član od: 25 Stu 2008 | | Poruke: 284 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 04, 2008 3:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| pa da tvoj je super ali detalje na 72 je teško napraviti.na 35 je to lakše raditi.Kaj mi sve treba za airbrush? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Pro 04, 2008 4:00 pm Naslov poruke: |
|
|
treba ti airbrush, dakle zracni kist (dakle oko 100eura) onda neki kompresor, koji ne mora bit onaj obicni sta ima 96 dBa, nego neki membranski...ovisi koji i gdje kupit oko 1500-2000kn.... _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| torax
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 2398 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Pro 04, 2008 4:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Tomi Napisao/la: | | pa da tvoj je super ali detalje na 72 je teško napraviti.na 35 je to lakše raditi.Kaj mi sve treba za airbrush? |
ma znam da je tesko slozit maketu u 72-ci da ima detalja ko 35-ica, ovaj link sam ti stavio da vidis kak izgleda kad je maketa bojana revell starterom...a cuj, revell starter dobije ja mislim za 100 kuna ili tak nekaj + jos oko stotke za bocu potisnog plina...svi tu ce ti rec da revel starter ne valja...i bit ce u pravu ....al je najeftinija opcija i ok je za pocetak....pogledaj su na siteu od chipoteke kolko kaj dode, oni to drze...ak imas para onda si kupi pravi AB....al onda ti ne gine minimalno 2000 kuna... _________________ "Es gibt keine verzweifelten Lagen, es gibt nur verzweifelte Menschen". |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Uto Pro 16, 2008 11:51 pm Naslov poruke: |
|
|
Ne bih se slozio da kist ne valja za oklop. Doduse airbrush je puno puno jednostavniji i laksi nacin za bojanje.
Kod bojanja kistom treba pripaziti na gustocu boje, na ovoj tvojoj maketi boja mi se cini jako gustom tako da potezi kista ostavljaju trag. Kod bojanja kistom u osnovnu boju fora je napravit efekat kistom koji je tvrd( za drybrush) tako da "pikaš" po maketi kistom ali sa malom kolicinom boje na njemu tako da se dobije dojam sitne teksture pjeskarenja sto izgleda barem meni jako dobro...
Airbrushem mozes nabacit temelj boju i osnovnu boju, napravit dobru kamuflazu( tesko je dosta izvesti kistom meke prijelaze u kamuflazi, neki tvrde da je to ne moguce ali se ne bih slozio sa time) ali kist ce ti i dalje sluzit za hrpu drugih efekata.
Inace probaj ovu svoju maketu zaprljat, drybrushat i washat pa ce puno bolje izgledati iako je boja nanesena malo nezgrapno, ali dobro je. Jos ce maketa slozit, svi u pocetku grijese  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sri Pro 17, 2008 1:13 am Naslov poruke: |
|
|
Ej ej ej,pa nije valjda da čovjeku koji je složio tri 72-ke već preporučujete airbrush?
Neka se prvo izvježba sa kistom jer bu ga AB razmazil
zlikan ti je dao jako dobre savjete,neželim "popljuvat" komenare ostalih pogotovo strine ali mislim da mu AB makar bio starter netreba još  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Strina
 | | Član od: 10 Pro 2005 | | Poruke: 1090 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 17, 2008 12:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Pa mislim da mu treba ja sam sa starterom bojao 2 godine dok se nisam isprakasao i kupio si normalan brush.Neka kupi brush makete ce mu puno bolje izgledati starter se zove starter jer je za početnike kao što je on.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| werewolf
 | | Član od: 21 Velj 2008 | | Poruke: 694 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Pro 17, 2008 1:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Strina Napisao/la: | Pa mislim da mu treba ja sam sa starterom bojao 2 godine dok se nisam isprakasao i kupio si normalan brush.Neka kupi brush makete ce mu puno bolje izgledati starter se zove starter jer je za početnike kao što je on.  |
Potpisujem, razlika kist - air brush sto se tice bojanja vecih povrsina makete je kao nebo i zemlja, kad sam ja pocinjao sa maketama nisam imao mogucnosti ga tako lako i jeftino nabaviti  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
|
Upisano: Pet Pro 19, 2008 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma nije bitno jel bojao airbrushom ili kistom, ako steknes vjestinu i jednim i drugim je moguce postici dobar efekat i da ti maketa dobro izgleda. AB-om brze se nanosi boja i vjerujem da je spretnije, dok sa kistom treba nanostit boju sloj po sloj i to sto meksim kistom, ne previse boje ni premalo. Znaci stvar je ciste prakse, a tko sta vise preferira, AB ili kist stvar je osobnog izbora. Samo znam da je kistom moguce izvesti sve sta i sa AB-om samo treba jako jako puno prakse i vjestine...
Pogledao sam jos par tvojih tenkova, ti to stancas brze nego rusi 43. godine . Opusti se malo i obrati pozornost na detalje, nemoj tako brzat, neka ti ne bude cilj napravit brzo maketu ni najljepsu maketu, nego se opusti i cackaj po njoj, uzivaj u sastavljanju i farbanju. Kada nesto nisi siguran ostavi preko noci, sutradan ces imat sasvim drugi dojam jel dobro ispalo ili treba jos malo doraditi neke dijelove itd...
I svakako probaj radit wash na tenkovima. Pretpostavljam da si bojao enamelkama, barem mi tako izgledaju. Kupi koju akril boju, dobro je razrijedi sa Prontom( znaci u cep od plasticne boce nalij Pronto za parkete i dodaj samo par kapi boje npr, crne ili neke tamnije smedje, omjer recimo 1:50, vise da izgleda kao prljava tekucina nego boja) i nanesi kistom po maketama, mozes i obilnije nanijeti, ali polako i sa time prvo isprobaj kako ti ide na jednom dijelu i nemoj radit prejaki wash, bolje je washat 2-3 puta ako ne znas pogodit pravu kombinaciju nego previse zatamnit i pretjerat jer je to tesko korigirat....
zilkan: poruka promijenjena dana: Pet Pro 19, 2008 10:06 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pet Pro 19, 2008 9:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| zilkan Napisao/la: | | Samo znam da je kistom moguce izvesti sve sta i sa AB-om samo treba jako jako puno prakse i vjestine... |
Opasna tvrdnja...... Moze neki primjer te teorije? _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
|
Upisano: Pet Pro 19, 2008 10:09 pm Naslov poruke: |
|
|
| Negdje sam vidio jako dobru kamuflazu na nekom tenku ne sjecam se gdje vise i mislio sam da je AB-om napravljena jer kako imace napravit tako meki prijelaz izmedju kamuflaze i osnovne boje, oci su mi ispale dok sam cuo da je sve bojano kistom. Doduse za tako nesto, samo pretpostavljam, treba deset puta vise vremena nego sa AB-om |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|