Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Sub Velj 16, 2008 12:26 am Naslov poruke: ITA BO - Lamborghini Miura P400 SV - finito |
|
|
Evo da i ja predstavim svog konja za trku Meni jedan od najljepsih Lamborghinia ikad. Maketa izgleda dobro,dosta dijelova,zasada se e cini da bi trebalo biti problema(al vrijeme ce pokazati),malo cu ga dotjeati PE setom itd itd...
Eto toliko zasada  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!"
Shinobi: poruka promijenjena dana: Sri Lip 25, 2008 3:28 pm; prepravljeno ukupno 6 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
 | | Član od: 02 Svi 2007 | | Poruke: 3206 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Velj 16, 2008 1:46 am Naslov poruke: |
|
|
Meni je Miura ne samo najljepsi Lamborghini, nego i jedan od najljepsih auta ikada...
Ovaj PE set izgleda odlicno...cini mi se da ce ovo biti najzesci BO dosad shto se tice konkurencije i nabavljenih dodataka za detaljiranje
A shto se boje tiche, jel ides na ovu crveno/zlatnu kombu s kutije ili nesto drugo? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Sub Velj 16, 2008 12:06 pm Naslov poruke: |
|
|
slozio sam Jotu od Hasea prije nekih 2-3 godine, jos u svojim pocecima. to je isti kalup, neki dijelovi su srugaciji. sjecam se da sam imao problema kod pripasavanja ovih bocnih usisa na pragovima. i obavezno obojaj body i sa unutrasnje strane u boju koja ce biti jer se oko osovina vidi dosta u unutrasnjosti. osobito ako neces raditi boju u kojoj je plastika odljevena _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Sub Velj 16, 2008 8:33 pm Naslov poruke: |
|
|
2 Power: sa bojom jos nisam nacustu,mislio sam ici ili kombo kao na slici al sa bijelom mjesto zlatne il se najesti ludih gljiva pa pod utjecajem odabrati neku
2 Low: hvala na savjetu. mislio sam bojati unutrasnjst crnom. _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Sub Velj 16, 2008 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Shinobi Napisao/la: | 2 Power: sa bojom jos nisam nacustu,mislio sam ici ili kombo kao na slici al sa bijelom mjesto zlatne il se najesti ludih gljiva pa pod utjecajem odabrati neku |
Znaci i felge bi bile bijele? Mislim da ti je u tom slucaju bolje ici na neku nijansu srebrne... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Sub Velj 16, 2008 11:56 pm Naslov poruke: |
|
|
felge bi bile(ako je npr karoserija crvena) nes tipa bijeli rub,sredina cveno,tako nes...al nekako si mislim o nekoj tamnijoj boji i tamnim felgama sa krom rubom _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Ned Velj 17, 2008 2:47 pm Naslov poruke: |
|
|
evo,malo se nesto brljavi po lambu, stavljeni bocni usisnici,sjelo bez problema..,
 _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Čet Velj 21, 2008 6:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Mali apdejt,paneli su produbljeni,sve je pokitano i presmirglano:
Posto su mi se svidjeli amortizeri na Celici,odlucih i ove srediti. U pocetku bijase ovo:
Opruge su standardno,bakrena zica i motaj:
Amortizer je cackalica(zuti dio) i ista zica kao od opruga al sa izolacijom gore. Inace,zuti su jer sa ja na svom beniju imao zute Konije pa sam nostalgican
skoro pa gotovi proizvod. trebam jos popraviti boju opruga koju sam zahebao hendlanjem...
Zasad toliko _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Čet Velj 21, 2008 6:57 pm Naslov poruke: |
|
|
buraz i ja gledamo ovu zadnju sliku gotovog amortizera i nemremo doc sebi vec 10 minuta.
predobro
bez teksta. zaista odlicno
oko cega si motao ovu bakranu zicu da dobijes tako oble kruznice? _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| PowerPlant
|
Upisano: Čet Velj 21, 2008 7:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Da, amortizeri su fakat fenomenalni, pogotovo federi
Samo, zashto nisi umjesto chackalice koristio neki plasticni komad odgovarajucih dimenzija...npr, komadic sprua ili stapic za usi?
Anyway, trud i oko najmanjih detalja u konacnici svakako cini maketu realisticnijom, a tokom slaganja predstavlja izazov koji je meni puno "napetiji" nego slaganje OOB makete...
A tvoja Miura vec dobrano "mirise" na opasno izdetaljiranu maketu  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Čet Velj 21, 2008 7:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Amrtizer mi se jako sviđa kako si ga napravio. _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Čet Velj 21, 2008 11:47 pm Naslov poruke: |
|
|
2 Power : pokusao sam sa sprueom ali nisam bas vjest u razvlacenju istoga a cackalica mi je bila idealne debljine pa rekoh,zasto ne
2 Low & everybody: evo kako ja to radim(mali how to )
Glavni alati : komplet minijaturnih srafencigera,cvikcange i zica
Zicu namotam na jedan od mini srafencigera,ovisno o opruzi,motam ju na "gusto" :
Tako dobijem ovo :
Nakon toga srafencigerom(koristim onaj zuti sa slike,nekako mi je najbolji) radim razmak izmedju prstenova tako sto vrh zabijem izmedju prvih prstenova i samo vrtim oprugu. koliko razmaka hocete regulirate srafencigerom...
na pola puta...
gotovi produkt,prije bojanja...
Eto,netkoto vec zna al netkom mozda i pomogne ovo  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Pet Velj 22, 2008 6:22 am Naslov poruke: |
|
|
Ovo si se odlično dosjetio da nam pokažeš kako napraviti jako realne amortizere.Bravo i samo tako nastavi.Bok _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
|
Upisano: Pet Velj 22, 2008 6:54 pm Naslov poruke: |
|
|
ovo je tako jednostavno da je smijesno. svaka cast  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
|
Upisano: Ned Velj 24, 2008 6:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Danas u labosu ludog znanstvenika - realisticniji remen i remenice
Oridjidji je sve bilo iz jednog komada, ruzno za krepat pa sam malo brljavio...
Oridjinal:
Nakon desetak novih rezova na prstima dobio sam 2 remenice. Utor u sredini u koji remen upadne sam radio tako sto sam skalpelom urezivao "V" kanal po sredini i onda presavinutim smirglom prosao par puta kroz nj:
Remen je nastao od one papirne samoljepljive trake:
Nakon bojenja dobio sam ovo. Remen je sada malo labav ali kad se stavi sve na svoje mjesto ce se lijepo zategnuti.
Sve u svemu mislim da je bolje od standardnog. Nece se bas vidjeti kad se maketa slozi ali nema veze,ja znam da je tu  _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
 |
Otvoreni maketarski forum Forum Indeks
-> Automobili, motori, kamioni,... |
Vremenska zona: EET (Europa) Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 Naprijed
|
| Stranica 1/10 |
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|