Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

sd.kfz. 165 Hummel - gotov
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
torax

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 3:10 pm    Naslov poruke: sd.kfz. 165 Hummel - gotov Citiraj ovaj komentar

..u biti 99% gotov Smile ...al mi je bezveze stavljat tu slike kad bude skroz gotov koje se razlikuju po ovim slikama u vise manje, nicemu...
dakle, gotovo je.....trebalo mi je samo tocno 3 mjeseca Very Happy (prva slika je postana tocno 26.3.) ....malo o samoj maketi....super je Smile ...ja volim dragon pa sam odusevljen s njom i progledao sam im kroz prste za neke manjkavosti.....recimo, neshvatljivo puno pinmarkova na bocnim stranicama borbenog odjeljka sa unutrasnje strane...po dva dosta vidljiva pinmarka na gotovo svakom clanku gusjenice....i zapravo ono kaj me najvise zasmetalo je uzasno skrtarenje sa dodacima....dobije se samo maketa....ono, samo vozilo....neki "popratni sadrzaj" nula bodova....nista...niti MG za lokalnu obranu, niti sajla za vucu (koju sam btw. sam scratcho i zadovoljan sam kak mi je ispala Wink ), a sacuvaj boze da su dali neke "svakodnevne" ratne sitnice od posade...inace sve sjeda dragonovski dobro....kitanja jako malo....ima par krivih sitnica u sastavnici ali ako se posavjetujes sa PMMS-om sve se odma lako poslozi kak treba...dakle, evo par slika unutrasnjosti....

kanibalizirao sam nekoliko maketa i setova da bih dodao MG, kanistar (koji ocito nije jos ofarban), cuturicu i flase vina (neizostavan borbeni komplet Wink )

pamzerfaust dolazi sa hummelom ali je naveden ko dio koji se ne koristi u mamketi...ne vidim zasto ne?....mislim da bi panzerfaust sasvim solidno posluzio da ti odjednom s boka izroni koji T-34 il nekaj slicno Smile

puska isto dode sa maketom ali je isto navedena ko dio koji se ne koristi....kaj god, dobro se da iskoristit Smile ....lopata, cuturica i kantica za hranu su pokradene iz bog zna cega sve ne

i naravno, kakva bi to bila samohotka da nema kartu bojisnice i dalekozor Wink ...takoder ukradeni Very Happy

i jedna slika kompletne unutrasnjosti.......sljedi vozilo izvana...

evo te scratshane sajle....nije lose, jel?bio sam ponosan sam na sebe kad sam vidio kak mi je ispala Very Happy

evo, to je to....fertig Smile ...slike su standardno lose....slikane su unutra jer, iskreno, bilo me strah slikat ga vani da mi se ne otopi na ovom paklenom suncu Laughing
inace, to je maketa koju vec imam podosta dugo ali sam cekao da mi se malo poboljsaju maketarske vjestine pa da ga slozim malo solidnije....hummel i nashorn (kojeg isto posjedujem Razz ) su mi najljepse samohodke WWII....zadovoljan sam kak sam ga slozi....sad, vi slobodno iznesete svoje neslaganje sa mojim zadovoljstvom, hehe Laughing ...vidio sam ja na netu vec da moze to i puno bolje Wink
ako ce nekog vise zanimat, moci ce ga vidjet na crnoj kraljici, ako me nekaj ne sprijeci da dodem...
Andrej

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 3:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan je,gusjenice su ipak dobro ispale
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 3:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni se sviđa. Very Happy

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Goran

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Jastrebarsko
PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 3:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije loše, dapače, jedino je za moj ukus malo prečist. Možda zericu pigmenta ili suhe pastele, barem po podvozju.

