Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Info o Italerievom 1:72 MiG-29A
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2008 12:59 pm    Naslov poruke: Info o Italerievom 1:72 MiG-29A Citiraj ovaj komentar

Malko sam se napalio na Draganovu restauraciju te makete i pošto sam je nedavno spazio u Merkatoru u JRV oznakama...
Isplati li se kupnja?
U mislima imam simpl OOB radnju.
Je li Revell ista plastika?

Šta mi preporučujete? Da kupujem ili ne?

Josip
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2008 1:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

revell je sasvim druga maketa i nema veze sa mig-29.italerijeva je jako dobra ali jedini bed je sto ako hoces da uradis maketu za zatvoreni poklopac kabine moras da popunis nekoliko rupe pozadi glavu pilota jer ne naleze bas najbolje...
mariok

Član od: 17 Lis 2007
Mjesto: Slavonski Brod
PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2008 1:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kupuj, nemožeš pogriješiti najbolji u tome mjerilu....

nisam ulazio u usporedbu sa nacrtima, onako iz kutije najbolji, najlakše za nabaviti i to je to.

Nisam siguran dali je u revellovoj kutiji ista stvar!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2008 1:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Razliciti su.....revell je imao svoje A/B i UB pakovanje (iako ovog UB vec barem 10tak godina nigdje nisam vidio)......

Italeri je ok, moze se odlicno napraviti, nema vecih problema pri sastavljanju, jedino sto decali za yu varijantu nisu bas najidealniji.... Oznake su pretamne (posebice plava boja), a rekao bih i da su rondele nesto malo manjeg promjera nego sto bi trebale biti.... Ali sve u svemu jako dobra maketa.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Josip

Član od: 25 Tra 2008
Mjesto: Ljubljana
PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2008 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kupujem Exclamation
A oznaka imam nešto i od ranijih radova Wink
Sve te godine sam je ignoriaso a sada se palim na nju Rolling Eyes

Josip
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2008 2:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Preporučam ti Italerijevu maketu, ali uz naznaku da obavezno nabaviš resinsko sjedište, jer je Italerijevo smiješno pogrešno. Ne bi ti bilo loše nabaviti i cijeli kokpit ako ga misliš napravit otvorenog. Što se tiče dekala, ako želiš radit JRV,mislim da se uvijek mogu nabaviti odgovarajući od firme Lift here...Pogledaj što nude Likso i Mitja i sigurno ćeš brzo kompletirati sve potrebno za izradu, i to ne za prevelike novce. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2008 7:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grunf Napisao/la:
Preporučam ti Italerijevu maketu, ali uz naznaku da obavezno nabaviš resinsko sjedište, jer je Italerijevo smiješno pogrešno. Ne bi ti bilo loše nabaviti i cijeli kokpit ako ga misliš napravit otvorenog. Što se tiče dekala, ako želiš radit JRV,mislim da se uvijek mogu nabaviti odgovarajući od firme Lift here...Pogledaj što nude Likso i Mitja i sigurno ćeš brzo kompletirati sve potrebno za izradu, i to ne za prevelike novce. Wink

Ja sam za svog uzeo Liksov resinski kokpit i sjedište (mislim da je sve skupa došlo oko 35-40 kn na CK), koji su vrlo zadovoljavajuće kvalitete, jedino sam odlučio zadržat Italerijevu komandnu tablu jer je ipak detaljnija od Liksove.
Tasma

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Prigorje
PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2008 7:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Revell nikako ne kupovat, jednostano je presmješna u usporedbi sa Italierijevom. I naravno vrijedi sve gore rečeno što su kolege rekle.
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2008 8:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Po meni, bolji izbor je uzeti airesov set za cockpit..... je da je cca 100kn, ali ima sve, i bocne stranice, kadu, sjedalo, hrpu PE dijelova..... set je odlican, vrijedi svake kune..... dok je pavlin (a mislim da je taj isti kao i LM-ov (osim ako nema jos neki u ponudi kojeg nisam vidio)) dosta siromasniji detaljima.... i dalje kilometrima od onog sto se dobije u kutiji, ali ako se vec ide na aftermarket - aires onda svakako....

Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2008 10:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Reaper Napisao/la:
Po meni, bolji izbor je uzeti airesov set za cockpit..... je da je cca 100kn, ali ima sve, i bocne stranice, kadu, sjedalo, hrpu PE dijelova..... set je odlican, vrijedi svake kune..... dok je pavlin (a mislim da je taj isti kao i LM-ov (osim ako nema jos neki u ponudi kojeg nisam vidio)) dosta siromasniji detaljima.... i dalje kilometrima od onog sto se dobije u kutiji, ali ako se vec ide na aftermarket - aires onda svakako....

Ma da, ali ja sam na CK naletio na Liksov, nije bio skup a i otprilike prati kvalitetu ostatka makete. Za taj Airesov bi ipak bilo dobro da je i sam MIG malo bolji! U najmanju ruku bi onda još trebalo nabavit resinske motore (ispuhe) jer su ovi Italerijevi katastrofa!
Reaper

PorukaUpisano: Pon Stu 03, 2008 10:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ili za nekih 30-tak kn, nabavis eduardove plehove i jednako ucinkovito rjesis problem cockpita..... Wink

Natrag na vrh
tlikso

Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Nova Gradiska
PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 12:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odavno imam u ponudi i Airesov kokpit i Airesove ispusnike motora a sve zajedno nedodje 100 kn. Osim toga imam i Neomegin set kokpita a on je manje detaljan no Airesov.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Reaper

PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 12:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nisam znao za aires....... Embarassed

Natrag na vrh
tlikso

Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Nova Gradiska
PorukaUpisano: Uto Stu 04, 2008 12:37 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zaboravih napisati da za 29-tku imam i resinske kotace (copy Equipag) a koji su mana kod originalnog Italerija jer su premalog promjera te rezervoare goriva (podtrupni i podkrilni).
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
sgt.dautanec

Član od: 28 Lis 2005
Mjesto: ZG
PorukaUpisano: Sri Stu 05, 2008 12:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Italeri je oke,ali vidim ovdje se zaboravilo spomenut da treba i glavne noge malo nakrivit prema naprijed,dakle na zrakoplovu ne stoje pod pravim kutem vec imaju lagani kut prema naprijed.sad kak to izvest a zalijepit simetricno.... Rolling Eyes
ja imam isto 2,btw,jednog za restaurirat (Draaagaaan Mr. Green ),drugi jos u kutiji.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma