Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

ITA BO - Lamborghini Miura P400 SV - finito
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2008 12:26 am    Naslov poruke: ITA BO - Lamborghini Miura P400 SV - finito Citiraj ovaj komentar

Evo da i ja predstavim svog konja za trku Wink Meni jedan od najljepsih Lamborghinia ikad. Maketa izgleda dobro,dosta dijelova,zasada se e cini da bi trebalo biti problema(al vrijeme ce pokazati),malo cu ga dotjeati PE setom itd itd...

Eto toliko zasada Very Happy

Shinobi: poruka promijenjena dana: Sri Lip 25, 2008 3:28 pm; prepravljeno ukupno 6 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2008 1:46 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni je Miura ne samo najljepsi Lamborghini, nego i jedan od najljepsih auta ikada...
Ovaj PE set izgleda odlicno...cini mi se da ce ovo biti najzesci BO dosad shto se tice konkurencije i nabavljenih dodataka za detaljiranje Twisted Evil
A shto se boje tiche, jel ides na ovu crveno/zlatnu kombu s kutije ili nesto drugo?
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2008 12:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

slozio sam Jotu od Hasea prije nekih 2-3 godine, jos u svojim pocecima. to je isti kalup, neki dijelovi su srugaciji. sjecam se da sam imao problema kod pripasavanja ovih bocnih usisa na pragovima. i obavezno obojaj body i sa unutrasnje strane u boju koja ce biti jer se oko osovina vidi dosta u unutrasnjosti. osobito ako neces raditi boju u kojoj je plastika odljevena

PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2008 8:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 Power: sa bojom jos nisam nacustu,mislio sam ici ili kombo kao na slici al sa bijelom mjesto zlatne il se najesti ludih gljiva pa pod utjecajem odabrati neku Laughing

2 Low: hvala na savjetu. mislio sam bojati unutrasnjst crnom.
PowerPlant

PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2008 8:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Shinobi Napisao/la:
2 Power: sa bojom jos nisam nacustu,mislio sam ici ili kombo kao na slici al sa bijelom mjesto zlatne il se najesti ludih gljiva pa pod utjecajem odabrati neku Laughing

Znaci i felge bi bile bijele? Mislim da ti je u tom slucaju bolje ici na neku nijansu srebrne...

PorukaUpisano: Sub Velj 16, 2008 11:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

felge bi bile(ako je npr karoserija crvena) nes tipa bijeli rub,sredina cveno,tako nes...al nekako si mislim o nekoj tamnijoj boji i tamnim felgama sa krom rubom
Shinobi

PorukaUpisano: Ned Velj 17, 2008 2:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo,malo se nesto brljavi po lambu, stavljeni bocni usisnici,sjelo bez problema..,

Shinobi

PorukaUpisano: Čet Velj 21, 2008 6:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali apdejt,paneli su produbljeni,sve je pokitano i presmirglano:

Posto su mi se svidjeli amortizeri na Celici,odlucih i ove srediti. U pocetku bijase ovo:

Opruge su standardno,bakrena zica i motaj:

Amortizer je cackalica(zuti dio) i ista zica kao od opruga al sa izolacijom gore. Inace,zuti su jer sa ja na svom beniju imao zute Konije pa sam nostalgican Wink

skoro pa gotovi proizvod. trebam jos popraviti boju opruga koju sam zahebao hendlanjem...

Zasad toliko
Low
Gazda
PorukaUpisano: Čet Velj 21, 2008 6:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

buraz i ja gledamo ovu zadnju sliku gotovog amortizera i nemremo doc sebi vec 10 minuta.
predobro Shocked

bez teksta. zaista odlicno

oko cega si motao ovu bakranu zicu da dobijes tako oble kruznice?

PorukaUpisano: Čet Velj 21, 2008 7:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, amortizeri su fakat fenomenalni, pogotovo federi Shocked
Samo, zashto nisi umjesto chackalice koristio neki plasticni komad odgovarajucih dimenzija...npr, komadic sprua ili stapic za usi?
Anyway, trud i oko najmanjih detalja u konacnici svakako cini maketu realisticnijom, a tokom slaganja predstavlja izazov koji je meni puno "napetiji" nego slaganje OOB makete...
A tvoja Miura vec dobrano "mirise" na opasno izdetaljiranu maketu Wink Laughing

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Čet Velj 21, 2008 7:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Amrtizer mi se jako sviđa kako si ga napravio.

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Shinobi

PorukaUpisano: Čet Velj 21, 2008 11:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

2 Power : pokusao sam sa sprueom ali nisam bas vjest u razvlacenju istoga a cackalica mi je bila idealne debljine pa rekoh,zasto ne Wink

2 Low & everybody: evo kako ja to radim(mali how to Wink )
Glavni alati : komplet minijaturnih srafencigera,cvikcange i zica

Zicu namotam na jedan od mini srafencigera,ovisno o opruzi,motam ju na "gusto" :

Tako dobijem ovo :

Nakon toga srafencigerom(koristim onaj zuti sa slike,nekako mi je najbolji) radim razmak izmedju prstenova tako sto vrh zabijem izmedju prvih prstenova i samo vrtim oprugu. koliko razmaka hocete regulirate srafencigerom...

na pola puta...

gotovi produkt,prije bojanja...

Eto,netkoto vec zna al netkom mozda i pomogne ovo Wink
Mario

Član od: 15 Lis 2005
Mjesto: Zagreb-Lučko
PorukaUpisano: Pet Velj 22, 2008 6:22 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo si se odlično dosjetio da nam pokažeš kako napraviti jako realne amortizere.Bravo i samo tako nastavi.Bok

Visit my page:"MT-Style"
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Low
Gazda
PorukaUpisano: Pet Velj 22, 2008 6:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovo je tako jednostavno da je smijesno. svaka cast U zdravlje

PorukaUpisano: Ned Velj 24, 2008 6:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas u labosu ludog znanstvenika - realisticniji remen i remenice Wink
Oridjidji je sve bilo iz jednog komada, ruzno za krepat pa sam malo brljavio...
Oridjinal:

Nakon desetak novih rezova na prstima dobio sam 2 remenice. Utor u sredini u koji remen upadne sam radio tako sto sam skalpelom urezivao "V" kanal po sredini i onda presavinutim smirglom prosao par puta kroz nj:

Remen je nastao od one papirne samoljepljive trake:

Nakon bojenja dobio sam ovo. Remen je sada malo labav ali kad se stavi sve na svoje mjesto ce se lijepo zategnuti.

Sve u svemu mislim da je bolje od standardnog. Nece se bas vidjeti kad se maketa slozi ali nema veze,ja znam da je tu Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Naprijed
Stranica 1/10

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma