Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 12:59 pm Naslov poruke: Info o Italerievom 1:72 MiG-29A |
|
|
Malko sam se napalio na Draganovu restauraciju te makete i pošto sam je nedavno spazio u Merkatoru u JRV oznakama...
Isplati li se kupnja?
U mislima imam simpl OOB radnju.
Je li Revell ista plastika?
Šta mi preporučujete? Da kupujem ili ne?
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 1:25 pm Naslov poruke: |
|
|
revell je sasvim druga maketa i nema veze sa mig-29.italerijeva je jako dobra ali jedini bed je sto ako hoces da uradis maketu za zatvoreni poklopac kabine moras da popunis nekoliko rupe pozadi glavu pilota jer ne naleze bas najbolje... _________________ https://www.facebook.com/maketarskiklubskopje/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 1:25 pm Naslov poruke: |
|
|
kupuj, nemožeš pogriješiti najbolji u tome mjerilu....
nisam ulazio u usporedbu sa nacrtima, onako iz kutije najbolji, najlakše za nabaviti i to je to.
Nisam siguran dali je u revellovoj kutiji ista stvar! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
 | | Član od: 07 Ruj 2006 | | Poruke: 4365 | |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 1:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Razliciti su.....revell je imao svoje A/B i UB pakovanje (iako ovog UB vec barem 10tak godina nigdje nisam vidio)......
Italeri je ok, moze se odlicno napraviti, nema vecih problema pri sastavljanju, jedino sto decali za yu varijantu nisu bas najidealniji.... Oznake su pretamne (posebice plava boja), a rekao bih i da su rondele nesto malo manjeg promjera nego sto bi trebale biti.... Ali sve u svemu jako dobra maketa..... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
On voli stvari lijepe, ali tko ga jeb.....
-=Für immer Minderheiten=- |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Josip
 | | Član od: 25 Tra 2008 | | Poruke: 632 | | Mjesto: Ljubljana |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 1:36 pm Naslov poruke: |
|
|
Kupujem
A oznaka imam nešto i od ranijih radova
Sve te godine sam je ignoriaso a sada se palim na nju
Josip _________________ Live & let die |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 2:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Preporučam ti Italerijevu maketu, ali uz naznaku da obavezno nabaviš resinsko sjedište, jer je Italerijevo smiješno pogrešno. Ne bi ti bilo loše nabaviti i cijeli kokpit ako ga misliš napravit otvorenog. Što se tiče dekala, ako želiš radit JRV,mislim da se uvijek mogu nabaviti odgovarajući od firme Lift here...Pogledaj što nude Likso i Mitja i sigurno ćeš brzo kompletirati sve potrebno za izradu, i to ne za prevelike novce.  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 7:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | Preporučam ti Italerijevu maketu, ali uz naznaku da obavezno nabaviš resinsko sjedište, jer je Italerijevo smiješno pogrešno. Ne bi ti bilo loše nabaviti i cijeli kokpit ako ga misliš napravit otvorenog. Što se tiče dekala, ako želiš radit JRV,mislim da se uvijek mogu nabaviti odgovarajući od firme Lift here...Pogledaj što nude Likso i Mitja i sigurno ćeš brzo kompletirati sve potrebno za izradu, i to ne za prevelike novce.  |
Ja sam za svog uzeo Liksov resinski kokpit i sjedište (mislim da je sve skupa došlo oko 35-40 kn na CK), koji su vrlo zadovoljavajuće kvalitete, jedino sam odlučio zadržat Italerijevu komandnu tablu jer je ipak detaljnija od Liksove. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tasma
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 1019 | | Mjesto: Prigorje |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 7:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Revell nikako ne kupovat, jednostano je presmješna u usporedbi sa Italierijevom. I naravno vrijedi sve gore rečeno što su kolege rekle. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 8:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Po meni, bolji izbor je uzeti airesov set za cockpit..... je da je cca 100kn, ali ima sve, i bocne stranice, kadu, sjedalo, hrpu PE dijelova..... set je odlican, vrijedi svake kune..... dok je pavlin (a mislim da je taj isti kao i LM-ov (osim ako nema jos neki u ponudi kojeg nisam vidio)) dosta siromasniji detaljima.... i dalje kilometrima od onog sto se dobije u kutiji, ali ako se vec ide na aftermarket - aires onda svakako.... _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 10:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Reaper Napisao/la: | | Po meni, bolji izbor je uzeti airesov set za cockpit..... je da je cca 100kn, ali ima sve, i bocne stranice, kadu, sjedalo, hrpu PE dijelova..... set je odlican, vrijedi svake kune..... dok je pavlin (a mislim da je taj isti kao i LM-ov (osim ako nema jos neki u ponudi kojeg nisam vidio)) dosta siromasniji detaljima.... i dalje kilometrima od onog sto se dobije u kutiji, ali ako se vec ide na aftermarket - aires onda svakako.... |
Ma da, ali ja sam na CK naletio na Liksov, nije bio skup a i otprilike prati kvalitetu ostatka makete. Za taj Airesov bi ipak bilo dobro da je i sam MIG malo bolji! U najmanju ruku bi onda još trebalo nabavit resinske motore (ispuhe) jer su ovi Italerijevi katastrofa! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Pon Stu 03, 2008 10:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Ili za nekih 30-tak kn, nabavis eduardove plehove i jednako ucinkovito rjesis problem cockpita.....  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tlikso
| | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 56 | | Mjesto: Nova Gradiska |
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 12:34 am Naslov poruke: |
|
|
| Odavno imam u ponudi i Airesov kokpit i Airesove ispusnike motora a sve zajedno nedodje 100 kn. Osim toga imam i Neomegin set kokpita a on je manje detaljan no Airesov. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Reaper
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 12:36 am Naslov poruke: |
|
|
Nisam znao za aires.......  _________________ Samo Hare Krishna nas ne voli
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tlikso
| | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 56 | | Mjesto: Nova Gradiska |
|
Upisano: Uto Stu 04, 2008 12:37 am Naslov poruke: |
|
|
| Zaboravih napisati da za 29-tku imam i resinske kotace (copy Equipag) a koji su mana kod originalnog Italerija jer su premalog promjera te rezervoare goriva (podtrupni i podkrilni). |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sgt.dautanec
 | | Član od: 28 Lis 2005 | | Poruke: 473 | | Mjesto: ZG |
|
Upisano: Sri Stu 05, 2008 12:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Italeri je oke,ali vidim ovdje se zaboravilo spomenut da treba i glavne noge malo nakrivit prema naprijed,dakle na zrakoplovu ne stoje pod pravim kutem vec imaju lagani kut prema naprijed.sad kak to izvest a zalijepit simetricno....
ja imam isto 2,btw,jednog za restaurirat (Draaagaaan ),drugi jos u kutiji. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|