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 3:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan posao Torax, vidim da smo krenuli s kartama i bocama vina koje si btw, gdje nabavio? Karte nisu problem, imam ih dobru zalihu. Very Happy

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 3:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Goran Napisao/la:
Nije loše, dapače, jedino je za moj ukus malo prečist. Možda zericu pigmenta ili suhe pastele, barem po podvozju.

podvozje je zapraseno pigmentom....i malo nadgrade, do odredene visine....iskreno, gledao sam slike hummela po dvije knjige i mogu ti rec da nisu bili bas zmazani jako....ne znam ak su to oni njih prali svako malo il kaj Very Happy ....mozda je stos u tome kaj je to zapravo pozadinsko vozilo pa ne mora bas kroz najgore mocvare ic....
torax

PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 3:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

101Airborne Napisao/la:
Odličan posao Torax, vidim da smo krenuli s kartama i bocama vina koje si btw, gdje nabavio? Karte nisu problem, imam ih dobru zalihu. Very Happy

od kud ti karte?...ja nadem neku vojnu kartu na netu i onda ju umanjim i isprintam Smile .....a boce vina su ti iz tamiynog seta german soldiers at rest...
ares212

Član od: 08 Lip 2008
PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 4:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

super
Natrag na vrh
T34
Gost
PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izvrstan!!! Bravo Torax!
Samo mala sugestija - ubuduće malo chippinga temeljnom bojom na mjestima gdje su sekundarne kamuflaže - recimo po šarkama, boltovima, bridovima...Diskretno ali još bi više podiglo ovaj fenomenalan rad!
Moje čestitke!!!

T34: poruka promijenjena dana: Čet Lip 26, 2008 4:15 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
torax

PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 4:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

T34 Napisao/la:
Izvrstan!!! Bravo Torax!
Samo mala sugestija - ubuduće malo chippinga temeljnom bojom na mjestim a gdej su sekundarne kamuflaže - recimo po šarkama, boltovima, bridovima...Diskretno ali još bi više podiglo ovaj fenomenalan rad!
Moje čestitke!!!

ok, za to jos uvijek nije prekasno Wink
von Stuck
Administrator
Član od: 08 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 6:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Složeno: za 5
Obojano: čista petica
Uvjerljivost:4 ...prečisto (i možda malo prenovo za mašinu na fronti, ali
može biti nov iz tvornice, ali ako je i malo vozio do
mjesta sa kojeg je trebao djelovati , imao je
vremena da se bar malo zapraši).

Ukupno: Odlično , chiping i zaprašivanje se mogu napraviti i sada.
Natrag na vrh
flick

Član od: 24 Ruj 2007
Mjesto: mjesno
PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 6:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sve su rekli
inace, imas sve moje pohvale za urednost Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
torax

PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 6:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

prvo, hvala na pohvalama, da ne bi ispao nezahvalan Very Happy ....a drugo, kaj se tice prljavosti i chippinga....ne znam kaj da velim....kazem, imam dvije knjige, jedna o hummelu a druga o hummelu, nashornu i brumbaru zajedno....na svim slikama mi hummel izgleda nevjereojatno cist i jako malo unisten...eto, kad sam radio chipping i prasio ga vodio sam se po tim slikama....ne znam, ima cak jedna slika mislim dva il tri hummela u koloni dok se krecu slikano sa nekog vozila iza njih...cine se ko novi....ok, mozda ti i jesu novi Smile ....pa kaj se tak slabo vidi na 6 i 9 slici da je podvozje odnosno hodni dio i malo nadgrada zapraseno?
101Airborne

Član od: 18 Svi 2007
Mjesto: ZAGREB
PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 7:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

torax Napisao/la:
101Airborne Napisao/la:

od kud ti karte?...ja nadem neku vojnu kartu na netu i onda ju umanjim i isprintam Smile .....a boce vina su ti iz tamiynog seta german soldiers at rest...

S modelhobbiesa.

http://www.modelhobbies.co.uk/shop/plus-model-maps-boards-manuals-p-7215.html

Trebale bi mi prozirne boce, imao sam ih nekoliko al sam nezgodom srušio kutiju u kojoj su bile pa sam našao samo 1..........ak netko ima, da se dogovorimo.... Very Happy

You have enemies? GOOD. That means you actually stood up for something in your life.
Natrag na vrh
jedrilicar

Član od: 13 Lip 2008
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Čet Lip 26, 2008 7:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo izgleda!
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 1/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma